Ötszáz körözést adott ki csak tavaly a 350 fős Monosbélen a rendőrség. A falubeli intézetben nevelkedő kamaszok szinte rettegésben tartják a községet.

Agresszív horda tartja rettegésben a gyönyörű bükki falut

A fiatalokkal a pandémia óta nem lehet bírni. Forrás: Pixabay

A probléma most már akkora, hogy néhány hete testületi ülést is összehívtak. Pár napja közmeghallgatás volt a hivatalban, ahol az emberek elmondhatták, milyen problémákat okoznak a fiatalok – írja a Blikk. ,,Nemrég több fiatal megvert két gyereket Egerben, úgy tudjuk, néhányan közülük mónosbéliek voltak" – meséli Betti. A falu boltosa szerint több idős ember este már inkább nem is teszi ki a lábát az utcára.

Az intézetis fiatalok csapatosan járják a falut. Szétszórják a szemetet a kukákból, zaklatják a járókelőket, pénzt és cigarettát követelnek a szembejövőktől, égő csikkeket nyomnak a kutyák orrába és mindent megrongálnak, amit csak meglátnak. Miközben korábban jó volt a viszony az intézettel. Betti szerint a probléma akkor kezdődött, amikor új vezetőséget kapott az intézet.

,,Az itt lakó gyerekek megjárták az élet rögös útját" – mondta Varga Sándorné polgármester. Szerinte a pandémia idején távolodott el egymástól a falu és az intézet vezetése – írja az ATV.

A település azt szeretné, hogy rend legyen és fegyelem. A gyermekotthon idén új vezetőt kapott, akivel már megkezdtük az egyeztetéseket, tiszta lappal indulunk. Türelmi időt adtunk egymásnak, ez alatt ki kell derülnie, hogy tudunk-e a továbbiakban egymás mellett élni

– tette hozzá.

A fiatalok közül többen javítóba vagy börtönbe kerülnek a csoportosan elkövetett rablások miatt, ám ez sem állítja meg őket. Mivel nem egy javítóintézetben élnek, ezért ha a rendőrök elkapják és beviszik őket, utána szinte azonnal kisétálnak a kapun – mesélték a helyiek.

Forrás: Blikk, ATV
Fotó: Pixabay

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Szét kell verni őket egy pár orrot arcot beszakítani egy két kezet szilánkosra törni ,akkor elfog menni ezeknek a cigány bűnöző tetveknek a kedvük a bűnözéstől!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Virág Árpád
@Nessy: Nem fognak lépni! Azok megvárják míg kinyírják egy kollégájukat!
jáger laszló
Legfontosabb lépése oktatásügyben a fidexnek az volt,hogy a kötelező iskolába járást leszállította 16 évre!!
Ezzel is az elbutulásnak nyitott szabad utat!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
justhpeter
Akkor most mi van ? Nem jött be I. Viktor király oktatási terve, miszerint a legfontosabb a hit- és erkölcstan és a testnevelés ? Pedig jó Viktor királyunk az oktatásnak (is) szakértője a Pintér nevű oktatási kamarásával együtt. Hogy nem kellett volna mindent lezülleszteni ? De tényleg, miért nincs az intézetben egyházi általános- és középiskola ?
Dr. Proktor
@jáger laszló: Látjuk laszló, látjuk, barátilag!
Itt is kevernek, kavarnak...
ESCOBAR
@jáger laszló: Kár lenne őket a rendszerben tartani! 18 évesen már szül... illetve 2-3 gyereke van... Nem fog soha asszimilálódni!
Sámannus
Ez az orbányi sintéri maffiaképző alapja. Nékik ilyen sikeres intézkedáseik vannak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.