Frusztráló helyzetnek minősítette Szijjártó Péter külügyminiszter a Magyarország és az Európai Unió közötti, az uniós forrásokról folyó tárgyalásokat az N1 horvát hírtelevíziónak adott nyilatkozatában.

Szijjártó szerint azért akarja a bukásukat Brüsszel, mert ők jobboldaliak, hazafiasok, keresztények
Kép: Facebook/Szijjártó Péter

Szijjártó Péter szerint a források befagyasztása nem jelent problémát a magyar költségvetés szempontjából, ezt a tavalyi, csaknem 5 százalékos gazdasági növekedéssel és a beruházások nagy számával magyarázta. Szerinte az uniós források esetében elvi kérdésről van szó, mert "ezek nem humanitárius adományok, hanem azokat az európai, köztük a magyar emberek teljesítménye adja".

Az, hogy európai pénzek egy részét nem adják oda Magyarországnak, hanem politikai okokból megtagadják, elfogadhatatlan

– ismételte meg korábbi nyilatkozatait a miniszter.

Szijjártó a konfliktus okát abban látta, hogy "nem tetszik Brüsszelnek az, ahogy a magyar kormány az országot kormányozza, hogy ellenzi a föderalizmust, kiáll a nemzeti hatáskörök mellett". Szerinte Brüsszel nem képes megemészteni, hogy "mi egy jobboldali, hazafias, keresztény kormány vagyunk, amely teljesen szembe megy a főáramlattal". Egyszersmind megismételte abbéli meggyőződését, hogy Brüsszelben a magyar kormány bukását akarják.

Az N1-nek Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy a magyar kormány támogatja Finnország és Svédország NATO-csatlakozását és szerinte az Országgyűlés is ratifikálni fogja azt.

A csatlakozás ratifikálásáról szóló javaslatot "már benyújtották" a parlamentnek és a miniszterelnök is arra kérte a kormánypárti frakciókat, hogy támogassák ezt a javaslatot. (Má kérdés, hogy ezt a finnek egy kissé máshogy látják – erről ide kattintva olvashatnak bővebben.)

Forrás: MTI

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Csizmás Kond: TEJhatalmat??? Na, itt a másik tehenÉSZ.
Akkor szerződjenek a buta Teheneddel.
Ez a Brüsszel tejben-vajban akar fürödni...
Tejhatalom, baszod, itt szarok be...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én: Látom, bolsiék agyhiányos elmebetege, nem sikerült megértened, amit 08:31-kor írtam! Nem is erőltetlek tovább! Majd akkor szólj, ha megkaptad az új donor kutyaagyadat! Azzal legalább majd a magadéit, az egysíku balfasz kotorék bolsikat képes leszel felismerni!
evacica
Mit akar ez a zsúr Pubi! S...nyalásból jól teljesít Orbánnál a diplomáciához meg annyit ért mint a szomszédom kutyája! Jaj nem sértem meg szegény ebet!
Nyírfa
@csak úgy...: márc.06. 11.38.

" Akinek humora van, az mindent tud, akinek humora nincs, az mindenre képes. " by Peterdi Pál
Szeretem ezeket az egyszerű igazságokat! :))
Nyírfa
@Nyírfa: 10.23

Bocsánat, @kereső:nek szántam!
bence
Hát ha ilyenek a jobboldali , hazafias , keresztények , akik mindent magukévá tesznek , akkor mentsen tőlük az Isten !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.