A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége szerint nincs elég szakember, ezért egyre többször fordul elő, hogy késnek a mentők. Körülbelül 20 perc telt el az első hívás után, amikor újra megpróbáltuk felhívni a mentőket. Meglepő módon a budapesti hívásunkat Békéscsabán vették fel. Nem nagyon tudtunk ezzel a helyzettel mit kezdeni. Ők is kicsit tájékozatlanok voltak és akkor megijed az ember Egy koronavírusos budapesti férfi azonban nem volt ilyen szerencsés: nehéz légzés miatt hívta ki a mentőket, de elmondása szerint két órával később sem értek ki a helyszínre.

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: Mirabilis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
A NEMzeti, családbarát kormány, és az ő szívügyei.
Meg az ő világszerte irigyelt egészségügye.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
A NEMzeti, családbarát kormány, és az ő szívügyei.
Meg az ő világszerte irigyelt egészségügye.
Nyírfa
Dögrováson az ország, és még mindig vannak támogatói a pusztítóknak.
Hogy is áll a mentők szénája, Győrfi Pál? Éljen a NER, vagy vesszen a NER? Hová állsz? A betegek vagy Orbán mellé?
Mire tettél esküt, Győrfi Pál?
Nessy
@Nyírfa: Ne Győrfit kérdezd, hanem Csató Gábort! Ő az, aki az ügyeleti rendszert is bevállalta, mondván van ember, kocsi, minden! Ez a diszpécser rendszer meg egy agyrém. Sopronba kérsz mentőt, de előbb Debrecen felveszi az adatokat, a problémát, aztán vagy tanácsot ad, vagy küld majd egyszer csak egy mentőt. Ügyeletbe meg megmondja, hogy melyik városba van ügyeletipont. Aztán ha nem ismered az adott várost, elmehetsz városnézőbe, hátha megtalálod az ügyeleti pontot. Pláne éjszaka.
Nyírfa
@Nessy: Igazad van, de Győrfi ugrott be mint szóvivő. Márpedig a funkciuója egyúttal képviseletet is jelent.
Nessy
@Nyírfa: Ez igaz! De ő sem mondhat mást, csak amit a b. főnöke engedélyez!
Nyírfa
@Nessy: Igen, de, ha vállalja a főnöke véleményének a tolmácsolását, kifelé azonosulva vele, akkor, jelen esetben elárulja az esküjét, következésképpen nem szolgálja, hanem aláássa az egészségügyet, ami emberéletekben mérhető.
Nessy
@Nyírfa:Ezt jó pár orvosnak el lehetne mondani manapság, akik lelkesen éltetik ezt a "reformnak" becézett káoszt, amit Pintér és Takács, akinek van orvosi diplomája, de fogalma nincs a jelen egészségügy állapotáról, és nem beteg centrikus, összehoztak.
Nyírfa
@Nessy: Nem is értem, miért megy valaki orvosnak, ha nem szívügye a gyógyítás. Presztízs, pénz, hatalom a beteg felett?
Amikor a pszichiátrián dolgoztam, megtapasztaltam az orvosok, a személyzet hatalmi attitűdjeit. Voltak, persze, kivételek, kaptam is tanácsot, hogyan kezeljem a túlkapásokat, de olyan visszataszítóak voltak számomra ezek a játszmák, hogy elmenekültem.
Nessy
@Nyírfa: Az egészségügy abszolút feudális rendszerben működött. Ma már kicsit lazább, de még mindig alkotóelemeire esik. Orvos-szakdolgozó, majd közösen ki nem állhatják a műszaki-gazdasági gárdát.
40 év alatt voltam mindkét oldalon. De azért mikor kódolni tanítottam a szakmát, kénytelenek voltak csak csendben utálni. Különösen a több éves járóbeteg gyakorlatom, ismeretem, nagy segítséget jelentett.
Nyírfa
@Nessy: "kénytelenek voltak csendben utálni"...ezt ismerem, volt benne részem. Kimondva mulatságos, de benne lenni, nagyon nem az.
Nyírfa
Elteszem magam holnapra, jóccakát! :)
gina
Te szemét cigány --- neked a nép érdekei a fontosak ugye?? remélem egy árokban fordulsz fel, te mocskos zsiros disznó, te tetted ezt kipcsák.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.