Akit érint, az biztosan sokat ült a kockás papír felett és számolgatta, hogy mennyit kell még le- és kihúznia a nyugdíjig. Most úgy tűnik, hogy sutba dobhatóak az eddigi várakozások, mert a népszámlálási adatok alapján nem jött be a kormányterv a gyerekvállalást élénkítő törekvések ellenére, a lakosság iszonyú iramban öregszik.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
64,5 éves koromig dolgoztam és ötven felett tudtam meg, hogy rá kell húznom jó pár évet. 2009-ben Bajnai emelte meg drasztikusan a nyugdíjkorhatárt amit orbán (szándékos kisbetű) egy kivételezett réteget leszámítva kőbe vésett. Reménytelen volt könnyebb munkahelyet keresni. Magyarországon a többség számára nem létezik egészségügyi rehabilitáció, betegen kell dolgozni mert az ember nem jut időben szakorvoshoz, a munkavédelem sok helyen csak papíron tökéletes, a gyakorta inkompetens, "sikeres" vezetők pedig akár ok nélkül is élvezettel gyötrik a munkavállalókat lelkileg, fizikailag egyaránt. (Miközben a külvilágnak különösen humánusnak mutatkoznak.) Ilyen körülmények között az ember vagy elpusztul mire nyugdíjba mehetne vagy fájdalmakkal kínlódva, normális orvosi ellátás nélkül kénytelen megélni a "boldog" nyugdíjas éveit. Nem lenne ördögtől való a nyugdíj korhatár emelése azoknak, akik jólétben, kényelemben, a kor színvonalán lévő egészségügyi szolgáltatáshoz jutva élték az életüket. A többieket viszont hagyni kellene időben pihenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.