A rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi állítása szerint megvédeni szerette volna a felette lakó idős hölgyet, a kiérkező rendőröknek pedig önként adta át a kését – mondta a gyanúsított kirendelt védője vasárnap az M1 aktuális csatorna híradójában. A férfit vasárnap letartóztatta a bíróság, a végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Újbudai rendőrgyilkosság: A gyanúsított azt állítja, önként adta át a kést a kiérkező járőröknek

Mikófalvi Ádám beszámolója szerint védence vasárnap tett vallomásában azt mondta, hogy aggasztó, nyöszörgő hangokat hallott a felette lakó idős hölgy lakásából kiszűrődni, emiatt törte be az ajtót. Nyilatkozata szerint a kést is ekkor vette magához, hogy esetlegesen meg tudja védeni az idős hölgyet, ám később önként átadta a kést az ő segélyhívására kiérkező rendőröknek.

Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője a híradónak azt nyilatkozta, hogy a szökés, elrejtőzés veszélyét látta megállapíthatónak a bíróság, valamint a bűnismétlés reális veszélye is fennáll a gyanúsított esetében, mivel novemberben felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság, és ennek próbaideje alatt történt az újabb cselekmény.

Január 12-én, csütörtökön este állampolgári bejelentés miatt érkezett ki a rendőrség a XI. kerületi, Lecke utcai társasházhoz, amelynek a rendőrökre is támadó lakója kalapáccsal törte be egyik szomszédja ajtaját. Az intézkedés közben a 35 éves férfi próbálta megakadályozni megbilincselését, és a kiérkező mindhárom rendőrt megszúrta egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel.

A támadásban egy rendőrt szívtájékon érte az egyik szúrás és meghalt, egy rendőr a combján, egy másik a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést. A sérült rendőrök – rövid üldözés után – támadójukat a helyszín közelében elfogták.

Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki a néhai Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert.

Vasárnap a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) több, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt rendelte el a férfi letartóztatását február 15-ig. Annak helyszínéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölték ki.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
1 értelmetlen rendőrhalál amely talán L kerülhető lehetett volna!!??
A tanulságokat le kell vonni!!
csak ennyi
barátilag
J,L.
ómió
És?! Utána "önjáróvá vált a kés"?!
vacsi
"egy Lecke utcai társasházban az egyik lakás zárva lévő ajtaját egy, a házban lakó férfi kalapáccsal betörte"
És hova lett a kalapács? Vagy az is az öregasszony megsegítéséhez kellett?! Melyik kezében volt a kés, és melyikben a kalapács? És jobb- vagy balkezes? Esetleg mindkét fegyver az egyik kezében volt?...
vacsi
@jáger laszló: Volt már ilyen értelmetlen, aljas rendőrhalál, jó 25-30 éve, amikor fiatalok az egyik pesti villamoson öltek meg egy rendőrt. És mi lett az ítélet? Nem büntették meg őket, mert azt állapították meg, hogy a rendőr olyan részeg volt, hogy magától is meghalt volna... Egyébként a rendőr a balhézó ifjakat akarta megállítani, szolgálatba helyezte magát, azok meg lelőtték...
SÍva
Hát teljesen életszerű! Kést is és kalapácsot is használt! Átadta a rendőröknek de akkor hogyan került végül a kezébe és miként szúrta meg a férfit? Állítólag őrjöngött és halucinációi voltak. Hogyan emlékezhetett arra, hogy a kést átadta a férfiaknak? Valami nagyon sántít ebben a történetben és már folyik a szerecsen mosdatás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.