Budán nincs helye az erőszaknak és a gyűlöletnek – ezt Őrsi Gergely, második kerületi polgármester mondta, a Széll Kálmán tér sarkán történt szombati atrocitás után.

Három embert vertek agyba-főbe a neonácik Budapesten  – Ebédelni indultak volna amikor rájuk támadtak

A huligánok teljesen ártatlan járókelőket vertek össze. Forrás: Pixabay

A budai várban és környékén szombaton szélsőjobboldali csoportok emlékeztek meg a Kitörésről, az elkövetők pedig vélhetően a Betyársereg tagjai voltak. A megtámadott embereket antifasiszta tüntetőknek nézték, pedig azok csak ebédelni indultak.

Szombaton a Széll Kálmán tér és a Szilágyi Erzsébet fasor találkozásánál megvertek három békés járókelőt minden ok nélkül, a támadók tettét csupán szélsőséges ideológiák vezérelték

– írta közösségi oldalán Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere vasárnap.

Szombaton ekkortájt nem messze, a Budai Várból kifelé vonultak szélsőjobboldaliak, akik – hiába tiltotta meg a rendőrség – a náci német és magyar alakulatok 1945-ös kitörésére emlékeztek fáklyás vonulással.

A HVG megvárta a rendőrség válaszát, akik tisztázták: a helyszínen két embert elfogtak, akik ellen csoportosan elkövetett garázdaság bűntett és súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A Magyar Jelen nevű lap szerint, „a Betyársereg két antifa-fészek ellen indított támadást, egyet a Széll Kálmán téren, egyet a Vár tövében. Az importált antifasiszták közül menekülés közben jó néhányan elestek és beütötték magukat. Most rendőrök védik őket." Később hozzátették, valóban eljárás indult az elkövetők ellen.

A bántalmazott, ötfős társaságnak viszont sem a szélsőjobb-, sem a szélsőbaloldali szélsőségekhez nincs köze, éppen ebédelni tartottak. Szélsőjobboldali felületeken viszont az elmúlt napokban több felhívás érkezett az „önvédelemre”, miután – ezt a Propeller is megírta – csütörtökön több külföldi, láthatóan minden ok nélkül megvert egy férfit Gazdagréten.

Az egyik interneten terjedő felvétel azt állítja, a csütörtöki támadók olyan külföldi antifasiszták lehettek, akik a kitörés napja miatt jöttek Budapestre ellentüntetőként, de erre a rendőrségi közlemény nem tért ki. Vagyis a támadók teljesen célt tévesztve ártatlan járókelőre támadtak.

A Retek utcában sétálgató, megtámadott társaság tagjai viszont mind magyarok és nem a Várba tartottak ellentüntetni, hanem éppen ebédelni mentek volna, amikor 8–10 szélsőséges rájuk támadt. A megtámadottak között három férfi és két nő volt, előbbiek egyikének orra és arccsontja is eltört, másikuk pedig koponyazúzódást és agyrázkódást szenvedett.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Na most akkor hogy is van ez?
Ha valaki nem néz ki őrjöngő nácinak, akkor már csak antifasiszta lehet?
Az őrjöngő nácik meg agyba-főbe verhetik azokat, akik nem szimpatikusok nekik?
Aztán csak simán ráfogják az őrjöngésüket azokra, akik nem szimpatizálnak velük?
Ugye? @durbics: és a vadhajtások nevű féknyúz szennylap?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...valaki hülye elültette...te abból keltél ki.
Namely
Ha a tisztelt "demokraták" akkor is felháborodnának, amikor egy dohánybolti eladót vert meg 8 antifa szemét, máris nem kellene idézőjelet használnom...
... és akkor a "nácik" nem vadásztak volna bosszúszomjasan, azt lesve, kin lehet bevasalni azt, amit a "hős" "vörös" anarchisták tettek.

(zárójelben: azért a 8-9 vs 5 sokkal jobb, mint egy átlagos antifasz arány a 8-9 vs 1 max 2 (de akkor a másiknak lánynak kell lennie, különben a "hős" anitfaszok nem mernek még hátulról sem támadni) hátulról fejbe csapva és viperával félholtra verve)
csak úgy....
@Csizmás Kond: a te butaságodból csak a te csemetéid kelhettek ki, még ezt sem tudod!?
nemkati
@Csizmás Kond: Igen. Kiderült, hogy feltételezhetően, talán...
ómió
"Haladó baloldali" terroristák!? Az már igen!
Lepényleső
...Budán nincs? Ami kijelentés iránymutató arra tekintettel,hogy egyéb helyeken akár kötelező is lehet,
- csak akkor ha az aki ezt mondta bírja a magyar nyelvet? A gondolkozás mára már ennyire kiveszett?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.