Menczer Tamás szerint Brüsszel számára a tűzszünet vörös vonalat jelent.

"Gyurcsány legújabb sztárigazolását" ekézte Menczer Tamás

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Brüsszel a háború pártján áll, nem támogatja az azonnali tűzszünetet – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Menczer Tamás azt mondta: Magyarország szerette volna, hogy a háború egyéves évfordulójára készülő uniós dokumentumokban szerepeljen az azonnali tűzszünetre és a béketárgyalások megkezdésére szólító felhívás, azonban ezt Brüsszel elutasította.

Világossá tették azt, hogy a tűzszünet, az vörös vonal, azt ők nem fogadják el, mert a háborúnak folytatódnia kell

- fogalmazott az államtitkár.

Hangsúlyozta: a magyar álláspont az, hogy a háborút azonnal meg kell állítani.

A műsorvezető kérdésére Menczer Tamás azt mondta: Brüsszelt már a háború kitörése előtt sem érdekelte a kárpátaljai magyarok sorsa; a helyi magyarok jogfosztásban élnek, az anyanyelvük használatának jogát elvették vagy visszaszorították, és számos vegzálásnak vannak kitéve.

Hozzátette: mivel a helyzet a háború kitörése óta csak romlott, Magyarország a különböző nemzetközi szervezetekben szóvá teszi a kárpátaljai magyar kisebbség ügyét.

Egy másik kérdésre elmondta azt is, hogy a uniós szankciók célja az orosz gáz és olaj kiszorítása Európából, így a kontinensre kevesebb és drágább energiahordozó érkezik, "ezért mondjuk mi, hogy a szankció rossz, eredménytelen, és a szankciós politika megbukott".

Ugyanakkor a kormány mindent megtett az energiabiztonság érdekében, így Magyarországon nem volt ezen a télen sem gond, és az ország energiabiztonságát a kormány a jövőben is meg fogja védeni.

Menczer Tamás a hét elején lezajlott magyar-egyiptomi tárgyalások kapcsán kiemelte, hogy Egyiptom több szempontból is kulcsfontosságú ország: "a békét akaró globális többséghez" tartozik, a migráció megállítása, az energiabeszerzés és a gazdasági együttműködés szempontjából is fontos a szerepe.

Hozzátette: a cseppfolyósított egyiptomi gáz néhány éven belül elérhető lehet Magyarország számára is.

Az államtitkár az M1 aktuális csatornán azt is mondta: ha a baloldal nyert volna Magyarországon, akkor elzárták volna az orosz gázt, ami nélkül "nincs magyar gazdaság", és a lakosságot sem lehet ellátni.

Menczer Tamás szavai szerint Kocsis-Cake Olivio, a Demokratikus Koalíció politikusa, "Gyurcsány Ferenc legújabb sztárigazolása" azt mondta, hogy a "csövet el kell zárni".

Az államtitkár hangsúlyozta azt is, hogy sem Brüsszel, sem pedig a NATO nem kötelezheti Magyarországot, hogy fegyvereket és katonákat küldjön a háborúba. "Nem fogunk belesodródni ebbe a háborúba, nem fogunk sem fegyvert, sem katonákat küldeni" – fogalmazott, hozzátéve, hogy erről döntöttek a magyar emberek az országgyűlési választáson.

A politikus szerint azért nagyon fontos a magyar kormány álláspontja, miszerint ki kell maradni a háborúból, mert amelyik ország – mint például Németország – kezdetben csak katonai sisakokat szállított, ma már katonákat küldene.

Mint mondta, az "asztalon vannak" már olyan javaslatok, hogy a fegyverek mellett katonákkal is támogassák Ukrajnát. "Azért emlékezzünk arra, hogy Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje azt mondta, hogy – ha ő nyert volna – képes lenne (...) magyar katonákat küldeni a frontra. Azt mondta, ha más megy, ő is megy" – fogalmazott Menczer Tamás.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Az azonnali tűzszünet csak az oroszoknak és az őket becstelenül kiszolgáló magyar maffiózóknak felel meg, hiszen az befagyasztaná az eddig az oroszok által megszállt területek elvesztését.
Kétszínű aljas, mocskos dolog békét hirdetni úgy, hogy nem követeljük, hogy az oroszok vonuljanak ki a megszállt ukrán területekről és sok, általuk okozott kárt fizessék meg!
Ezek a hazaáruló magyar maffiózók kártékonyak az egész Unióra!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Az azonnali tűzszünet csak az oroszoknak és az őket becstelenül kiszolgáló magyar maffiózóknak felel meg, hiszen az befagyasztaná az eddig az oroszok által megszállt területek elvesztését.
Kétszínű aljas, mocskos dolog békét hirdetni úgy, hogy nem követeljük, hogy az oroszok vonuljanak ki a megszállt ukrán területekről és sok, általuk okozott kárt fizessék meg!
Ezek a hazaáruló magyar maffiózók kártékonyak az egész Unióra!
kereső
Valaki, hadtudományhoz értő!!!- kérem szólaljon meg: Én mint "laikus" úgy tudom, hogy túzszünet csak háborúban van, ahol megtörtént a szabályos hadüzennet. Oroszország nem háborút folytat, hanem különleges hadmúveletet , hadüzenet nélkül.
Nos, mi a helyzet ezzel???
jáger laszló
Gyurcsánynak a hazai magyarok a legfontosabbak!!
A külföldön élők csak ezek után következnek!!!
csak ennyi
barátilag J .L.
kulabombaafityiszre
Tudod menczerkém hamarabb elküld téged a viktátorod golyófogónak,mint ahogy német katonák mennek ukrajnába harcolni.
Terminátor
@Őrnagy: Őrvezető Úr!
A politikusoknak csak a hatalom számít!
Nincs kivétel!
Ezért új, nekik tetsző alkotmányt, választási rendszert, külföldi szavazókat stb rendszeresitenek!
Aki ezt megtehette nem a Gyurcsótány, hanem O1G csótány volt!
bence
Szerencsétlen Menczer ! Azt sem tudja mit beszél , csak magukról próbálja átkenni másra a sz... pedig ők akkor is büdösek maradnak ! Valamit meg csak muszáj hazudni , hogy felvehessék havonta a milliókat !
kereső
@Őrnagy: És mely területeket csatolta magához az USA Afganisztánban? Ja, és előtte mit kerestek ott az oroszok?Egyébként köszi a választ, már azt a részét, amelyik a kérdésemre adott volt.
kereső
@Őrnagy: És oroszország??? Ha, jól rémlik az oroszok bevonultak Afganisztánba- ahol szembe kerültek az afgán ellenállókkal. Akiket az usákok támogattak honvédő harcukban- és fegyvereztek, képeztek ki az oroszok ellen. De amerikai katona nem volt a harcolók között. Tényleg ennyire egysikúak vagytok, elfeledkeztek Sziriáról, ahol most is ott vannak az oroszok és háborús cselekményekben vesznek részt.
Afganisztán milyen jól járt, hogy ki vonultak az ameriakiak, előjöttek a tálibok és visszaállitották a középkort. Majd, ha ismét megerősödik a z ISIS, a talibánok és ismét elindulnak Európa ellen a terror cselekmények, akkor majd térjünk erre vissza. Na, de ha Á-t mondasz, mondj B-t is. És ne feledd az iraki kurdokat, akiket most is irt a török és az oroszok is. De USA!!! - a gonosz.
Clavigo
@Őrnagy: Azért ,,úgy elképzeltem,,mikor ügyeletes vagy... Kemény lehet ,mikor oda térdelsz Orbán elvtárs " hasa aljához ".. Jár neked az öt kg. krumpli ,,4 évenként..
justhpeter
Putyinnak egyetlen támogatója van Európában és ez Orbán. Mencer pedig Orbán pincsije. Ennyi.
Clavigo
@Őrnagy: Mintha össze lennél keveredve,,Őrnagyom...Ne piálj,így sosem lesz belőled alezredes...:):) ,a következő 30 évben . ,,te biiiirka.
Toller Béla
Még egy ilyen hazaáruló mondat, és ezt a mencert élve ássák el ! Az azonnali tűzszünet Ukrajna teljes feladását jelenti ! Más szavakkal ! És ez már maga a fasizmus, amit törvényeink teljes erővel tiltanak, és amit a mi főrendőrünk nullára tolerál, mint közismert ...
evacica
Ki ez a Menczer egy beképzelt arrogáns felfuvalkodott senki aki azt hiszi nála a bölcsek köve!Ha meglátom a képét azonnal lelkapcsolom a TV t! Kiráz a hideg ettől a z udvaronctól!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.