Keményen kritizálta a török elnököt és a magyar kormányfőt Radványi Miklós legfrissebb, a Newslook.com-on megjelent írásában, aki a Frontiers of Freedom vezető alelnöke és a kongresszus tagjainak adott tanácsokat külpolitikai kérdésekben.

"Erdoğan és Orbán totális zsarnoksága miatt gyengül a demokrácia" – Az EU-ból és a NATO-ból is kizárná őket Radványi Miklós
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Recep Tayyip Erdogan török elnök (j) kezet fog kétoldalú megbeszélésük előtt Szamarkandban 2022. november 11-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A konzervatív közíró komoly kritikákat fogalmaz meg a két általa zsarnokként definiált politikussal szemben, leszögezve, hogy azok a NATO és az Európai Unió védernyője alatt, illetve közömbössége mentén a valóságtól elrugaszkodva, egyfajta áldozati, üldözött szerepbe állítják be magukat, s meggyőződésükké vált, hogy náluk van a bölcsesség köve, már ami az egész világ jelenét és jövőjét illeti.

Mindketten a saját múltjuk foglyai. Erdoğan radikális iszlamizmusa, s Orbán lojalitása a kommunista neveltetéséhez az egyik oldalon, illetve a két szervezet demokratikus alapelveihez való illeszkedése a másik oldalon katartikus pszichológiai megosztottságot eredményezett országukban, valódi identitásuk és a tagságból fakadó jogok és kötelezettségek között.

- írta bejegyzésében és szerinte ez pedig a kudarcok lavináját indította el belföldön és a nemzetközi színtéren egyaránt. Kisebbségi komplexusuk következtében a velük egyet nem értő országokat gonosznak és ellenségesnek tartják. A nárcizmusuk végül politika vakságot eredményezett, amiben másokra vetítik vélt áldozati szerepüket.

Törökország és Magyarország megszámlálhatatlan alkalommal megsértette a NATO és az EU alapelveit

– szögezi le Radványi, aki szerint a hülyeségig menően hibásan azt feltételezik, hogy az Egyesült Államok és a Nyugat hanyatlóban van, miközben Kína és Oroszország lesz a világ két új szuperhatalma.

Ezeket a biztonsági fenyegetéseket csak erősíti a mindkét országban küszöbön álló politikai és gazdasági katasztrófa. Mind Erdoğan, mind pedig Orbán belpolitikáját az irányítja, hogy félnek az egyre fokozódó könyörtelen politikai elnyomással és az obszcén korrupcióval szemben a népben felerősödő haragtól.

Elmondta azt is, hogy Orbán 2020. március óta tartja fent a rendkívüli állapotot, amit akkor a koronavírus-járvány ürügyén hirdetett ki. Majd 2022. május 25-én az ukrajnai orosz invázióra hivatkozva, alkotmánymódosítással meghosszabbította. Eddig összesen tízszer hosszabbították azt meg.

Szerinte Erdoğan és Orbán totális zsarnoksága hozzá fog járulni az 1990 után a szovjet uralom alól felszabadult országok demokratikus elveinek gyorsuló gyengüléséhez.

Már csak ennek fényében is elengedhetetlen, hogy a NATO és az Európai Unió ismét magához ragadja az irányítást, ha kell, akár a két ország kizárása árán is

–  jelentette ki Radványi Miklós, hozzátéve, hogy amire szükség van a két szervezet megtisztulásához, az a vezetők konstruktív gondolkodása, kitartása és határozottsága.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Pontosan ez a helyzet. Nagyon jól látja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
@csak úgy...: te állat-barom, minősíthetetlen pocok here, te a gyurcsányodat gondolod, hogy jobb, vagy valamelyik dilettáns marhát aki ebben a moslék környezetben egyáltalán fel tudja fogni azt, hogy mit kell csinálnia? te ősbarom álltakert miért nem mész a náthás büdös kurva anyádba, hogy mered azt mondani >> A NEMZET JÓTEVŐJÉRE? BÜSZKESÉGÉRE? AKIT A VILÁG IRIGYEL te állat, hogy >> egy köpnivaló 0rbánnyalonc ,aki a tetejében még hülye is , az jobb ha nem erölködik! :) én ,téged így nem tudlak elfogadni ,irtózok a selejt emberektöl!
Nessy
@Németh István: Sikerült a családnak magát minden " szépre és jóra" megtanítani gyerek korában, a hozzászólásaiból ítélve! Az édesanyját is qrvának becézi?
Emmersson71
@KisTehen: 08.:18 - ja..már nem fos, csak szar!
Yoda69
Az egyik iszlamista terrorista a másik kommunista besúgó. Jól kijönnek egymással.
csak úgy....
@Németh István: nincs otthon piád és jönnek az elvonási tünetek? szegény pisti...
Németh István
@csak úgy...: @Yoda69: @Emmersson71: @Nessy: @csak úgy...: A kör továbbra is nyitva van mert ti főgecik és nagyon hülyék egy aljas csoportba verődve nyaljátok a gyurcsány seggét az eu vezetésének a sorosnak csicskásai lévén! Magyarul> nemzetellenségek vagytok és ótvaros szifilízes hazaárulók!, mi ntöbb háborús bűnösök és az antfaszok támogatói! A LÉNYEG NÁLA-TOK A ZAVARKELTÉS! EZT SZOLGÁLJÁTOK TRUTYMÓFEJÜEK! Az életben nem vot arra soha példa, lehetőség, hogy egy magyar, de bármely más külföldi kormánnyal szemben a csőcselék, belső ellenség megengedhesse magának azt amit ti csináltok ! Ezt nevezitek dik-tatúrának! Fasszopó buzikirályok és rohagadt tripperes, szifilizes, agysérűltek mit sérűltek, agynélküliek vagytok! Az általatok szítani akart polgári engedetlenség és polgárháború nem fog összejönni, a moslék tanárok a barom orvoskamara kommunista emlőkön érlelt marhái szépen ki lesznek készítve a nagyonszemét szakszervezeti balliberális gender buzikkal együtt!
A lényeg > az usa-nató takarodjon akár veletek együtt a kurva picsába, az Eu vezetése meg a börtönbe - akasztásilag ugyancsak veletek együtt! Moslékok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.