Schadl György azzal védekezett a kihallgatásain, hogy csak azért kapott olykor pénzt a végrehajtóktól, mert korábban kölcsönadott nekik. Völner Pállal pedig csak italt ajándékoztak egymásnak, hétköznapi figyelmességként.

Schadl György szerint döbbenetesek a vádak, ő csak a kölcsöneit kapta vissza

Schadl György szerint ő teljesen ártatlan. Forrás: Youtube, ATV

„Döbbenten olvastam az itt leírtakat” – fogalmazott kihallgatásán Schadl, aki az RTL által megismert dokumentumok alapján tagadta, hogy ő vagy a volt igazságügyi államtitkár bűncselekményt követett volna el, együtt intézték a végrehajtói kinevezéseket.

Schadl György szerint a kiadásokat/bevételeket rögzítő „Házipénztár” nevű táblázatot ő soha nem látta, abba soha nem is írt, azt pedig nem árulta el, honnan voltak a táblázatban szereplő összegek, az egyes rövidítések (amelyek azonosak a vádiratban szereplő végrehajtók monogramjaival), mit jelentenek.

Azt mondta, nem adott készpénzt Völner Pálnak, de azt elismerte, járt nála Nyergesújfalun, mert egyeztetniük kellett. Az exállamtitkár szerepéről úgy fogalmazott:

„Hogy hogy jön ide dr. Völner Pál, arról viszont még elképzelésem sincs.”

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnöke egy másik kihallgatásán azt mondta, a végrehajtói kinevezésekről nem ő döntött, a meghallgatásokon – egy kivételével – jelen sem volt. Völner Pálhoz hasonlóan ő is azt mondta, az igazságügyi tárcánál a kinevezési jogkört egy másik államtitkárhoz delegálták – írja a 24.hu.

Völner Pálnak, mint miniszteri biztosnak beleszólása volt az MBVK ügyeibe, de a kinevezéseknél a döntést nem ő hozta meg.

Schadl György azt is hozzátette, „fogalma sincs” hogyan választották ki a minisztériumban a nyertes pályázókat, ő nem próbálta befolyásolni az eljárást, bár azt elismerte, előfordult, a közreműködését kérték egy végrehajtói kinevezéshez.

Volt ilyen. Nem szeretnék most erről részletesen beszámolni, nem is emlékszem mindenre.

Lapunk korábban megírta, a vádirat szerint bár Völner Pálnak nem volt joga beleszólni a végrehajtói pályázatok ügyébe, a Schadl György által összeállított lista tőle került a beosztottakon keresztül a kinevezésért felelős másik államtitkárhoz.

Forrás: RTL, 24.hu
Fotó: Youtube, ATV

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Galway
Ennek tényleg megártott a börtönélet! A valóság már vissza se köszön neki!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@ómió: ha nem fideszes lenne, már értenéd, hogy bűnös, te agyhalott balfasz?
Baker
@Maccska: KDNP-sek egymás rokonait alkalmazták, mert az olyan NERtársi!
ómió
@Aki Én: Látom, bolsiék fajkreténje, te is "ítélkeztél" már! Ezzel együtt a bolsi elmebajodat is mindjárt másra hazudnád?
vacsi
Döbbenetes, hogy még mindig nincs bezárva...
Lepényleső
...sokan szeretnének úgy visszakapni kölcsönt,- hogy soha egy fillért sem adtak azt?

(Óvóbácsiként is megállná helyét,- akkor is ha naponként követelnek új mesét?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.