Újabb videóval jelentkezett Tompos Márton, a Momentum szóvivője és frakcióvezető-helyettese, a Fudannal kapcsolatban. 

"Továbbra is elérhetetlen a közpénzmilliárdokat birtokló Fudan alapítványa" – a kuratóriumi elnökhöz fordult Tompos Márton
Fotó: Tompos Márton Kristóf, a Momentum képviselője felszólal az Egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. november 23-án. MTI/Illyés Tibor

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Tompos Márton közösségi oldalán írt arról, hogy a százmilliókkal megtámogatott Fudan alapítványnak sem telefonszáma, sem e-mail címe nincs, és még a bejegyzett címen sem tud róluk senki semmit.

"Továbbra is elérhetetlen a közpénzmilliárdokat birtokló Fudan alapítványa", ezért Tompos Márton a kuratóriumi elnökhöz fordult – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Újabb videóval jelentkezett Tompos Márton, a Momentum szóvivője és frakcióvezető-helyettese, a Fudannal kapcsolatban. A Momentum politikusa még az előző héten próbálta meg megtudakolni az egyetemet fenntartó alapítványtól,

hogy mire költötte el a kormánytól kapott 600 millió forintnyi induló támogatást, azonban az alapítványhoz se telefonszám, se email cím nem volt elérhető, a bejelentett székhelyükön pedig senki nem tudott semmit róluk.

Mostani bejelentkezése során Tompos arról számolt be, hogy 1 hét alatt nem sikerült az alapítványnak felvennie vele a kapcsolatot, pedig az előző héten ő otthagyta az elérhetőségét a recepción. Továbbá pedig talált egy telefonszámot hozzájuk, azonban az nem csöng ki.

Szóval továbbra is ott tartunk, hogy se működő telefonszám, se email cím

– mondta a videóban Tompos, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a hétvégi kormányinfón kérdezték erről Gulyást, aki annyit tudott válaszolni, hogy

a Fudan a beruházási stop áldozata lett.

Tompos Márton szerint ezzel az a probléma, hogy az oda ajándékozott ingatlanvagyonnal együtt csaknem 14 milliárd forintnyi közpénz van egy nem létező campust fenntartó alapítványnál – írják a közleményben.

Ezért a Momentum szóvivője írásbeli kérdéssel fordult Csák János, Innovációs miniszterhez, aki az alapítványi kuratórium elnöke.

Forrás: MTI / OS

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Ez kimeríti a hűtlen kezelés bűncselekményét . Lehet , hogy ez a pénzt is ellopta valamelyik ner tag , már csak papíron létezik ! Észbontó , mi megy ebben az országban !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
Ez polyan abszurd, hogy ki merem jelenteni, Magyarországot , ellentétben a fideszes bagázzsal, egy értelmes középiskolás társaság is el tudná vezetni. Azt is megnegedem a fiataloknak, hogy saját tervezésű karpereceket kapcsoljanak rá a sok-sok fideszcsuklóra.
drrotf
Marci!Szóval azt mondod, hogy ennek az alapítványnak nincs székhelye, nincs elérhető vezetője vagy telefon vagy email címe, egyszóval nem jelenik meg a valóságban az alapítvány?Miért nem teszel feljelentést az ügyben , vagy a cégbíróságon?Hátha a bíróság kideríti hogy hol is van ténylegesen ez az alapítvány, vagy micsoda, ki a vezetője, van-e valamilyen belső szabályzata amely szerint működik ez a bagázs?
csak úgy....
talán már törleszteni kell egy kínai, titkosított gigahitelt? -szerintem már esedékes...

fudan, este tíz óra után,
csak a szellő a Dunán,
s a szívünk muzsikál.

Babám! Ugye csókot is ad ám,
hogyha csendes a Tabán,
a szívünk mire vár?

fudan, gyönyörű minden álom,
fudan, megtalálom a párom.

fudan, este tíz óra után,
csak a szellő a Dunán,
s a szívünk muzsikál.
Nyírfa
@csak úgy...: 20.35

Micsoda költészet! Utolérhetetlen! Ezt a kínai külügyminiszter is értékelni fogja! :)
Mit kérsz? Plecsnit vagy arcfelismerő kamerát?
namihami
Annak a pénznek, ahogy eddig, úgy eztán is volt és lesz gazdája!
Toller Béla
Csak össze kellene már hozni egy feljelentést ! Ha a Cégbíróságot erre lehetetlen rávenni ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.