Magyarország ellenzi a további energiaszankciókat. A gáz- és olajimport teljes befagyasztása, vagy a nukleáris fűtőelemek behozatali tilalma jelentős ellátási zavarokat okozna és tovább növelné az inflációt – mondta Kocsis Máté, fideszes frakcióvezető.

Kocsis Máté a Fidesz által épp csak megszavazott szankciók ellen hergelt

Kocsis Máté szépen felmondta a fideszes propaganda-paneleket Forrás: Hír TV

Magyarország elkötelezett a béke mellett, és minden eszközt megragad arra, hogy ennek hangot is adjon, ezért terjeszt a Fidesz-KDNP békepárti határozatot az Országgyűlés elé

– mondta Kocsis a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. A fideszes önsajnáltató narratíva jegyében azt is elmondta Kocsis, hogy „az ország” politikai nyomás alatt áll.

Más uniós tagállamok vezetői, a brüsszeli elit tagjai, vagy akár az amerikai nagykövet mind azt szeretnék, hogy Magyarország fegyverszállításokkal vagy legalább fegyverszállítmányok átengedésével, minél inkább vegyen részt a katonai konfliktusban

- írja a Magyar Hang.

„A magyar emberek azonban világosan elmondták, Magyarország nem kíván belesodródni a háborúba” – hangsúlyozta a politikus, minden bizonnyal kormánya legutóbbi konzultációjára célozva, amikor határidő hosszabbítgatás után állítólag 1,4 millió választó küldte vissza válaszát a kormány által kiagyalt propaganda-levél kérdéseire. Kocsis szerint politikai nyomásgyakorlásra politikai válaszokat kell adni, méghozzá világosat.

A magyar kormány többször kinyilvánította álláspontját, de a magyar Országgyűlés még nem hozott békepárti határozatot. A nyilatkozat egyik célja a kormány álláspontjának támogatása, ugyanakkor nem lehet arról elfeledkezni, hogy a háborúban emberek halnak meg, árvák és özvegyek maradnak hátra

– szögezte le Kocsis Máté. Hozzátette: ehhez képest a nagyhatalmak nem a béke különböző verzióit próbálják elérni, hanem fegyverszállítmányokat akarnak odaküldeni.

A határozat pontjai elítélik Oroszország katonai agresszióját és elismerik Ukrajna jogát az önvédelemre

közölte a frakcióvezető, és hangsúlyozta: ez nem jelenti azt, hogy bármely ország saját érdekeink háttérbe szorítására kényszeríthet bennünket. A nyilatkozat továbbiakban azt az oroszbarát állítást sulykolja, hogy a gazdasági szankciók nem csillapították a háborút, nem kényszerítették térdre Oroszországot, ellenben óriási gazdasági károkat okoztak egész Európának.

Forrás: Magyar Hang
Fotó: Hír TV

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fenyöfa58
kár volt bezárni az OPNIT !!! GRAZ nem tud ennyi hülyének helyet adni !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Fenyöfa58
kár volt bezárni az OPNIT !!! GRAZ nem tud ennyi hülyének helyet adni !!!
amortizáltok
ennyit értetek a politikához ká - bé mint a LIBAFOS és erre kaptok 4 milliós pénzeket havonta hogy éhen ne dögöljetek? máté máté.
Aki Én
Ezzel (is) durván leértékelik a saját híveiket.
Nessy
Drága Kocsis Máté! Kéretik nem csak a királyi médiából tájékozódni, de legalább ezen a szinten szóba állni egymással,, és akkor nem méltóztatik orbitális marhaságot mondani!
Yoda69
Kocsisné ezt benézte. Lehet nem kéne annyit a buzibárba járni.
Eladott Ország
Egy ex MIÉP-es gerinctelen, parazita, büdösbunkótól ugyan mit is várnánk, meg a többi fideszes szarházi mocskoktól!
csak úgy....
@Maccska: te egy fontoskodó elmebeteg, egy utolsó buta senki!
Pálinkás Pál
@Maccska: te patkány, sokkal több oroszt vittek haza hullazsákban...ja..és nem az ukránok támadtak...mellesleg,én már 2014-ben a krím annektálása után megfingattam volna a muzsikokat...
dr. prédikátor
@Fenyöfa58: az opni nem zárt be ,csak a neve más lett !!! ÚGY NEVEZIK HOGY FITYMASZ KDNP!!!
Giovanni Alba
@Maccska: ma, 10:25
Azt mondod, Soros arról értekezik 1993-ban ...
De most 2023 van, harminc év eltelt, szerinted semmi nem változott azóta? Soros György mennyire lett világpolitikai tényező mára? Szerinted körülötte forog a Föld, és miinden politikust megvett kilóra, csak a mi bátor utcai harcosunkat nem, csak az ő szemét nem homályosították el a csóró, hátizsákos turista korszakában kapott guruló dollárok? Tényleg, azt visszafizette már? Tellene rá.
Egyébként ha valóban akkora befolyása lenne, mint amit ráhazudtok (by ómiska), akkor még csak csettintenie sem kellene, elég lenne egy halovány célzás, és a főröfi már csak egy rossz emlék lenne.
Vagy úgy gondolod, a kék plakát olyan volt, mint a szentelt víz az ördög ellen? Tudod: Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén. Ez biztosan megtorpanásra késztette, mert csak akkor merül fel, amikor a kormány éppen kezd kifogyni a riogatásra használható jelszavakból.
Qqberci
Mártuska, miért nem kérdezted meg a gazdádat, hogy mit kell mondani?...
nejlontacskó
@Maccska: mit is kellene felfogni?
Azt, hogy Viktorka megszavazza a szankciókat, aztán hugyos Máté elmagyarázza, hogy tulajdonképpen nem is szavazták meg, de ha mégis, ellene vannak!
Te nem érzed ezt kommunikációs zavart?
kereső
Üres szólamokat eregettek kocsis. Te is meg az egész állampárt. Béke, béke, béke...mondjátok, de az nem jut eszetekbe, hogy nevén nevezzétek az agresszort, ne az uniót mondjátok a gonosz birodalmának, ne a natot támadónak, és ne ezzel az agresszorral akarjátok felépitettni paks 2-t. Ticsak szavakban vagytok "békepártiak". Most azok a békepártiak, akik nem csak szavakban támogatják Ukrajnát- hanem tettekkel is. Még azzal is , hogy fegyvereket adnak a védekezéshez. Tudod, olyan élet kioltására alkalmas fegyvereket, amellyekkel a támadót lehet megölni- hogy ne erőszakolja tovább az asszonyaikat, ne gyilkoljon halomra öregeket, gyermekeket. Álságos, és aljas a ti "béke" szólamotok.
Giovanni Alba
@Maccska: ma, 11:16
Ez most mire válasz? Csak annyit jelent, hogy más is ideális ellenségképnek tartja az öreget, akit szabadon lehet gyalázni, de mondd, ennyire bátor ez a külügyér (éppen mint a hazai), hogy a szerinte veszélyes embernek ilyen pökhendien szól be?
Az utolsó mondatodat akár maga papagáj petike is írhatta volna, akár szórul szóra, ezért ne is csodálkozz, hogy hiteltelennek tartalak.
nejlontacskó
@Maccska: mint írtam is, " de ha mégis, ellene vannak! "
Nem tudod, lesz majd erről is, egy döbrögi " inzultácijó"???
nejlontacskó
@Maccska: " komoly erőforrásokat fektetnek a narratívák alakításába”
Ez nagyon szépen tetten érhető Magyarországon is!!!
Giovanni Alba
@Maccska: ma, 11:18
"A sorosi világkép és világrend már 1993-ban megfogalmazódott, most beteljesül Ukrajnában."
Hát már putykó is Soros kottájából játszik?
simmering73
Az örjöngő birkanyájnak mórikálja magát.
e örö e bódottá
@Maccska: Fideszes fizetett troll, látszik, hogy te is túl vagy a kiképzésen; biztos a bérlistán is előrébb kerültél.
De így sem tudsz lenyűgözni senkit a "tudásoddal". Csak egy orbánista elvtárs vagy, aki a központból kapott propagandát mantrázza. Tudod, mi nem ti vagyunk, akiknek, ha sokat ismételgetnek egy hazugságot - jobb esetben "csak" csúsztatva egybemosva a dolgokat - azt egy idő után igaznak fogadjuk el.
Ahogy mondani szokták, "A hülyék a túloldalon laknak."

Neked azt kéne felfognod végre, hegy te vagy az elnyomó pártálam "bolsiék fajkreténje" (pl. ómió-val együtt - de sok név van még a naptárban), a jó elvtárs, az új pufajkás. az oroszok és a kínaiak trójai falvaként a szabad világban, comrade.
Nem?
De!

magyar-gyaur.blog.hu/2023/02/25/putyin_es_orban_bolsevik_nem_marx

"Orbán szerint minden rossz nyugatról származik, beleértve a kommunizmust. Ez kijelentés a szocializmus időszakát idéző butaság.
...
Amire viszont Orbán és a magyar jobboldal céloz az nem erre, hanem a bolsevik proletárdiktatúrára vonatkozik. A bolsevik diktatúra viszont abban az Oroszországban jött létre, amely a tatároktól eltanulta emberi élettel mit sem törődő barbarizmust és Bizánctól az istenkirályhoz hasonlatos uralkodó-imádást - de ez keletről jött!"
gina
Elfelejtette ez a kis stliusú pojáca hogy NATO tagok vagyunk, mire ugat unatkozik?? , dolgozzon ez a majom,,,,
gina
Én ugyan ennek örülök ,,a sok beteg fidesz patkány egymást öli ez jó hir, ez is lesz a vége az OV uralomnak , a saját bandája juttatja majd börtönbe a cigánybárót hahahahhahaha
csipetke
Mi van? Ma nem volt eligazítás a láncos kutyáknak?Vagy csak málé máténak felejtettek el szólni,hogy ma más nótát daloljon?
De mit lehet várni egy olyan embertől,aki ---unalmában talán---kitalálja,hogy ismét legyenek vármegyák,és ilyen-olyan ispánok...Hadházy utánajárhatna,hogy van-e kocsismátéhoz köthető táblakészítő cég.
jáger laszló
Kocsis elvtárs most a parlamentet próbálja felhasználni politikai nyomásgyakorlásra a fidex álságos békeharcához
Ez propaganda semmi egyéb!!
csak ennyi
barátilag J.L.
balos
@jáger laszló: Aki nem lép be a fideSSbe,mehet a levesbe?
kereső
@Maccska: tegnap 11:16" Hangsúlyozta, India választói döntöttek, „milyen vezetést akarnak”. „Olyan ország vagyunk, amely átélte a gyarmatosítást, ismerjük a veszélyeit annak, hogy mi történik, ha külső beavatkozás történik” – tette hozzá."

Berakod ezt ide, igazolásul, Soros ellen- és Ukrajna ellen. Magadnál vagy?- vagy nem tudod értelmezni ezt Ukrajnára?
Az ukrán választók is maguk döntötték el, hogy milyen vezetést akarnak-és főleg, hogy milyen társadalmat.
A szovjetúniót is fel lehet úgy fogni, hogy egy "gyarmattartó " birodalom volt- az oroszok gyarmata. És aki ebből szabadulni akart/és akar- az Soros..., mig az az ország amely a "korona ékköve" volt, azaz az angol világbirodalom része/gyarmata, az most az általatok hozott példa?? Ti már nem tudjátok mivel "igazolni" putyin agresszióját a volt "gyarmat' ellen.
ómió
Ez a tesséklássék "uniós egység" - még, ha a szankció direktben nem sért is magyar érdeket - megéri a korruptbolsi brüsszeli tetübanda támogatását!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.