Blokkolja az Európai Unió megállapodását 79 fejlődő országgal Magyarország, a gender-ügyekről szóló rész miatt. Az Afrikai, Karibi és Csendes-óceáni Államok csoportjával 1963 óta már az Unió jogelődje is több egyezményt kötött - írja a Financial Times.

A fideszes diplomácia több mint száz ország megállapodását akadályozza

Orbán összes kedvenc szlogenje egy helyen. Forrás: Facebook

A mostani, cotonoui megállapodás többszöri hosszabbítás után idén júniusban jár le. Az új egyezményt már 2021-ben letárgyalták, de az aláíráshoz az összes uniós tagállam beleegyezése kell. A Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vezette magyarországi diplomácia ezt korábban is próbálta zsarolási alapként használni, de akkor még úgy indokolták a döntést, hogy a megállapodás szerintük „több migránst engedne be az unió területére”, valamint „az összes indítványunkat lesöpörték az asztalról, ezért sem adjuk a nevünket” a megállapodáshoz.

Szijjártóék első érvelése alól az Európai Bizottság avval rúgta ki a sámlit, hogy múlt héten azzal érveltek a tagállami vezetők előtt: az egyezmény csökkentené a migrációt. Ursula von der Leyen bizottsági elnök szerint a megállapodás „létfontosságú”, a legátfogóbb szerződés a migrációról, valamint azoknak a visszaküldéséről és visszafogadásáról, akiknek elutasították a menedékkérelmét – írja a Telex.

A Financial Times szerint Orbán Viktor a múlt heti állam- és kormányfői csúcson bedobta, hogy nem írja alá a mostani szöveget. Titkára (politikai igazgatója) Orbán Balázs arról beszélt a lapnak, hogy „igazítani” kell a megállapodás szövegén. A Financial Times szerint a mostani szövegváltozatban „a felek rendszer szinten támogatják a ’genderperspektívát és biztosítják, hogy a nemi egyenlőséget” minden területen érvényesítsék.

Fotó: Facebook

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Úgy tökönrúgni a csútkányt, hogy valóban "no gender" legyen...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
NKF
Nehogy már a büdös buzik mondják meg a frankót!
csak úgy....
@verőce21: de hiszen a fideszéknek te bohóckodsz már évek óta,és ha csak azt csinálnád! :) te anál-orál elégíted ki a tolvaj bandát! -vajon mivel honorálják,te krumplis paraszt?
ómió
Csak nem migráncs- meg genderbecsempészés van elrejtve benne, efftársiasan!?
Sámannus
Azért az mégsem járja hogy a hazai emberkereskedőknek leálljon az üzlet és elfogyjanak a határról a klienseink.
csak úgy....
@Shikari: ugyan úgy szarják le a vétójukat mint én téged! :)
Csizmás Kond
A recept amit mindenáron végig akarnak vinni az amerikai katyvaszdemokrácia. Európát ugyanolyan sehonnai emberekké akarják átformálni, mint amilyen ma amerika és ezért kell teletömni külömbnél különb fajokkal, emberekkel mert akkor megszűnik a saját terület a saját egyéniség és ezt a katyvalékot arra lehet formálni amire az épp regnáló pénzhatalommal bíró háttéremberek akarják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.