A Direkt36 olyan állami nyilvántartású adatok birtokába jutott, amelyek arról tanúskodnak, hogy kormányközeli üzletemberek tulajdonába tartozik számos olyan, óriási vagyonokat rejtő magántőkealap, amelyek tulajdonosai eddig titokban maradtak.

Hatalmas vagyonokat rejtettek el Orbán-közeli személyek – itt a leleplezés
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A Telex által közzétett cikk részletezi:

Kiderült, hogy a miniszterelnök barátja, Mészáros Lőrinc még annál is több magántőkealapban érdekelt, mint ahánnyal eddig a sajtóban összekötötték.

Száraz István, aki a jegybankelnök fiának, Matolcsy Ádámnak a barátja, az idén létrejövő magyar szuperbank, a Magyar Bankholding csaknem 11 százalékának végső tulajdonosa.

Két magántőkealap is egy Hornung Áron nevű pécsi ingatlankereskedőé, aki a milliárdos befektetővel, Jellinek Dániellel is üzletelt, és több szálon köthető Tiborcz István üzlettársához, Hamar Endréhez. Hornung neve korábban nem került elő a hírekben, pedig tavaly csupán egy cégéből 13,5 milliárd forint osztalékot vett ki.

A magyar autópálya-koncessziót 35 évre – hat másik magántőkealappal konzorciumban – elnyerő magántőkealap a milliárdos Szíjj Lászlóé, Mészáros Lőrinc üzlettársáé.

Magántőkealapok a világ számos országában léteznek, elsősorban befektetési célból. Magyarországon azonban néhány éve a kormányközeli elit meglátta a titkosságukban rejlő lehetőségeket és elkezdte őket úgy használni, mint másutt az offshore cégeket szokás – arra, hogy teljes titokban gyarapíthassa a segítségükkel a vagyonát.

További részletek a Telex cikkében.

Forrás: telex.hu

109 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
persze a kuka hívek szerint csak a szocik loptak! :) ébresztö hülyegyerekek,hiszen már kilóg a seggetek a gatyából,közben 0rbánék mást sem csinálnak mint lopva gazdagodnak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én: Már megint a tetves bolsiságod másrahazudása sanyargat téged, bolsiék fajkreténje, meg még az is, hogy a mocsokbolsi hazudozásotok normálisak számára nem "feldolgozható"!?
Aki Én
@ómió: Még mindigt a tetves bolsiságod másrahazudása sanyargat téged, bolsiék fajkreténje, meg még az is, hogy a mocsokbolsi hazudozásotok normálisak számára nem "feldolgozható"!?
Németh István
@sgl: @Aki Én: @jáger laszló: @csak úgy...: @verőce21: @Horizont: nos a nagyon hülyék így elmélednek, az agyilag zokni, alapjaiban génmanipulált genderkorcsok nem tudnak mást csak mintaszerűen a fentiek szerint megnyilvánulni >> na ezért korcsok!
De ők maguk is tisztában vanak vele >>hogy az usa-nató-nak; takarodnia kell Európából, miként a moslék korrupt Eu. nemzet és nemzetiségellenes, gyilkos vezető csűrhének a börtönbe! De nem ám luxus börtönbem vagy a legújabb 6-csillagos dubaji hotelba megőrízve!!
ómió
@Aki Én:Miit nem loptál te még el ott az elmeosztályon, bolsiék elmebetege, ha már a szöveget is lenyulod!? Észt magadnak még nem próbáltál?
Aki Én
@ómió: Még mindigt a tetves bolsiságod másrahazudása sanyargat téged, bolsiék fajkreténje, meg még az is, hogy a mocsokbolsi hazudozásotok normálisak számára nem "feldolgozható"!?
ómió
@Aki Én: Más lopnivalója hirtelenjében nem akadt a tetves bolsiságodnak? Már mások szövegével is "megelégszel", bolsiék fajkreténje!? Ilyen szűk számodra a "kínálat" ott az elmeosztályon!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.