Orbán Viktort 2021 nyarán fotózta le egy olvasó egy római étteremben feleségével, Lévai Anikóval és fiával, Orbán Gáspárral. Hosszas félrebeszélés után kiderült, hogy a miniszterelnök hivatalos delegációval, kormánygéppel, de horvátországi nyaralásáról közvetlenül utazott egy katolikus konferenciára.

2,1 millió forintot fizetett be Orbán a külügynek családtagjai utaztatásáért

Orbán azóta fizeti családtagjai útját, mióta per indult emiatt. Forrás: Pixabay

Miután a minisztérium nem válaszolt az út részleteit firtató kérdésekre, a K-Monitor pert indított az utazás költségeinek megismeréséért – írja a K-Blog. A perben a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) közzétette, hogy a miniszterelnök 631 610 forintot fizetett családtagjai utazására. A miniszterelnöki protokollal és az utazásokkal szintén összefüggésbe hozható Kabinetiroda és Miniszterelnökség viszont azt közölte, hogy hozzájuk nem történt hasonló befizetés.

A K-Blog szerint Orbán ezzel együtt a római út óta összesen 2 167 185 forintot fizetett be a KKM-nek nem hivatalos delegáció tagjaként utazó családtagok utazási költségének jogcímén. Kiderült még, hogy a több mint 2 milliós befizetés minden esetben a római út, illetve az azutáni utáni utazások miatt jött össze, öt alkalomból.

A blognak Havasi Bertalan azt mondta, a befizetés az „eddigi gyakorlatnak megfelelően” történt, miközben 2015 és 2021 között nem történt ilyen befizetés – írja a Telex.

Forrás: K-Blog, Telex

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Min félévvel és az adatok kikövetelése UTÁN!!!
Ha én felülnék egy vonatra, vajon mit szólna a MÁV, ha csak egy félévvel később és a sokadik vegzálásra lennék hajlandó fizetni? Hozzám is ekkora lenne a türelem?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
És akkor mi van??:
Most már ezt is tudjuk.
csak ennyi
barátilag
J.L.
csapnivalo
Ez nekem is megéri. Nem kell mások mellett összeszorulva, kis lábtérrel szoronganom többet. Meg Magyarország gépével utazni amúgy is hazafias nemzeti cselekedet. Kinél kell a jegyet rendelni? Havasi Bertalannál? Kérnék szépen egyet Svájcba oda-vissza, Abu Dhabi-ba oda-vissza, és a Vatikánba oda-vissza.
simmering73
Messziről jött ember azt mond amit akar.
ómió
Szóval, akkor, az efftársak erről is összevissza hazudoztak! Ezt a "meglepit"!
szép új világ
Ez után majd vármegye bérlettel utazik a dagadt és haveri köre. Kiváltják majd 18.900 -ért az Észak- és Dél-Amerika vármegye, a Dubai vármegye, Ázsia vármegye bérleteket...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.