Január 28-án, szombaton reggel 9-kor indul az a menet Mikepércsről, amely a Debrecen közelében megépítendő CATL akkumulátorgyár ellen tiltakozik. A tüntetők a tervek szerint dél körül érnek majd a debreceni Kossuth térre. A tüntetést élőben közvetítjük Debrecenből, és helyszíni videók is várhatók. Iratkozz fel Youtube-csatornánkra, hogy ne maradj le semmiről! >> ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: A Kossuth […]

Forrás: debreceninap.hu
Feltöltő: gyurmix
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Most olvastam a Neten, hogy Szolnokon is akkumulátor gyárat terveznek építeni.A vizet a Tiszából kívánják vételezni.Debrecennek sem elég a saját kútból vett víz, ott is a Keleti csatornából egészítik ki Debrecen ivóvíz ellátását, amelyben a Tisza vizét vezették el.Azt is olvasom ,hogy az agrárminiszter szerint az Alföld aszályos megyéit, így Jász Nagykun Szolnok megyét is öntözéssel kívánják fejleszteni, hogy érdemes legyen itt is mezőgazdasággal foglalkozni, hogy az elvetett mag olyan termést adjon ami legalább jó-közepes eredményt hoz.Ezek után kérdezem hogy látta-e valaki a Tiszát tavaly előtt és tavaly nyáron akkor amikor száraz lábbal is átlehetett menni Szolnoknál a köveken annyi víz volt benn, hogy a vízműnél arról beszéltek hogy még elég a víz a Tiszába, nem kell megijedni.Kérdezem, hogy ha az öntözési terv megvalósul tud az majd működni az aszályos időkben ha a mostani vízkivételre még rájön a két akkumulátorgyár nagy vízfelhasználási igénye,a szolnokié és a debrecenié?A vízügyes szakembereket nem hallottam még nyilatkozni arról hogy a Tisza két három akku gyárat is képes ellátni vízzel és a mostaninál tízszer nagyobb területet is öntözni akarnak majd a nyáron?Remélem az akku gyárak a megtermelt szennyvizet majd tisztítani is fogják a nemzetközi szabványoknak megfelelően és nem szennyezik el a Tiszát a félig tisztított szennyvízzel.A hazai szabványok már nem jelentenek akadályt a szennyezőknek, mert azt a kormány az igényeknek megfelelően módosítgathatják!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.