Magyarország ellenzi a további energiaszankciókat. A gáz- és olajimport teljes befagyasztása, vagy a nukleáris fűtőelemek behozatali tilalma jelentős ellátási zavarokat okozna és tovább növelné az inflációt – mondta Kocsis Máté, fideszes frakcióvezető.

Kocsis Máté a Fidesz által épp csak megszavazott szankciók ellen hergelt

Kocsis Máté szépen felmondta a fideszes propaganda-paneleket Forrás: Hír TV

Magyarország elkötelezett a béke mellett, és minden eszközt megragad arra, hogy ennek hangot is adjon, ezért terjeszt a Fidesz-KDNP békepárti határozatot az Országgyűlés elé

– mondta Kocsis a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. A fideszes önsajnáltató narratíva jegyében azt is elmondta Kocsis, hogy „az ország” politikai nyomás alatt áll.

Más uniós tagállamok vezetői, a brüsszeli elit tagjai, vagy akár az amerikai nagykövet mind azt szeretnék, hogy Magyarország fegyverszállításokkal vagy legalább fegyverszállítmányok átengedésével, minél inkább vegyen részt a katonai konfliktusban

- írja a Magyar Hang.

„A magyar emberek azonban világosan elmondták, Magyarország nem kíván belesodródni a háborúba” – hangsúlyozta a politikus, minden bizonnyal kormánya legutóbbi konzultációjára célozva, amikor határidő hosszabbítgatás után állítólag 1,4 millió választó küldte vissza válaszát a kormány által kiagyalt propaganda-levél kérdéseire. Kocsis szerint politikai nyomásgyakorlásra politikai válaszokat kell adni, méghozzá világosat.

A magyar kormány többször kinyilvánította álláspontját, de a magyar Országgyűlés még nem hozott békepárti határozatot. A nyilatkozat egyik célja a kormány álláspontjának támogatása, ugyanakkor nem lehet arról elfeledkezni, hogy a háborúban emberek halnak meg, árvák és özvegyek maradnak hátra

– szögezte le Kocsis Máté. Hozzátette: ehhez képest a nagyhatalmak nem a béke különböző verzióit próbálják elérni, hanem fegyverszállítmányokat akarnak odaküldeni.

A határozat pontjai elítélik Oroszország katonai agresszióját és elismerik Ukrajna jogát az önvédelemre

közölte a frakcióvezető, és hangsúlyozta: ez nem jelenti azt, hogy bármely ország saját érdekeink háttérbe szorítására kényszeríthet bennünket. A nyilatkozat továbbiakban azt az oroszbarát állítást sulykolja, hogy a gazdasági szankciók nem csillapították a háborút, nem kényszerítették térdre Oroszországot, ellenben óriási gazdasági károkat okoztak egész Európának.

Forrás: Magyar Hang
Fotó: Hír TV

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fenyöfa58
kár volt bezárni az OPNIT !!! GRAZ nem tud ennyi hülyének helyet adni !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
Mi van? Ma nem volt eligazítás a láncos kutyáknak?Vagy csak málé máténak felejtettek el szólni,hogy ma más nótát daloljon?
De mit lehet várni egy olyan embertől,aki ---unalmában talán---kitalálja,hogy ismét legyenek vármegyák,és ilyen-olyan ispánok...Hadházy utánajárhatna,hogy van-e kocsismátéhoz köthető táblakészítő cég.
jáger laszló
Kocsis elvtárs most a parlamentet próbálja felhasználni politikai nyomásgyakorlásra a fidex álságos békeharcához
Ez propaganda semmi egyéb!!
csak ennyi
barátilag J.L.
balos
@jáger laszló: Aki nem lép be a fideSSbe,mehet a levesbe?
kereső
@Maccska: tegnap 11:16" Hangsúlyozta, India választói döntöttek, „milyen vezetést akarnak”. „Olyan ország vagyunk, amely átélte a gyarmatosítást, ismerjük a veszélyeit annak, hogy mi történik, ha külső beavatkozás történik” – tette hozzá."

Berakod ezt ide, igazolásul, Soros ellen- és Ukrajna ellen. Magadnál vagy?- vagy nem tudod értelmezni ezt Ukrajnára?
Az ukrán választók is maguk döntötték el, hogy milyen vezetést akarnak-és főleg, hogy milyen társadalmat.
A szovjetúniót is fel lehet úgy fogni, hogy egy "gyarmattartó " birodalom volt- az oroszok gyarmata. És aki ebből szabadulni akart/és akar- az Soros..., mig az az ország amely a "korona ékköve" volt, azaz az angol világbirodalom része/gyarmata, az most az általatok hozott példa?? Ti már nem tudjátok mivel "igazolni" putyin agresszióját a volt "gyarmat' ellen.
ómió
Ez a tesséklássék "uniós egység" - még, ha a szankció direktben nem sért is magyar érdeket - megéri a korruptbolsi brüsszeli tetübanda támogatását!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.