Sürgősségi eljárásban tárgyalja az Országgyűlés kedden a vagyonnyilatkozati rendszer újabb módosítását, amelyet az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében nyújtott be a kormány – számolt be róla a Telex.

Hiába hergelnek Orbánék Brüsszel ellen, most a kérésükre azonnal átírják saját szabályaikat

A péntek este beterjesztett javaslat szerint az országgyűlési képviselők a jövőben elektronikus úton is benyújthatják vagyonnyilatkozatukat, de a kézzel írtakat is digitalizálni fogják, majd az adatok egyeztetése után kereshető módon is közzéteszik a vagyonnyilatkozatokat parlament oldalán.

Eddig csak a kézzel írt, beszkennelt, sokszor olvashatatlan vagyonnyilatkozatok voltak elérhetőek, és a dokumentumokban nem lehetett keresni.

Ugyan az átláthatóságért küzdő civil szervezetek évek óta követelik, hogy elektronikusan kitöltött és elektronikusan olvasható, kereshető, összehasonlítható vagyonnyilatkozatok legyenek, ám most hogy a kormány mumusa is ezt kéri, nem tétlenkednek, megteszik a lépéseket.

Az elmúlt évben háromszor írták át a vagyonnyilatkozati szabályokat a brüsszeli tárgyalások során. Előbb átvette Magyarország az Európai Parlament vagyonnyilatkozati rendszerét, majd októberben lényegében visszaállították a korábbi magyar szabályozást, pár ponton vegyítve a nyári verzióval. 

Forrás: Telex

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
@anyabaszó-szópó-ómió: A prostisrácoktól mennyit kapsz,hogy itt edd a melegszart?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
A pénzért az Anyjukat is megölnék ,,undoritó becstelen fidesz férgek !!! A nagy harcos a zsiros pocakjáért a földön is fetrengene
Németh István
@gina: de leginkábbtéged kellene kinyuvvvvvasztani! De nagyon teganaj-mári! A többiek meg veled tartanának hiszem szolidarításból>> olyan mint a > @drrotf: és a tárasitok akik éppen olyan kártékony állatjai a nemzetnek és aljas nímandjai mint egy marék csótány!
A lényeg äz usa-nató armada takarodjon Európából, az Eu. vezetése a börtönbe! akasztásilag!!
gina
@Németh István: Nem tetszik az igazság??? magyar vagy vagy cigány:: akkor érteném a véleményed, mi itt magyarok vagyunk, nem szemét hazug tolvaj fajta mind a te OV Istened, egy szemét mocskos pojáca, csak elmebetegek imádják ezt az emberei nullát-- nézz tükörbe, ez az ország a legutolsó balkán mióta ezek a tolvaj maffiózók uralják,,
Németh István
@gina: te valóban nagyon hülye vagy! megértem, hogy epegörcsöd van ha az általam neked mint egy barom állat büdöskének címzett írásomat olvasod >> a való igazság kibaszott fájdalmas tud lennei az olyan moslékoknak mint te mint nemze-tellenségnek, mint népet írtani szándékozó gyilok büdöske nagymesternek! már a szagod is ártalmas!
De te is tudod, hülye cafki, hogy az usa-nató armadának takarodnia kel Európából, és az Eu.vezetésnek a börtönbe - akasztásilag!
gina
@Németh István: Nem tévedtem te egy büdös kommunista szemét vagy ezzel a rohadt hitlerutánzat OV ddel aki nem is magyar csak egy alja cigány romániából. és tej össz az Amikkal,atok milliószor különbek mint ez a kis zsiros pojáca,, 1000 x amik mint egy rohadék orosz román cigány veled együtt, éltél ott??nem de ugatsz tipikus proli fogatlan pitiáneer vagy, én ott járrtam egyetemre, kis tetü, nekem magyarázz.. na hagyjuk , szégyen a magyar népre ez a fidesz szekta és ez az elmebeteg OV veletek együtt, ma már szégyen az hogy " magyar "valaki, ezt köszönhetjük ennek a rohadék elmebetegnek,,,,
Németh István
@gina: a kommunista te vagy kis büdöske a nagy pofáddal! A másik > nem a Brüsszel dirigál egy szuverán államnak, legfeljebb javasol, ha a népnek nem konveniál azt elfogadi az okoska kormányunk azt elutasítja! tehülye büdöske vaginájú némber >> amit az Orbán Viktor és a kormánya biztosított neked is te érdemtelen trutymó-köcsög azt soha senki az átkos és a rendszerváltó kormányok közül nem biztosította! Ezért legfeljebb bő nyállalnyalhatog a tehén seggét! Hazaáruló moslék !
A lényeg > az usa-nató armada takarodjon Európából és az Eu. aljas vezetése a börtnbe > akasztásilag!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.