Templomok elleni támadások veszélyének gyanúja miatt a külügyminisztérium arra kéri a Bécsben tartózkodó magyarokat, hogy figyeljék a rendőrség tájékoztatását, és fokozott odafigyeléssel, óvatossággal járjanak el – tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán az MTI-t.

Fontos felhívást tett közzé a külügyminisztérium, erre kérik a Bécsben tartózkodó magyarokat
Fotó: Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a székely szabadság napja alkalmából tartott ünnepségen a Budakeszi Városházán 2023. március 10-én. MTI/Máthé Zoltán

Menczer Tamás közölte:

a bécsi rendőrség – elővigyázatossági intézkedésből – megerősített rendőri jelenlétet rendelt el a bécsi templomok elleni támadások közvetlen veszélyének gyanúja miatt.

A megerősített rendőri jelenlét alapja a hírszerző szolgálat azon információja, miszerint egy szíriai iszlamista terrorista sejt támadást tervez – tette hozzá.

Az államtitkár kiemelte:

templomok bezárásáról, valamint a turisták által kedvelt helyek kiürítéséről nincs szó, a lakosságnak sem tettek közzé figyelmeztetést.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Terminátor: Szeretné azt hinni, hogy ő Cipolla a Mario és a Varázslóból. Meg Napóleon. Meg Claudius, az Isten. Pedig csak Orbán Viktor.
Clavigo
Vazzzze... Ez a negyed osztályú sporthírek -beolvasó senki,,,,(!) szólítja fel a Bécsben élő magyarokat ..:)
Nyírfa
@simmering73: Köszi. Ezt Vogronics András odatette. Már értem a képet, és egy hasonlat is az eszembe jutott: amilyen pályára lépett Hitler a fajvédelmi programjával, lényegét illetően Orbán is ezen a pályán mozog. Más időben, más körülmények között, de érezhető a náci ideológia. Sokan mondják, hogy Orbán nem fasiszta, vigyázzunk ezekkel a címkékkel, elégedjünk meg azzal, hogy szimplán maffiaállamot épít. De, szerintem ennél többről van szó, és ez a több Orbán személyiségéből adódik.
Aki ennyire akarja a hatalmat, az , mint a pióca rátapad , és bármire képes, hogy ne kelljen elengednie. Ha pusztítani kell érte, pusztít, ha hazugsággal tud megkapaszkodni, hát hazudik, de enélkül nem létezhet.
Ennek tudatában kell kezelnünk őt is, és ezt a társadalmi állapotot is.
ómió
Figyelemfelhívás "muszlim toleranciára"!?
szegfue
Azért az furcsa, hogy az osztrák rendőrség "...lakosságnak sem tettek közzé figyelmeztetést..", de a mi külügyünk figyelmezteti az ottani magyarokat. Csak tájékoztatásul: Bécs lakossága közel 2 millió, egész Ausztriában pedig kb. 94 ezer magyar él. Micsoda "gondoskodó" a mi kormányunk?:((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.