Lemondott tisztségéről Kis Andrea, Hódmezővásárhely MSZP-s alpolgármestere, amit a csütörtöki közgyűlésen jelentett be, beszédében hosszan sorolva az idáig vezető okokat. Az alpolgármester úgy látja, hogy Márki-Zay Péter az előző rendszer tükörképét hozta létre, annak minden hibájával együtt.

Kitálalt Márki-Zay Péter lemondott alpolgármestere – Kis Andrea dezinformációról, vélemények letiprásáról és lejárató posztokról beszélt

Kis Andrea, Hódmezővásárhely lemondott MSZP-s alpolgármestere. Fotó: Facebook/Videó

A Telex szerint az alpolgármester úgy látja, hogy Márki-Zay „az előző rendszer tükörképét" hozta létre, annak minden hibájával együtt; a közgyűléseket személyeskedéstől sem mentes viták, egymás véleményének letiprása jellemzi, valamint dezinformációról, lejárató posztokról és vádaskodásokrólis beszélt a csütörtöki ülésen.

Ez a város két táborra szakadt. Ez e helyzet végtelenül káros a város fejlődésére. A legutóbbi közgyűlés hangneme nekem már nagyon bántó volt. A mostani közgyűlés hangneme is bántó, gyakorlatilag öt éve végezzük a munkánkat ilyen körülmények között

A lap beszámolója szerint Kis emlékeztetett arra is, hogy múlt héten egy televíziós beszélgetésben a polgármester azt mondta, a DK-s Krupiczer Ferencet és őt már nem tekinti az városvezetés, az MMM – Tiszta Vásárhelyért frakció részének, mert szerinte az említett politikusok a város ellen dolgoznak és a Fidesz szekerét tolják. Erre reagálva Kis írásban kért találkozót Márki-Zaytól, de kérésére azóta sem kapott választ.

A hódmezővásárhelyi polgármester még áprilisban tett javaslatot a szocialista alpolgármester leváltására, az indítványt azonban nem támogatta a közgyűlés többsége, Márki-Zayt leszavazták. A polgármester viszont a napirendi pontok tárgyalása után bejelentette, hogy elvonja az alpolgármester feladatköreit. Kis nem vonul vissza, helyi politikusként tovább tervez dolgozni.

A lemondás jelenetét az alábbi videón 1:34:55-től látható:

Forrás: Telex, 444

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Már az elején nyilvánvaló volt, hogy mzp orbán 2.0.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
koszpeko
A szeretet hatalmától a hatalom szeretetéig. Márki-Zay Péter ma már mindent megtestesít, ami ellen anno küzdeni akart.

„A szeretet hatalma legyőzte a hatalom szeretetét” – mondta Márki-Zay Péter, amikor 2018 februárjában Hódmezővásárhely polgármesterévé választották. Négy és fél év telt el azóta, s nagyon úgy tűnik, mostanra Márki-Zaynál a hatalom szeretete győzött. Az elmúlt időszak eseményei alapján a jelek arra utalnak, a polgármester ma már saját maga testesít meg mindent, ami ellen anno küzdeni akart.

Korrupció
Bármekkora kék szalagot is tűz a mellére Márki-Zay, mára hivatalosan is igazolást nyert, mert a Közbeszerzési Döntőbizottság is megállapította: teljesen törvénytelenül adott százmilliós önkormányzati megbízást saját „kampányfuvarosának”, Jovány Gyulának. Tette mindezt ráadásul olyan áron, hogy azt is kockáztatta: a város vélhetően és várhatóan duplán fizetni fog a szolgáltatásért. (Hiszen ma Vásárhely az egyetlen megyei jogú város, ahol két szolgáltató buszai is köröznek, gyakorlatilag üresen.) A jogtalan eljárás miatt perelő Volánbusz Zrt. ugyanis jó eséllyel érvényesítheti az elmaradt díjak iránti igényét a bírósági úton, sajtóinformációk szerint ez a 2020 óta ki nem egyenlített számla 240 millió forintnál ketyeg éppen. Mindez hozzáadódhat még a közbeszerzési eljárások mellőzése, a többszörös törvénysértés miatt kiszabott 32 millió forintos rekordbírsághoz és a „kampányfuvarosnak” csepegtetett évi mintegy 100 millió forintos önkormányzati cechhez.

Sógor, koma, jó barát
Nemcsak Vásárhely, de az egész ország felkapta a fejét arra, hogy nemcsak a „kampányfuvarosnak”, de még a csókos rokonnak is jutott önkormányzati megbízás a Márki-Zay vezette Hódmezővásárhelyen. Emlékezetes, a polgármester sógora mintegy 3 millió forintból „álmodhatta meg” az egyébként teljesen jó állapotban lévő Szent Antal utca szétverését. A jó barátoknak is jutottak persze zsíros falatok a torony alatt, a haverjából, Szabó Jánosból például rekordfizetéssel csinált...
koszpeko
alpolgármestert.

A hatalom szeretete
Márki-Zay minden korábbinál alaposabb politikai tisztogatást hajtott végre, amint megszerezte a közgyűlési többséget is. A városházán, a városi céges és intézményrendszerben, de szinte mindenhol, ahol beleszólással bírt, mindenkit elmart, elüldözött, leváltott vagy kirúgott, aki másként gondolkodott. Aztán a következő etapban a sajátjaival is elbánt. Aki ellent mert neki mondani, aki más véleményen volt, azzal keményen leszámolt.
koszpeko
Emlékezhetünk Mucsi Tamás közétkeztetési szakember esetére, aki az elsők között kapott pozíciót Márki-Zaynál: később, miután nem értett egyet a közétkeztetés kiszervezésével, és fel akarta újítatni a Serháztér utcai penészedő konyhát, amire Márki-Zay nem akart költeni, a városvezető kíméletlenül leépítette. A legdurvábban viszont talán azokkal bánt el, akik anno polgármesterré emelték. Kis Andrea alpolgármestert, az MSZP helyi elnökét sikertelenül próbálta meg leváltatni a közgyűléssel, majd előbb megszavazta neki a fizetésemelést, hogy aztán az ülés végén bejelentse: saját hatáskörben elvonja alpolgármesteri feladatköreit, és 1 millióval csökkenti az illetményét, megszégyenítve ezzel korábbi szövetségesét. De „nem keresztény emberhez méltó” módon (idézet a DK-s Mucsi Tamástól – a szerk.) járt el a másik „királycsinálóval”, Dombi-Kiss Lászlóval szemben sem. Sajtóhírek szerint rendkívül éles vitát folytatott vele, tudomásunk szerint akkor közölte a városüzemeltetési koordinátorral, hogy kiteszi a városházáról, és az egyik városi céghez helyezi át.
koszpeko
A rendkívül durva veszekedés után nem sokkal Dombi-Kiss súlyos egészségügyi állapotban került kórházba. (Mint azt korábban is megírtuk: csak remélni tudjuk, hogy nincs összefüggés a két eset között. A jobbikos politikus azóta szerencsére jobban van, el is hagyhatta a kórházat.)

Summa summarum: nagyon úgy tűnik, hogy Márki-Zayt mára körüllengi a korrupció, s a jelek szerint a haveri kör pozicionálása, pénzelése no meg gyilkos politikai leszámolások kötődnek a személyéhez, tevékenységéhez. Vagyis minden, ami ellen anno fellépést ígért…
Alfa
mzp ugyan olyan keresztény-kommunista-náci-fasiszta mint orbán
balos
Az m.z.pöcs abban különbözik a gecitől.hogy MÉG nem szopta a putyin faszát!Ami késik az nem múlik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.