Az IDEA Intézet 2022. december 31. és 2023. január 11. között készített reprezentatív közvéleménykutatásának eredménye azt mutatja, hogy a Fidesz támogatottsága egyelőre elérhette a mélypontját. A DK továbbra is stabil csúcstartó.

Soha nem látott mélypontra csökkent a Fidesz támogatottsága

Fotó: Facebook

Az Ellenszél.hu cikke alapján az ellenzéki oldalon továbbra sincs érdemi, egyirányba mutató szavazói mozgás. A parlamenten belüli ellenzéki pártok támogatottsága ugyanis stagnál, 1–1 százalékpontos változások is alig-alig rögzíthetők.

Az IDEA Intézet 2023. január elején készített reprezentatív vizsgálata azt jelzi, hogy befagyott a pártok támogatottsága. A domináns pártra 2023 elején a teljes, választókorú népesség 31 százaléka szavazna, ami megegyezik az egy hónappal korábban mért adatokkal. A legszűkebb, ugyanakkor legaktívabb választói rétegben 1 százalékpontos elmozdulás regisztrálható, így a Fidesz támogatottsága 48 százalékon áll, vagyis elhanyagolható korrekció történt az egy hónappal korábbi, hibahatárt közelítő 5 százalékpontos csökkenés után.

2023 januárjában az ismeretlen preferenciájúak, tehát a preferenciájukban bizonytalanok, a válaszukat megtagadók és a passzív állampolgárok aránya két százalékponttal növekedett (34%), így azok a polgárok teszik ki a legnagyobb választói rétegeket, akiknek nem ismerjük a pártpreferenciáját.

Arról, hogy melyik a legerősebb ellenzéki párt, illetve a kispártok milyen támogatottságon állnak, az Ellenszél.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: Ellenszél.hu

95 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro2
Mottó:
Aki Nagy Orr Bán rendszarát támogatja az vagy csak vegetatív idegrendszerrel jött a világra vagy maga is pont olyan korrupt mint a rendszar amit támogat.

Amíg ezek az ámokfutók ülhetnek a par-lementjükben röhögve a népen addig támogatottak.
Ha az Andrássyn látom őket díszkivilágítva egy vejkós lámpa alatt akkor csökkenő lesz.
verőce21
Akkor erről a 31% "mélypontról" mostmár csak felfelé emelkedhet a domináns kormánypárt...! :)
csak úgy....
az idióták még mindíg ragaszkodnak a balfaß,fantaszta 0rbánhoz , de meg is érdemlik! :) ha egy magyar buta, akkor az kurvára...
jáger laszló
Továbbra is népszerű a fidex a vidéki lakosság körében!Oka
Bíznak a bán tetteiben és minden szavában
Nekik ő a Messiás aki elhozta a falvakba a jólétet...
csak ennyi
barátilag
J.L.
justhpeter
Nem foglalkozom ezzel, mert tudom, hogy eljön majd az az idő is, amikor a NER-lovag az összaharácsolt vagyona miatt fogja legjobban veszélyben érezni magát.
Sámannus
Debrecenben csak az anyaföldet árulják, azt polt petya nem tudja megsemmisíteni. Ha kifolyik a lé mint Ajkán lesz beszarás nagy ám!
Ott sertepertél a csicska "ellenzék" is igyekeznek vissza nyomni a dugót a palackba, biztosan kitömik őket lóvácskával, hogy demoralizálhassonak.
Sámannus
@Maccska: Csaxólok, ez az ügy azóta az idén dagad. Én nemtudok semmit firkászilag hozzáadni, inkább fusson más, akik szines cserepekkel vakargatják a töküket.
nejlontacskó
Méregethet itt az Idea, a századvég, tök mindegy!
Ezzel a nyomorék ellenzékkel, egy fűszálat nem lehet meghajlítani, nem hogy kormányt váltani!
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 17:14 ☻Orbánék azért fognak megbukni, mert elvesztették a mértéket, a gőg és az arrogancia vált minden tettük mozgatójává, a kontrolvesztett habzsolás, a frusztrációból adódó kivagyiság eluralkodása vált mindennapivá.
twitter.com/janos_hary/status/1599437922691792897/photo/1
Kormányváltás. Ha komolyan azt gondolják az emberek, hogy a hatalom által engedélyezett békés tüntetésekkel lemondatják Orbánt és megdönthetik rendszerét...
twitter.com/MartinSzucsi/status/1598645259189329920
A 3 millió narancsforradalmártól kérdezem, megkaptátok?...
twitter.com/janos_hary/status/1598352451337338883/photo/1
verőce21
@csak úgy...: (17:35) te vagy a még élő példa rá, milyen buta tud lenni a magyar...! :)
Eladott Ország
Az a gyanúm,hogy ez lesz a mi ajándékunk a kormostól', ha ki merünk menni az utcára. Nem lehet tudni, hogy miért ilyen nagy értékben vásárol a kormány, esetleg a migrációsellenes célkitűzései, vagy valami egészen más miatt, mindenesetre egészen pontosan 286,84 millió forintért vásárol „különféle könnyfakasztó spray”-ket.
Az a gyanúm,hogy ez lesz a mi ajándékunk a kormostól, ha ki merünk menni az utcára. Nem lehet tudni, hogy miért ilyen nagy értékben vásárol a kormány, esetleg a migrációsellenes célkitűzései, vagy valami egészen más miatt, mindenesetre egészen pontosan 286,84 millió forintért vásárol „különféle könnyfakasztó spray”-ket.
mfor.hu/i/b/6/b/b/d/7/3/f/3/e/b/3/3/b/d/e/7/2/8/4/fotonk-illusztracio-depositphotos_lgc.jpg
csak úgy....
@verőce21: te idota,hányszor kell még elmondanom, hogy nem vagyok magyar és 0rbán óta erre nagyon büszke is vagyok! :)
egy ilyen hozzád és shikarihoz hasonló elmebeteg bandához nem szeretnék tartozni, ti európa szégyenei és buta ökrei!
Nessy
Stabil 2 millió fidesz szavazó + a levelezőtagozatosok, az összes szavazó 50%-a volt tavaly, ami a fidesz saját választási törvénye alapján 2/3!
jáger laszló
Nem jelent semmi
Majd a nézőpont és a századvég javít a statisztikán ,hiszen azért tartjuk őket!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
human
Ez a kormány a járvány alatt is százmilliárdokkal rövidítette meg a magyarokat. És akkor most az a hír, hogy csökkent a támogatottságuk? Ugyan már. Ennek a népnek ilyen gazemberek kellenek, mert ez a nép maga is ilyen. Kivétel peresze mindig van, csak az a kisebbség ebben az országban.
csak úgy....
@Maccska: mert aljas kódisok vagytok, akik nyugattól ,tölünk várjátok a milliárdokat, közben a ruszkik seggén lógtok és nyaljátok!
ha arra célzol,hogy én zsidó, akkor el kell keserítselek,-benned biztosan több zsidó vér csörgedez mint bennem, te buta fideszproli! :)
Lepényleső
Indiferens,mi szavazunk,- ők számolnak,- a következő 2/3 - hoz mennyit kozmetikázzanak?
Eddig nekik a 8 millió szavazóból elég volt hozzá 1,5 millió szavazat (ha volt?) ortodoxiában,
egyébként ki jöhetett volna ez a tradicionális matematikában,- még akkor sem
ha mindezt 2012-ben és azt követően törvényileg magára íratta a kizárólagosan?
szegény hazám
A birkanyáj egyedi elemei azonnal vizsgálni kezdik, hogy magyar-e az, aki nem ért egyet a csüngőhasú politikájával, gazdasági (lopás, csalás, hazudozás stb.) tevékenységével. Az esetek csaknem 100 %-ában meg is állapítját, hogy nem magyar az illető, majd azonnal tovább lépnek. A következő "gondolatuk" a ténymegállapítás. Leszögezik, hogy az illető Soros bérenc; cigány; zsidó; hazájára támadó; libsi; stb. stb...és még hosszasan folytathatnám.
Én akkor lettem idegen szívű (már szerintük), amikor ez a társaság kisajátította a kokárdát. Soha többé nyilvánosan NEM TŰZTEM KI, csak ha a körülmények rákényszerítettek. Pl. példaadás egy ünnepen az ünnepi beszéd elmondásakor. Beszéden végén, amikor mentem a helyemre, azonnal jól látható módon levettem, betettem a belső zsebembe, a szívem fölé, és ott hordom, hogy senki ne lássa. Ne lássa, mert a végén még azt gondolhatja valaki, hogy egyetértek ennek a rabló társaságnak az ideológiájával. Majd akkor hordom legközelebb nyilvánosan Hazám gyönyörű jelképét, ha ezt a szennyet (fidssss) a társadalom lemossa róla.
Nos "uraim" lehet gyalázkodni, anyázni, a sok ocsmányságot ami a szájukban van kiböfögni rám. Biztos, hogy nem fog beszennyezni a véleményük, mert apukám megtanított rá:
1. kerüld el a fekáliát
2. kerüld el a sarat
3. kerüld el a gyalázkodó buta embert
Önök, kulturálatlanul ocsmányságokat felbüfögő "uraim" választhatnak, hogy melyik csoport tagjai.
jáger laszló
A teljes népesség körében a fidex 31%-ra van értékelve!!??
Szerintem enyhe túlzás ami hízelgő a számukra,de véleményem szerint lesz ez még kevesebb is meglássátok
Ami késik,nem múlik!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Juhász István
Az a 31 %, nos az PONTOSAN ELÉG a mostani választási törvény szerint a fidesz újabb 2/3- os győzelméhez. Ha, és amennyiben MINDÖSSZESEN 10 % szavazna rájuk, akkor is 2/ 3- os győzelmet jelentene...
verőce21
@csak úgy...: büszkén nem vagy magyar?
Mindig tudtam, hogy csak húgy vagy, aki szennyezi itt a környezetet...!
balos
@jáger laszló: Sajnos a nemzethy 2/3 az be van (betonozva)!Igaz kicsit híg(fos),de legalább szeretik a disznaik!
NKF
A DK-nak már van saját közvélemény kutatója is?
Ők nem vesztenek soha csak kevesebb szavazatot kapnak. (Az utóbbi 12 évben)
csak úgy....
@verőce21: ezt gondoltam,hogy egy hozzád hasonló elmebeteg ezt nem érti meg,hiszen vak fideszes! :)
magyarország az utóbbi években piszokul lecsúszott, hemzsegnek a hazug tolvajok és a nagyhangu büszke prolik, mint te és a seggfej társaid, akiknek az ész és erkölcs nem mond semmit mert másra lettek betanítva !
büszke vagyok ,hogy semmilyen szempontból nem tartozok közétek, ti buta fidesz férgek!
mindíg tudtam,hogy te csak egy szar ember,aki szennyezi itt a környezetét!
ómió
De, hisz', "efftársilag nézve" mindig így áll!
verőce21
@csak úgy...: "semmilyen szempontból nem tartozok közétek" - akkor miért rontod itt a levegőt, te magyarul beszélő?
Kint sem fogadtak be? - hiszen az árulókat nem szeretik sehol...! unalmas és gagyi a dumájuk.
csak úgy....
@verőce21: kíváncsi vagyok 0rbán gyogyósai agyament dolgaira, többek között a te marhaságaidra is ,hiszen más kárán tanul az okos! :)
az legyen az én titkom, hogy itt mi van velem , nem vagyok egy dicsekvö pöcs mit te,kedves kuka álkeresztény hazudozós barátom!
csak úgy....
@verőce21: nálad még a kutyám is okosabb ! :)
jáger laszló
Messze még a Mariana árok feneke...
van még hová süllyedni!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
verőce21
@csak úgy...: vinnyogsz, mint egy sarokba szorított gorilla...!
csak úgy....
@verőce21: légyszives mutasd meg,hogy az hogy szokott! -nem érzem magam sarokba szorítva, föleg nem egy gyogyóstól,mint te ! :)
verőce21
@csak úgy...: Te azt hiszed, visszatérhetsz valamikor a normális emberek világába...?
csak úgy....
@verőce21: csak nem a te "normális" -normálatlan világodra gondoltál? :) -oda semmi esetre sem szeretnék! te csak egy buta beképzelt faßjancsi, aki itt inkognitoban kérkedik..,föleg az álmaival!
verőce21
@csak úgy...: ostoba nyomorult, a makizaj álmaiddal te hozakodsz itt elő! - nem veszed észre, rajtad kívül senki sem?
namihami
Azért a vidéki 8 osztályos narancsértelmiség mindig biztos pont marad!
csak úgy....
@verőce21: te jobban le vagy épülve szellemileg mint azt eredetileg gondoltam! :)
ugye szegénykém ,te ezt nem is veszedeszre!
verőce21
@csak úgy...: Ez a szokásos hantáid egyike!
Miért hiszed magadat okosnak te buta ember?
csak úgy....
@verőce21: mert mint említettem, náladnál még a kutyám is okosabb! :)
sosem hantázok, nem vagyok rászorulva, na meg semmi közöm a fideszhez..
verőce21
@csak úgy...: Te csak szeretnéd européernek beállítani magad, de egy buta paraszt vagy, csak úgy...!
csak úgy....
@verőce21: ezt pont egy buta paraszt ,putyin seggnyaló mondja? :)
verőce21
@csak úgy...: Te a butaparaszt mondja...?
csak úgy....
@verőce21: te a buta paraszt! -ezt mindenki lássa... :)
verőce21
@csak úgy...: Másra hárítanád? Te a társadalomból kitaszított, nagyokat mondó hontalan senki vagy! - ezt is mindenki lássa...!
csak úgy....
@verőce21: te a lottószámokat is ismered elöre ,tenyérböl ,hamuból is tudsz jósolni? :)
fingod sincs rólam te idióta szerencsétlen! - ezt is mindenki lássa...! :)
verőce21
@csak úgy...: De tudjuk ki vagy. Egy társadalomból kitaszított, nagyokat mondó, sosem hantázó, hontalan senki...!
csak úgy....
@verőce21: te nem tudsz semmit,ha tudnál akkor nem lennél tahó fideszes! :)
verőce21
@csak úgy...: Ezt is a nagyokat mondó tulajdonságaid terhére írom...! :)
csak úgy....
@verőce21: egy terhelt oda írhatja ahova szeretné.. :) ezt még elnézem neked! ;)
verőce21
@csak úgy...: Vergődj csak, te ostoba hontalan...
csak úgy....
@verőce21: gyere ide, megvergödlek te ostoba kuka! :)
verőce21
@csak úgy...: Ez már a tehetetlen düh...?
Eladott Ország
Köztársaságot! Nem fidesz diktatúrát!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/175205514_166925931966524_3964375003371928689_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=6T_rBQsJoHoAX_iii2X&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDFISsYNL5qtosFdKwx-v0N3jydlpO50A0IYtvRT12UAQ&oe=63F89BA3
Mikor jön el a pillanat, amikor betelik a pohár, kiborul a bili és a tömegek az ellenzék kart- karba öltve egységesen a Parlament elé vonul, és simán kipaterolja ezt a hazug, tolvaj bandát? Minek kell még megtörténni, a sok öngyilkosságok, kilakoltatások családírtátok után, hogy a magyaroknak kinyiljon a szeme? Nem elég sokak éhezése, fagyhalál? Külföldi off-shore cégekhez kimenekített ( lopott) pénzek összegét már 12 nullával írják?! Orbán Takarodj!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/326634012_3267800256882247_7310627349618703023_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=8BrP7RSVwEcAX-0irRn&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfBpFDBsfiPlr0AuN5ahQL4_H7OaRl1iqL6k1N1TVXRehA&oe=63D6B050
Amennyi pénzt az elmúlt tíz évben elloptak , egy új hidat lehetne építeni a Dunára! Hosszában!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/325466800_2435830963249074_689642929790289339_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=CPGI-ij0VIsAX9w59eW&_nc_oc=AQm3WQ5K2t0efvFzABZ3uS1iWsWVsIcw9cn_2zPYWBvzp6EvgbGRsPFYewFU_rc66QQ&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfCBf-Y7QOg3jFceVmugAKHz18wifltCyJ49ySSBD-DRHw&oe=63D6B282
csak úgy....
@verőce21: egy seggfejre miért lennék dühös? :) én inkább sajnálom a hozzád hasonlókat..
verőce21
@csak úgy...: Én nem sajnállak, magadnak keresed a bajt, miért kellene ezt félremagyarázni?
csak úgy....
@verőce21: persze,hogy nem sajnálsz, hiszen csak a gyogyósokat kell sajnálni!
-én bíz sajnállak téged!
verőce21
@csak úgy...: Én mint elmebeteget sajnállak téged...!
csak úgy....
@verőce21: te mint elmebeteg? -most valami vallomás következik? :)
nekem mindegy ha nem ég utánna a pofád...
verőce21
@csak úgy...: Látszik, hogy nem vagy magyar, a mondatértelmezés nem megy neked...!
csak úgy....
@verőce21: ezt te mint elmebeteg mondod? :)
verőce21
@csak úgy...: Téged keres már az ápolód, ne bujkálj előle tovább...!
csak úgy....
@verőce21: ismét a dedóst nyomja kínjában ez a marhahús! :) te valóban ennyire buta?
verőce21
@csak úgy...: ezt te mint elmebeteg nyomod? :)
csak úgy....
@verőce21: egy elmebetegnek ,aki nem ismeri föl a problémáit! :)
verőce21
@csak úgy...: Te a saját problémáidat nem ismered fel te elmebeteg...!
csak úgy....
@verőce21: most jössz a gyogyi szójátékaddal ,te bimbó? eriggy és inkább ficeréld meg a digo cselédlyányt.. :)
verőce21
@csak úgy...: Neked egész életed egy szójáték...!
csak úgy....
@verőce21: mint már mondtam,neked fingod nincs az én életemröl, te ahhoz túl buta! :)
verőce21
@csak úgy...: mesélj magadról...! látom, nagyon akarsz...!
csak úgy....
@verőce21: egyszer volt ,hol nem volt! az üveg hegyen is túl,megismerkedtem egy veröce nevezetü fidesz szélhámossal, aki azt hitte magáról,hogy ö a mindet tudó,-közben nagy lófaß ! :)
verőce21
@csak úgy...: Már megint el vagy tévedve a lucernásban paraszt!
Magadról mesélj, ne rólam találj ki, mert ökör vagy hozzá...!
Fenyöfa58
@Shikari: Álom,álom SZAR ,de édes ! álmodik a nyomor !a VÉRBIRÓ UNOKA MAJD SZERINTED MEG VÁLTJA A VILÁGOT MINT TE !???
csak úgy....
@verőce21: már megint odabaxott a cselédlyány és a nejed a gép elé, és most megin rajtam akarsz lógni unalmadban,te mihaszna falu bolondja?!
verőce21
@csak úgy...: A falu bolondja te vagy, ezt már tisztáztuk korábban...!
Itt azért erősen félrecsúszott a mondanivalód, te bolond...!
csak úgy....
@verőce21: velem te nem tisztáztál semmit,hiszen te nem vagy tiszta!
verőce21
@csak úgy...: No, de elménc vagy...! Mintha egy elmebeteg mondta volna...!
Elménc te...!
csak úgy....
@verőce21: kezdesz kibaxottu gügye és unalmas lenni! -te nem így látod?
verőce21
@csak úgy...: Én úgy látom, hogy egyre ostobább vagy...!
Felőlem, ellevelezhetünk éjfélig..., olyan nincs, hogy valamire ne válaszolj, butaságod nem engedi meg
csak úgy....
@verőce21: te egy kibaxottu unalmas és egy pióca elmebeteg! majd holnap "szórakoztathatsz" de ma már piszokul unom a semmitmondó,örökösen csak ismételgetett buta baromságaidat! - neked nincs bör a pofádon?
verőce21
@csak úgy...: Neked talán van bőr a pofádon, hogy nem vagy magyar(?) mégis itt esz a fene mostmár minden nap...?
verőce21
@KisTehen: Már megsántult, írta egyszer nekem... egy unatkozó gonosz nyomorék...!
csak úgy....
@verőce21: és köti az ebet a karóhoz, mint minden értetlen gügye! :)
- te az unalom és butaság völgye!
csak úgy....
@KisTehen: te a @verőce21: bácsi kurvája? akkor szórakoztasd..
verőce21
@csak úgy...: Te egy unatkozó gonosz nyomorék...? Nem szégyelled magad...?
csak úgy....
@verőce21: ne lógj rajtam pióca,mára elég volt a butaságaidból,te értetlen pötsc!
verőce21
@csak úgy...: Éjfélig itt vagyok, utána ne keress már ma...!
csak úgy....
@verőce21: mára szarok rád és a baromságaidra, záróra! :)
ha unatkozol,akkor játsz a kis tehen farkál csak ne vedd a szádba!
drrotf
Szerintem a kormány megszerzett média hatalmának az eredménye az, hogy csak ennyire csökkent a népszerűsége a kormánynak.A média fontos szerepére a hatalom gyakorlásában éppen most világosította meg az olvasók és a hallgatók elméjét Orbán Balázs pártigazgató úr, szerinte a aki a médiában többséget szerez az a hatalom megszerzésében , megtartásában és gyakorlásában is hatalmat szerez!De Schmidt Mária történész is erről értekezett a napokban, aki szerintem is a valóságot írta akkor amikor azt fejtegette az írásában, hogy milyen fontos a kommunikáció egy hatalom gyakorlásában.Példaként Vietnámot hozta , azt hogy a háborúban a hadsereg hátországában milyen fontos szerepet játszott a médiák által jól megdolgozott nép, mert teljes mellszélességgel állt a katonák mögött!Szerintem a náci Németországot is hozhatta volna, ahol szintén a kommunikáció magas szintű volt!
verőce21
@csak úgy...: 17:11) De te a szádba vehetnéd, úgyis buksz a kukira, Muki...!
balos
@drrotf: Mind két említett helyszínen a másként gondolkodókra rövid út vitt a halál--sorra!Még megérjük,hogy erre a lépésre fog "kényszerülni" a nemzeth "mekk elekje"!
sunoge
@Philip Marlowe: Vitzes gyerök vagy.
evacica
@drrotf: A Göbelszi propagandát a fideszis jól műveli! De remélem az emberek lassan ráébrednek ennek a hazug bandának a nép nyomorgatására és a saját zsebük tömésére!
drrotf
Csak reménykedem, hogy az itteni fő propagandista is levonja a következtetést ahogy azt a náci Németországban is levont a főnök!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.