Az IDEA Intézet 2022. december 31. és 2023. január 11. között készített reprezentatív közvéleménykutatásának eredménye azt mutatja, hogy a Fidesz támogatottsága egyelőre elérhette a mélypontját. A DK továbbra is stabil csúcstartó.

Soha nem látott mélypontra csökkent a Fidesz támogatottsága

Fotó: Facebook

Az Ellenszél.hu cikke alapján az ellenzéki oldalon továbbra sincs érdemi, egyirányba mutató szavazói mozgás. A parlamenten belüli ellenzéki pártok támogatottsága ugyanis stagnál, 1–1 százalékpontos változások is alig-alig rögzíthetők.

Az IDEA Intézet 2023. január elején készített reprezentatív vizsgálata azt jelzi, hogy befagyott a pártok támogatottsága. A domináns pártra 2023 elején a teljes, választókorú népesség 31 százaléka szavazna, ami megegyezik az egy hónappal korábban mért adatokkal. A legszűkebb, ugyanakkor legaktívabb választói rétegben 1 százalékpontos elmozdulás regisztrálható, így a Fidesz támogatottsága 48 százalékon áll, vagyis elhanyagolható korrekció történt az egy hónappal korábbi, hibahatárt közelítő 5 százalékpontos csökkenés után.

2023 januárjában az ismeretlen preferenciájúak, tehát a preferenciájukban bizonytalanok, a válaszukat megtagadók és a passzív állampolgárok aránya két százalékponttal növekedett (34%), így azok a polgárok teszik ki a legnagyobb választói rétegeket, akiknek nem ismerjük a pártpreferenciáját.

Arról, hogy melyik a legerősebb ellenzéki párt, illetve a kispártok milyen támogatottságon állnak, az Ellenszél.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: Ellenszél.hu

95 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
drrotf
Szerintem a kormány megszerzett média hatalmának az eredménye az, hogy csak ennyire csökkent a népszerűsége a kormánynak.A média fontos szerepére a hatalom gyakorlásában éppen most világosította meg az olvasók és a hallgatók elméjét Orbán Balázs pártigazgató úr, szerinte a aki a médiában többséget szerez az a hatalom megszerzésében , megtartásában és gyakorlásában is hatalmat szerez!De Schmidt Mária történész is erről értekezett a napokban, aki szerintem is a valóságot írta akkor amikor azt fejtegette az írásában, hogy milyen fontos a kommunikáció egy hatalom gyakorlásában.Példaként Vietnámot hozta , azt hogy a háborúban a hadsereg hátországában milyen fontos szerepet játszott a médiák által jól megdolgozott nép, mert teljes mellszélességgel állt a katonák mögött!Szerintem a náci Németországot is hozhatta volna, ahol szintén a kommunikáció magas szintű volt!
verőce21
@csak úgy...: 17:11) De te a szádba vehetnéd, úgyis buksz a kukira, Muki...!
balos
@drrotf: Mind két említett helyszínen a másként gondolkodókra rövid út vitt a halál--sorra!Még megérjük,hogy erre a lépésre fog "kényszerülni" a nemzeth "mekk elekje"!
sunoge
@Philip Marlowe: Vitzes gyerök vagy.
evacica
@drrotf: A Göbelszi propagandát a fideszis jól műveli! De remélem az emberek lassan ráébrednek ennek a hazug bandának a nép nyomorgatására és a saját zsebük tömésére!
drrotf
Csak reménykedem, hogy az itteni fő propagandista is levonja a következtetést ahogy azt a náci Németországban is levont a főnök!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.