Budai Lóránt és a pártlogókat mellőző csapatának másfél héttel ezelőtti időközi önkormányzati választási sikere után a kormánypárt most új emberekkel próbálkozna. "A választók akaratát figyelembe véve kezdeményezem a jászberényi Fidesz csoport feloszlatását és újjászervezését!" – írta Facebook oldalán Pócs János, a térség fideszes országgyűlési képviselője kedd este.

Január 15-én az ellenzék által támogatott Budai Lóránt kétharmados győzelmet aratott a időközi polgármester-választáson. Akkor a Fidesz által támogatott jelölt, dr. Besenyi Orsolya szintén függetlenként indult.

Az ellenzéki siker már csak azért is figyelemre méltó volt, mert a jobbikos Budai és ellenzéki csapata, pártlogók nélkül a Közösen Jászberényért Egyesület színeiben valamennyi egyéni képviselői helyet megszerezte, így a 11 tagú testületben a Fidesz-KDNP-nek csak négy kompenzációs listás mandátum jutott.

Pócs János, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének kedd esti kezdeményezése azt is jelentheti a  Népszava szerint, hogy

a kormánypárt új emberekkel vágna neki a bő egy év múlva az EP-választással egy időben esedékes önkormányzati választásoknak.

Forrás: 444.hu, Népszava

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Pócsnak emésztési problémái vannak, ami téves intézkedésre sarkallta. Nem a helyi fideSS-tkellelsőnek feloszlatni, hanem csak a gazembereket eltüntetni, de azt az egész országban. Ez persze nem fog bekövetkezni, mert Pócs sem akar menni sem a trágyadombra, sem a levesbe.
jáger laszló
Kérdés csak az
ezek után ? fidexes lép át a DK-ba,mert anno ők voltak az oszlatók,akik ezt a helyzetet teremtették
Esetleg az új fidexben mégis számítanak rájuk!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.