Orbán Viktor és a magyar kormány „maffiamódszereiről” ír a német Spiegel, a lapp cikke szerint előbb ellehetetlenítenék, majd elűznék a német cégeket és érdekeltségeket Magyarországról.

Német lap: Orbán "maffiamódszerekkel" üldözné el a német cégeket Magyarországról
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A német lap írását a 24.hu szemlézte, a cikkből kiderül, hogy a németek úgy látják, végéhez közeledik az az időszak, amikor Orbán Viktor kifejezetten előzékenyen viselkedett cégeikkel szemben.

Példaként említenek egy közelmúltbeli esetet, amikor két németországi építőipari beszállítócég magyarországi leányvállalata visszautasíthatatlan felvásárlási ajánlatot kapott egy Orbán Viktorral "igen szoros kapcsolatot ápoló" magyar vállalkozótól. 

A kormány nemcsak visszautasíthatatlan ajánlatok képében igyekszik kiszorítani a külföldi tőkét, hanem olyan jogszabályokkal is, amelyek hátrányos helyzetbe hozzák többek mellett a német cégeket is a magyar piacon- idézi a 24.hu a Spiegel írását.

A német lap kitér a kiskereskedelemre is, úgy látják, hogy a kormányfőt frusztrálja, hogy a magyar piacot olyan cégek uralják, mint az Aldi, a Lidl vagy a Spar. A Spiegel szerint a kormány nekik is ahogy tud, úgy próbál keresztbe tenni.

Forrás: 24.hu, spiegel.de

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edebácsi
Maffiamódszerek... Ezek csak ,most jöttek rá??!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Aztán majd csodálkoztok, ha a magyar űrügynökség bejelenti, hogy akciós áron megvette nekünk lőrinc a sziriuszt is, mint az ősmagyarok szülőföldjét...!
Csizmás Kond
...és apropo német cégek...azzal vajon miért nem kérkednek, hogy németország egyik lenagyobb autóipara, nevezetesen a volkswagen elköltözik az országból amerikába ?
surdilloFUJT
@Csizmás Kond: napihülye,ahhoz mi köze van orbánodnak???Csak ne avatkozott be a német belügyekbe is???Habár amilyen agyament ő még a vezeték nélküli villanyoszlopba is beleköt!!!
csak úgy....
@Csizmás Kond: te seggfej! a mercedes,bmw,audi,wv , mind gyártanak autókat amerikában, ami nem azt jelenti,hogy oda is költöztek!
Csizmás Kond
"Aztán derült égből villámcsapásként jött a hír, hogy az európai büszkeség inkább az Egyesült Államokat választja, köszönhetően az ottani támogatási rendszernek, amellyel az EU – pontosan ahogyan Habeck megjósolta – nem tud versenyre kelni. A vállalat szerint a mostani beruházásra a gyár üzemelési ideje alatt
az USA-ban mintegy 10 milliárd dollárnyi támogatást kapnak,
eddig pedig csak azért nem mondtak igent a folyamatos amerikai megkereséseknek, mert várták, mit ajánl az Európai Unió. A Financial Times-nak nyilatkozó bennfentes szerint az USA sokkal gyorsabb volt, és konkrét ajánlatokat tudott letenni a Volkswagen elé, míg Brüsszel még mindig a töprengés fázisában jár.
Thomas Schmall, a Volkswagen igazgatótanácsának tagja ennél sokkal nyersebben fogalmazott. Szerinte azzal, hogy az Európai Unió képtelen határozott választ adni az amerikai törvényre, azt kockáztatja, hogy a következő hónapokban és években beruházások eurómilliárdjaitól esik el, főleg akkor, ha a tagországok továbbra is a lehetséges állami támogatások nagyságáról vitatkoznak, és változatlanul nem tudnak semmit tenni az energia árainak csökkentése érdekében.
Hogy áll a nagy európai terv?
Az Ursula von der Leyen által beharangozott EU-s megmentő terv egyelőre késik, egyrészt az állami támogatások lehetséges mértékéről szóló vita, másrészt az olyan ötletek miatt, mint a Covid utáni helyreállítási alap maradványösszegeinek felhasználása, amelyhez az újabb hitelfelvételt alapból elutasító államok – élükön Németországgal – ragaszkodnának. A brainstormingnak már régen véget kellett volna érnie, ehhez képest egy európai akkumulátorgyár vezetője, aki részt vett egy brüsszeli megbeszélésen, úgy fogalmazott:
az EU Green Deal nem igazán tart sehol, mivel hiányoznak belőle a konkrét számok és intézkedések.
A Volkswagen kijózanító pofonja mindenesetre felgyorsíthatja a csigalassú brüsszeli tempót. A vállalat szerint nem tettek le az európai akkumulátorgyárak építéséről, de ehhez egy nagyon pontos, ösztönzőkkel...
Németh István
@Edebácsi: @verőce21: @m73: @surdilloFUJT: @csak úgy...: TI TÖK HÜLYÉK > veletek értelmesen beszélgetni sem lehet! az agytok elszállt, repked az űrben az ionoszférában, várja az atomháborút > tehát a "légbe" bármit mondani csak szó cséplés!
A lényeg az usa-nató armada takarodjon Európából és az Eu. vezetése a börtönbe - akasztásilag!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.