A kérés jogos, pénz nincs. 

Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum pénteki ülésén a legfontosabb téma a közszolgálati dolgozók 2023-as bérfejlesztése volt, 25 százalékos emelést szeretnének, írja a Telex.hu. A kormány szerint az igények jogosak, de az emeléshez nincs fedezet a költségvetésben – írja beszámolójában a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ).

Az ülésen elején Bordás Gábor, közigazgatási államtitkár a költségvetés nehéz helyzetéről beszélt, amit szerinte háborús helyzet és az energiaválság okoz. Az államtitkár elismerte, hogy az infláció miatt a követelések jogosak.

A közigazgatási államtitkár elismerte ugyan, hogy a közszolgálati dolgozók követelései jogosak, ugyanazzal a lendülettel be is intett nekik

Fotó: mkksz.org.hu

Azonban azt, hogy mikor és milyen formában tudják rendezni a közszolgálati dolgozók bérezését, nem tudta megmondani.

Hozzátette felelőtlenség lenne egy béremelési programba belevágni, mivel jelenleg nem áll rendelkezésre fedezet a költségvetésben. Mindezt kiegészítette azzal, hogy ez a költségvetés a „rezsicsökkentés költségvetése”, amivel elsősorban a lakossági igényeket kell kielégíteni. Dukai Miklós önkormányzati államtitkár pedig a korábban végrehajtott béremelésről beszélt.

A közszolgálati szférában dolgozók követeléseiről, valamint az egyeztetések következő időpontjáról a Telex.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: Telex.hu
Fotó: mkksz.org.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
"A követeléseik jogosak, de erre nincs keret a költségvetésbe! Kell "fontosabb dolgokra" a pénz! Sport, propaganda, titkos szolgálatok egyházak, határon túliak urizálás, oligarchák, etc.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
valami olyasmit regültek ezerrel, hogy az utóbbi száz év legsikeresebb tíz éve volt. Akkó hun a lovetta?
csipetke
Ami itt nagyon pofátlan, az az,hogy pl orbán jövedelme a minimálbér emeléshez igazodik. Asszem a képviselőké is. Csak ameddig a minimálbér mondjuk 10%-al emelkedik, az a minimálbérnél néhány ezer forintot jelent,de orbán bérénél már százezres nagyságrendű emelést teljesen indokolatlanul. Tavaly orbán bérének duplájára emelését két perc alatt megszavazta a 134 bátor ember. Viszont a pedagógusok, az egészségügyi szakdolgozók,a postások,a vasutasok béremelésén szarakodnak már jóideje, pedig már tanárokat, egészségügyi dolgozókat lasszóval se tudnak szerezni. Műtétek maradnak el, mert ha van orvos,nincs szakdolgozó. De van pénz idióta kormánypropagandára,vodafonra,sportra,urizálásra,és mindenre,amit orbán jónak lát. Úgy kezeli a közpénzt,mintha a sajátja lenne. Már mindent tönkretettek,amit csak lehetett.
Clavigo
Úgy nézem,,ez a réteg is át lett b@szva.. Remélem sok fitymasz szavazó van közöttük.. A többieket sajnálom.
justhpeter
Rálépett a kormány a gazdasági ellehetetlenülés első lépcsőjére. Uniós pénz nem jön, a hiteltartozás már az év első hónapjában nőtt, a helyzettel kapcsolatos hazudozás szintje is emelkedett, megtakarított pénz nincs, a hamis kormányzati igéretek özöne már a Holdról is látszik.
ómió
Efftársak! Szóljatok a brüsszeli "tezsvíreiteknek", hogy a tanári fizuemelésrevalót nem ellopni, hanem ideutalni!
csipetke
Úgy tűnik,hogy a birkák között még mindig van,aki elhiszi,hogy Brüsszelnek bármi köze van az egyes országokon belüli béremelésekkel.Ezt minden kormány az állami bevételeiből kell megoldja. Nálunk a kormány ebben is Brüsszelre mutogat,---ráfér a pofájukra---, ahelyett,hogy végre a pedagógusok,egészségügyi dolgozók,és a többi közszférában dolgozó béremelést kapjon. Nagy béremelés---teljesen indokolatlanul---orbánnak,és a körüllötte lévő biodíszlet nyalogányoknak jár, az összes többivel alkudoznak pár %-on. Soha még annyi bevétele nem volt még a kincstárnak,mint most pl az ÁFA-ból, lenne miből emelni, de ugye kell a pénz vodafonra, és mindenre,amire orbán akarja. SZÉGYEN, AMI EBBEN AZ ORSZÁGBAN FOLYIK...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.