A transzatlanti világon kívül a béke hangja egyre erősödik – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfőn este annak kapcsán, hogy Dunakeszin találkozott kirgiz kollégájával, Dzsinbek Kulubajevvel.

Szijjártó találkozott kirgiz kollégájával, majd megállapította: a transzatlanti világon kívül a béke hangja egyre erősödikFotó: Facebook/Szijjártó Péter

Szijjártó Péter úgy fogalmazott, ez a megbeszélés is megerősítette, hogy a transzatlanti világon kívül a béke hangja egyre erősödik.

Kirgizisztánnak és vele együtt a komplett közép-ázsiai térségnek is az az érdeke, hogy az Ukrajnában zajló háború minél előbb véget érjen, mert a háború elhúzódása komoly biztonsági kockázatot jelent a közép-ázsiai országok számára, a szankciók pedig súlyos gazdasági problémákat okoznak.

"Megerősítettük közös célunkat: minél előbb legyen béke Ukrajnában"

- közölte bejegyzésében Szijjártó Péter.

Az elmúlt években sokat dolgoztunk a kétoldalú kapcsolataink fejlesztése érdekében, és ebből mindkét ország sokat profitált. Kereskedelmi forgalmunk tavaly 60 százalékos növekedést követően rekordot döntött. A Magyar-Kirgiz Fejlesztési Alap 16 millió dollárral kezdte meg működését, melynek feladata, hogy magyar vízipari, mezőgazdasági és energetikai beruházásokat finanszírozzon Kirgizisztánban – írta a magyar külügyminiszter.

Hozzátette: egyre nő a kirgiz hallgatók érdeklődése a magyar felsőoktatási intézmények iránt, amit mutat az a tény, hogy rekordszámú, 648 kérelem érkezett magyarországi ösztöndíj iránt. Magyarország elkötelezetten támogatja az EU és Kirgizisztán közötti kapcsolatok fejlesztését is – áll Szijjártó Péter bejegyzésében.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Dunakeszin?!?!?! Milyen fogadóépület van Dunakeszin?
Mennyire ki volt akadva a jobboldali csűrhe, amikor a Gyurcsány a saját házában fogadta az akkor még nem is háborúzó Putyint! Hirtelen felépült Dkeszin egy ilyen célú épület? Netán csak nem valamilyen privát épületben pacsizott vele?
Ejnye, a nagy fideszfelháborodás után szabad ilyet tenni!?!?!?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izéke
"Annyira szeretjük a békét,hogy ölni is képesek lennénk érte"
Eladott Ország
Kakakadu Petya maradjál a transzatlanti világon kívül, értsd legjobb, ha eltakarodsz az országból. Tájékoztatlak, hogy Magyarország az EU és a NATO tagja te barom! Erről népszavazással dönött a magyar nép, igaz ti nem szavaztátok meg, de az legyen a ti bajotok, de a magyar népet hagyjátok békén, te szellemi toprongy. Béke akkor lesz, ha a ruszkik kivonulnak Ukrajnából.
Eladott Ország
Nem csoda hogy Orbánt és kormányát, Kirgizisztánban és más muszlim országokban látják csak szivesen, mivel lassan minden európai országban pária lesz. Mint mikor beböfögte a geci, hogy őt utálják az unióban ezért legszivesebben kiléptetné az országot az unióból de nem teheti mert van ott még ellopható pénz. Aztán jöttek a csicskák és megmagyarázták, hogy csak viccelt a geci. "Ércsük’ a viccet, csak nem szeressük" elvtársak.
uploads.disquscdn.com/images/f01a17fe0b1280bae519bbadfeed631ea67bb027c2eeb000a98e509f82093ef5.jpg?w=800&h=536
"Kirgizisztán gazdasága két fő pilléren nyugszik: gyapottermelésen és nomád pásztorkodáson. Az egy főre eső bruttó nemzeti össztermék: 280 USD. Ez azonban várhatóan emelkedni fog, mert az utóbbi években rohamos fejlődésnek indult a kábítószer előállítás és kereskedelem is. Itt szeretném felhívni Szijjártó Péter szerteágazó figyelmét egy kis országra itt mindjárt a szomszédban. Ausztriának hívják."
Giovanni Alba
@namihami: tegnap, 23:22
Ha nyilvános (akár sajtónyilvános) volt a találkozó, akkor nyilván egy nyilvános házban jöttek össze, ha zárt, akkor egy zárt intézményben, őrök, rácsok, szigorúság, muszájkabát.
Bármelyikben is voltak, maradhattak volna még.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.