Ez állhat a háttérben. 

Sokkoló statisztika! Raktároznak a magyarok, sokkal több árstopos terméket vásárolnak

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A 24. hu cikke szerint a NielsenIQ kutatása érdekes adatokra derített fényt: kiderült, hogy sok árstopos élelmiszerből sokkal többet vásároltak Magyarországon, mint az árstop előtti időkben.

Ennek hátterében valószínűleg a raktározásra való nagyobb hajlam áll.

Ugyanakkor az is kiderült, hogy húsból kevesebbet vesznek a magyarok. A kutatása szerint a legtöbb árstopos terméket tavaly áprilisban vásárolták a fogyasztók, akkor az előző évihez képest:

80 százalékkal több napraforgóolajat,

83 százalékkal több kristálycukrot

és 85 százalékkal több 2,8%-os UHT tejet vettünk, tehát majdnem az előző évi mennyiség dupláját.

A legnagyobb növekedést főként a tartósélelmiszer-kategóriáknál érzékelték:

2022. február és december között a búzafinomliszt forgalma 14 százalékkal, a kristálycukoré 27 százalékkal, míg a napraforgóolajé 22 százalékkal nőtt 2021 azonos időszakához viszonyítva, a teljes hazai kiskereskedelmi forgalmat vizsgálva.

A liszteladás így közel 9 tonnával nőtt, a napraforgóolajból 140 ezer hektoliterrel több fogyott, de kristálycukorból is 18 ezer tonnával több került le a polcokról.

Az árstopos friss húsoknál általánosságban elmondható, hogy inkább csökkenés tapasztalható a kilogrammban mért vásárlási mennyiségben: a csirkemell forgalma például 7 százalékkal csökkent, a sertéscombé 1 százalékkal.

Forrás: 24.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Statisztika sajnos nem korrekt
Én például semmiből nem vettem többet mint 1 évvel korábban!!
ezért nem hiszem L!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
emerencia
A lisztből sokan sütnek kenyeret, péksüteményt. Ezzel lehet sokat spórolni. Pl.: Az én 500 gr. Lidlis ársapkás lisztből, 3 evőkanál ársapkás olajból, 300 ml vízből, egy-egy teáskanál sóból, ársapkás cukorból és 25gr élesztőből készült négy darab bagettem ízben és költségben verhetetlen. A tejtermék helyett vízzel készült ír szódás kenyerem úgyszintén. :-) A ársapkás húsfélékből és a tejből sokaknak nem jut csak ritkán, viszont az eladhatatlanul drága nem ársapkás élelmiszerek hetven százalékos leértékelésben nagyon jól mennek. Sokkal jobb lett volna az alapélelmiszerek áfáját csökkenteni az ársapka helyett de ha már orbániában a diktátor megfellebbezhetetlen akarata miatt ársapka van, nem szabad megszüntetni mert azzal nagyon sok honfitársunk élelmezése még a mostaninál is keservesebb lesz ami könnyen túllépheti az emberek tűréshatárát. : -(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.