Az ellenzékiek mellett a bizonytalanok túlnyomó többsége is borúsan látja az ország sorsának alakulását, politikai ötlet azonban nincs az elégedetlenség kiaknázására – derült ki a Publicus Intézet kutatásából.

Hatalmas az elégedetlenség Magyarországon, az emberek közel háromnegyede látja negatívan a jövőt
Kép: Pixabay

A népszava cikke szerint az elmúlt hét évben sohasem volt olyan magas azok aránya, akik szerint rossz irányba mennek a dolgok az országban, mint az elmúlt negyed évben. Jelenleg a megkérdezettek 72 százaléka vélekedik így, 48 százaléknyi válaszadó szerint teljesen rossz az irány, 24 százalék pedig inkább nem elégedett a helyzet alakulásával.

Pártszimpátia alapján természetesen óriási a különbség, a kormánypártiak több mint háromnegyede elégedett az ország sorsának alakulásával, az ellenzékieknek viszont 97 százaléka véli úgy

rossz irányba mennek a dolgok.

Ami viszont ennél a két adatnál beszédesebb:

a bizonytalanok 73 százaléka is úgy gondolkodik, mint az ellenzékiek. Életkor alapján a 45 év alattiak több, mint 80 százaléka látja negatívan a jövőt, a 60 évnél fiatalabbaknak háromnegyede hasonlóan látja a helyzetet, a 60 felettieknél viszont csak 56 percentnyi a pesszimista.

A felmérés többi részlete a Népszava írásában olvasható.

Forrás: Népszava

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Istenakinincsen
Hol van a kétharmad? Valahogy nem stimmel a matek...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
amortizáltok
@ómió: 6 mázsa lázcsillapitó sem segit rajt,d edd akkor nem kell ezt köztudatban hozni élnek az érintettek csak ne terelj ide baromságot kinek volt a csicskása selmeci orbáné tudd és ezt nem lehet elkendőzni letagadi KI IS LETTEK tiltva öten is Amerikából
Csizmás Kond
...a megkérdezettek fel vélekedik úgy, hogy rossz fele megyünk...na de ezekből hánynak van megmentő ötlete ?...vagy hányan tudnának legalább megközelítő véleményt mondani a gazdaságjavításra ?
Istenakinincsen
@Csizmás Kond: Több mint a fele vélekedik úgy, hogy rossz felé megyünk...Rengeteg mentő ötlet van! Az aktuális hatalomnak nem célja a helyes (ami a többségnek jó) irány! Te nem látod hogy mindent és mindenkit tönkretesznek a saját rövidtávú céljaikért? Tömik a saját zsebüket és leszarják magasról az embereket(akikből élősködnek).
Mentő ötlet? Azonnal megszüntetni az állam által kiépített bürokráciát, amivel létrejöhetett a törvényekkel támogatott állami szintű korrupció!!! A fideSS maffiát és a sleppet el kell számoltatni és a tolvajokat börtönbe zárni! Ez vonatkozik más pártokra és fehérgalléros bűnözőkre is! Vadkapitalista szabadrablás nélkül még egy gyengébb hatásfokú gazdaság is működőképes és hasznos lenne egy normális civilizált társadalomban!
Istenakinincsen
@Németh István: Pista ne idegeskedj! Árt az egészségednek ez a stresszes életmód:))). Semmi okod nincs pánikolni! Ez a pitiáner egyharmad labdába sem rúghat a fideSS maffia 4x2/3-dal szemben. Az már részletkérdés hogy tisztán látszik a magyarországi támogatók kb: 1,4 millióan vannak, a külhoniak még kb ennek a 35%-a. A többi hogy jött össze? Jaaa még ott vannak a halottak és a nem ellenőrizhető szavazók...
Magyarország legfőbb belső ellensége a fideSS-maffia! Egymást írtják már nem látod??? Te is sorra kerülsz tudod-e?
Idézlek: "A VALÓSÁG ÖLNI TUD!!!"
ómió
@amortizáltok: Ez a "bolsi újság"!? A normálisakat az elmebeteg tetvesbolsi fajtátok, ha tehetné, mindenhonnan kitiltaná!
Istenakinincsen
@Shikari: Kedves tanár Úr! Ön tud számolni?...Alapvető egzakt tudomány már az általános iskolában is:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.