Üzbegisztán nagykövetséget nyit Budapesten, így mostantól a Türk Államok Szervezetének minden tagállama rendelkezik diplomáciai képviselettel Magyarországon. 

Szijjártó hatalmasat lendített a magyar-kipcsak barátság ügyén

Üzbég nagykövetség nyílik, a gangon jobbra. Forrás: Facebook

Szijjártó üzbég kollégájával, Bahtijor Szaidovval közös sajtótájékoztatóján diplomáciatörténetinek becézte az eseményt, miután ez volt hazánkban az első üzbég külügyminiszteri látogatás – írja a Hírklikk.

A külügyér szerint nehéz időszak a jelenlegi, hiszen a szomszédos Ukrajnában háború zajlik, amelynek a magyar kisebbség számos besorozott tagja is már áldozatául esett. Az ukrán hadseregben harcoló magyarokat többször is becsmérlő Fidesz párttagja szerint

„mi, magyarok, mivel a szomszédban vagyunk, s egy olyan nemzetet képviselünk, amelynek tagjai folyamatosan veszítik el az életüket, békét akarunk, azonnali fegyverszünetet és béketárgyalásokat. Az is igaz, hogy ezen álláspontunk miatt mi az európai és a transzatlanti világban folyamatos támadás alatt állunk" – pironkodott Szijjártó.

Ugyanakkor – hibátlanul felmondva a putyinista mantrát – rámutatott, hogy „a világ több és nagyobb, mint a transzatlanti térség, és a világon mi, akik békét akarunk, bizony jelentős többségben vagyunk".

„Így amikor Magyarország a béke mellett érvel, akkor Magyarország ezt a globális többség részeként teszi, és mivel mi egy globális többségnek vagyunk a részesei, ezért az elszigeteltségünkről szóló hírek nem mások, mint álhírek" – mondta.

Ezután a kölcsönös tiszteletre alapozott, kétoldalú kapcsolatot méltatta, amelyből „mindkét fél sokat profitált eddig is”, de a nagykövetség megnyitása szavai szerint újabb dimenzióba repíti az együttműködést.

Szijjártó még ezt a kijelentését is überelni tudta azzal, miszerint a gazdasági áttörés megtörtént, mivel az OTP mára az ötödik legnagyobb szereplő lett az üzbegisztáni bankszektorban. Egy helyi társaság felvásárlásával ugyanis körülbelül 1,6 millió ügyfelet tudhat magáénak az országban.

„És bizony az OTP megjelenése Üzbegisztánban újabb magyar vállalatoknak ad bátorítást, hiszen a jogi és pénzügyi biztonságuk immáron garantált" – jelentette ki. A magyar adóforintok értelmes elköltéséért aggódókat pedig azzal nyugtatta meg, hogy készülőben van egy pénzügyi alap felállítása is ennek érdekében.

Forrás: Hírklikk
Fotó: Facebook

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Ez már sok, mire csinálja a fidesz ezt a cirkuszt, ezt akarja a nép?? NEM... talarodó szemetek...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gina
Ez már sok, mire csinálja a fidesz ezt a cirkuszt, ezt akarja a nép?? NEM... talarodó szemetek...
csak úgy....
nagyon bonyolult lelkivilága lehet ennek a faxinak...,kelet teljesen elvette az eszét, nyugatról mindenkit berendel és lebax,közben keleten egy tevével is ...
Béla333
A hülyemagyar maffiahívők az Unió helyett a kipcsak szövetségbe akarnak tartozni, ezért szavaznak ezekre a hülyékre újra és újra...
Pálinkás Pál
itt lenne az ideje selyemzsinórt küldeni nekik...meg azoknak is, akik rájuk szavaztak...ez a mocskos csürhe ázsiai országot csinál hazánkból...
csak úgy....
pötyiböl egy keleti szörny lett! - ez,hogy egyeztethetö a keresztény katolikus miegymásukkal?
namihami
Adsza a medáliát! Biztos jól mutat majd a Lavrové mellett! És az ""alaptörvényesről"" majd aztán beszélünk!
Nessy
Oszt ez menyibe került, drága külügyérünk??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.