Hajdú-Bihar vármegyében tesztelik az új ügyeleti rendszert, ahol nincs háziorvosok, ott mentőtiszteket is bevethetnek.

Brutális a helyzet: ennyi háziorvos vállalta az ügyeletet az új rendszerben

Fotó: MTI/Vajda János

"Mostanáig 48 felnőtt háziorvossal és 34 gyermek háziorvossal kötöttünk ügyeleti szerződést Hajdú-Bihar megyében" – közölte a hvg.hu kérdésére Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR vezetője.

Azokat az ügyeleti időszakokat, melyeket háziorvosok nem töltenek be, jogszerűen az ügyeleti rendszerben eddig is szerepet vállaló más orvosokkal, illetve orvosi felügyelet mellett tevékenykedő mentőtisztekkel biztosítják.

Az új, a Mentőszolgálat által koordinált ügyeleti rendszer február 1-én indult el, Hajdú-Bihar után következőnek Szabolcs-Szatmár-Bereg, majd márciustól Győr-Moson-Sopron vármegyékben vezetik be.

Forrás: hvg.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
úgy érzem, hogy mi egyszerű állampolgárok egyre nagyobb bajban vagyunk...és még van lejjebb!...nagyon úgy néz ki, hogy az életbenmaradáshoz, túléléshez már csak a szerencse áldásos léte marad...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
A hülyemagyar maffiahívők milliói szeretik a veszélyes életet, ezért szavazzák meg újra és újra ezeket a tehetségtelen tolvaj, hazaárulókat. Hát akkor tessék igyekezni túlélni...
Giovanni Alba
@vacsi: ma, 05:14
Nem hittem volna hogy ez a nap is eljön egyszer, de teljes mértékben egyetértünk. Az is hülye volt -vagy ami rosszabb, cinikus szemét- aki Kasler után Pintér kezébe adta az egészségügyet (plusz az oktatást).
De ha olajszőke sanya bá' önbevallása szerint nem ért a pedagógiához (se), akkor miért nem mond le? Rendesen benne van a korban, anyagi gondjai nem lehetnek, megfelelő tudása meg nincs. Mi az, amivel a minielnök a székéhez szögezte?
vacsi
@magyar1: Régebben más volt a képzés. Pl. érettségi után 3 évig képeztek labor-asszisztenseket, az én anyám is ezt végezte. Ma már mindent "gyorstalpalón" intéznek, és a szakmunkások gyakorlati képzése is csak töredéke a réginek.
sokanvagyunk
Főleg nagy a baj, mióta Schadl Györgyöt előzetesbe tették, nincs hová fordulni a kisembereknek...
ómió
Hát, dupla bérért "nehogy má'"! Efftársiasan azt egy havi fizulenyulásért szokták!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.