Orbán Viktor és a magyar kormány „maffiamódszereiről” ír a német Spiegel, a lapp cikke szerint előbb ellehetetlenítenék, majd elűznék a német cégeket és érdekeltségeket Magyarországról.

Német lap: Orbán "maffiamódszerekkel" üldözné el a német cégeket Magyarországról
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A német lap írását a 24.hu szemlézte, a cikkből kiderül, hogy a németek úgy látják, végéhez közeledik az az időszak, amikor Orbán Viktor kifejezetten előzékenyen viselkedett cégeikkel szemben.

Példaként említenek egy közelmúltbeli esetet, amikor két németországi építőipari beszállítócég magyarországi leányvállalata visszautasíthatatlan felvásárlási ajánlatot kapott egy Orbán Viktorral "igen szoros kapcsolatot ápoló" magyar vállalkozótól. 

A kormány nemcsak visszautasíthatatlan ajánlatok képében igyekszik kiszorítani a külföldi tőkét, hanem olyan jogszabályokkal is, amelyek hátrányos helyzetbe hozzák többek mellett a német cégeket is a magyar piacon- idézi a 24.hu a Spiegel írását.

A német lap kitér a kiskereskedelemre is, úgy látják, hogy a kormányfőt frusztrálja, hogy a magyar piacot olyan cégek uralják, mint az Aldi, a Lidl vagy a Spar. A Spiegel szerint a kormány nekik is ahogy tud, úgy próbál keresztbe tenni.

Forrás: 24.hu, spiegel.de

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edebácsi
Maffiamódszerek... Ezek csak ,most jöttek rá??!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
nos,..maffiamódszerek ellem maffiamódszerekkel...
Edebácsi
Maffiamódszerek... Ezek csak ,most jöttek rá??!!
Edebácsi
Új büntetőjogi kategória: "Törvénykezés útján végrehajtott rablás"
NKF
Egy szart a hülye firkászoknak! Na persze,hogy a 24.hu idéz!
Péter2
Előbb utóbb elérik , hogy kivonulnak a német és a többi külföldi tőke , akkor megnézhetik magukat , mivel a magyar gazdaság 0 közeli állapotban van !
kereső
A tőke nem demokrácia érzékeny. Nem érzékelték időben /Merkel kancellár idejében/, hogy ez az érzéketlenség hová vezet egy maffia állam uralkodása alatt.
izéke
@Shikari: jó,hogy nem azt írod, hogy a magyar gazdaságra és fejlettségre irigyek a németek :))) tegnap volt április 1, egy autógyáruk több forgalmat csinál,mint a teljes magyar gdp
Béla333
Ezek a maffiamódszerek vannak már évek óta! 2014-ben is már így mentek a dolgok...:

"Kétmilliárd forintot kért a Századvég nevében egy amerikai cégtől. Ez is az egyik oka volt a kitiltási ügynek."
nepszava.hu/3058706_jogerosen-felfuggesztett-bortont-kapott-a-magat-fideszes-kijaronak-kiado-lobbista

Lehet, hogy eddig a német cégeket nem akarták így kirabolni, de számos maffiózó történet kering a vállalkozói körökben a "visszautasíthatatlan ajánlat"-ot tevő maffiózókról, kormányzati támogatással.
jáger laszló
Kissé túlzás!!
Inkább örül .mint majom a f..k,hogy 1áltakán jönnek!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Terminátor
A levágott lófej már ott van a németek ágyában.
Most a keletiek kapnak lehetőséget, aztán majd tőlük is elveszik, de akko nagy baj lessz!
Maffiaháború! Jönnek az orosz és kínai maffiózók.
Akkor helyére kerül O1G!
Menőmanó
Ha elüldözné a német összeszerelő üzemeket, akkor a magyar GDP mínusz 170%-ba fordulna át. Nem hiszem, hogy ilyet akarna a dagadt.
Terminátor
Egyenlőre az élelmiszer bótokat szivatja.
Az összeszerelő üzemek majd aztán gyünnek!
De előbb köll még néhány rabszolgatartó akksigyár!
Nessy
@Menőmanó: Már maga sem tudja mit akar, de azt nagyon! Amerre jár, mindenhol mindennap mást mond. Egy gond van, hogy egyik nyilatkozatával agyon üti a másikat.
vacsi
"visszautasíthatatlan felvásárlási ajánlatot kapott"
Vajon miért nem tudják visszautasítani?! Talán nagyon jó pénzt ígértek érte?!
Menőmanó
@vacsi: Esetleg beígérték, hogy öngyilkos lesz?
Menőmanó
@Menőmanó: Vagy úgy meg lesz sarcolva adókkal, hogy elmegy a kedve a maradástól?
Csizmás Kond
Ha az elejétől vesszük a dolgokat akkor pont a németek és más külföldi cégek voltak azok akik nem visszaútasíthatatlan ajánlattal, hanem szarért-húgyért felvásároltak a keleteurópai ipart és gazdaságot, és hogy most valakinek eszébe jutott hogy jó volna jódrágán visszavenni hát inkább örvendeniük kellene mint sóhajtozni, mert tönkretettek mindent, felszámoltak mindent és a nyereség is az ők zsebeiket duzzasztja, ami ittmarad az már éhenhalásra is kevés...rohadék náciból rejtett kommunistává vedlett szarházi banda az egész.
Béla333
@Menőmanó: 08.23
Az is eléggé nyomós indok szokott lenni, hogy az összes hatóság rámászik egy cégre, ha nem működik közre a maffiózókkal...
Emlékszel hogy járt Bige a vegyi üzemeivel?
csipetke
Sok-sok milliárd közpénzért idehozta a német összeszerelőgyárakat,elképesztő adókedvezménnyel dolgozhattak olcsó magyar munkaerővel. Ilyen feltételekkel elmebeteg dolog volt idehozni ezeket, most meg kipaterolná?Nemigen lehet orbánt megvádolni azzal,hogy logikusan,ésszerűen gondolkodik. Nem véletlenül van az ország mélyen a bányászbéka segge alatt.
Most ugyanezt csinálja az akksigyárakkal, kizárólag az azonnali haszon érdekli. Hogy az ország elsivatagosodik ezektől,az nemigen érdekli. Csak a debreceni akksigyár kapott 340 milliárdot, csak úgy,ajándékba, hogy méltoztattak idejönni,és tönkretenni a jó magyar termőföldeket. Mi az istennyilának ebbe az aprócska országba 28 akksigyár? Mert pillanatnyilag ennyi működik
csipetke
@Péter2: 06:31 Mikor nyáron az audi leáll asszem 3 hétre, az már meglátszik a GDP-n. Ez a sok összeszerelőgyár adja a magyar gazdaságot. Szomorú
justhpeter
@Edebácsi: 05:49: Nem ez történt a magánnyugdíjpénztárakkal ?
ómió
Akkor, tavaly is azért dőlt meg a külföldiek honi termelőberuházásainak értékrekordja, mert a "Zorbán mindenkit elüldözött", vagy csak "spiegliék" nyúltak mellé a hazudozásban!?
csak úgy....
kell a magyar munkaerö a kínaiaknak olcsó rabszolgának!
gina
Ö maga a maffiabosz ez a szemét kipcsák,,,,,,,
csak úgy....
@Shikari: @KisTehen: ti idióták, ti még abban is biztosak vagytok amihez halvány lila fingotok! ti simán beperelhetitek a fideszt, hogy ennyire elhülyitett benneteket! :)
csak úgy....
@KisTehen: boci, rólad az a mendemonda a fideszben,hogy te 6 hónap alatt végezted el a 2 hetes troll tanfolyamot, ami miatt most 12 óráznod és hétvégézned kell, hogy ledolgozd a költségeket és keress is valamicskét!
verőce21
Aztán majd csodálkoztok, ha a magyar űrügynökség bejelenti, hogy akciós áron megvette nekünk lőrinc a sziriuszt is, mint az ősmagyarok szülőföldjét...!
Csizmás Kond
...és apropo német cégek...azzal vajon miért nem kérkednek, hogy németország egyik lenagyobb autóipara, nevezetesen a volkswagen elköltözik az országból amerikába ?
surdilloFUJT
@Csizmás Kond: napihülye,ahhoz mi köze van orbánodnak???Csak ne avatkozott be a német belügyekbe is???Habár amilyen agyament ő még a vezeték nélküli villanyoszlopba is beleköt!!!
csak úgy....
@Csizmás Kond: te seggfej! a mercedes,bmw,audi,wv , mind gyártanak autókat amerikában, ami nem azt jelenti,hogy oda is költöztek!
Csizmás Kond
"Aztán derült égből villámcsapásként jött a hír, hogy az európai büszkeség inkább az Egyesült Államokat választja, köszönhetően az ottani támogatási rendszernek, amellyel az EU – pontosan ahogyan Habeck megjósolta – nem tud versenyre kelni. A vállalat szerint a mostani beruházásra a gyár üzemelési ideje alatt
az USA-ban mintegy 10 milliárd dollárnyi támogatást kapnak,
eddig pedig csak azért nem mondtak igent a folyamatos amerikai megkereséseknek, mert várták, mit ajánl az Európai Unió. A Financial Times-nak nyilatkozó bennfentes szerint az USA sokkal gyorsabb volt, és konkrét ajánlatokat tudott letenni a Volkswagen elé, míg Brüsszel még mindig a töprengés fázisában jár.
Thomas Schmall, a Volkswagen igazgatótanácsának tagja ennél sokkal nyersebben fogalmazott. Szerinte azzal, hogy az Európai Unió képtelen határozott választ adni az amerikai törvényre, azt kockáztatja, hogy a következő hónapokban és években beruházások eurómilliárdjaitól esik el, főleg akkor, ha a tagországok továbbra is a lehetséges állami támogatások nagyságáról vitatkoznak, és változatlanul nem tudnak semmit tenni az energia árainak csökkentése érdekében.
Hogy áll a nagy európai terv?
Az Ursula von der Leyen által beharangozott EU-s megmentő terv egyelőre késik, egyrészt az állami támogatások lehetséges mértékéről szóló vita, másrészt az olyan ötletek miatt, mint a Covid utáni helyreállítási alap maradványösszegeinek felhasználása, amelyhez az újabb hitelfelvételt alapból elutasító államok – élükön Németországgal – ragaszkodnának. A brainstormingnak már régen véget kellett volna érnie, ehhez képest egy európai akkumulátorgyár vezetője, aki részt vett egy brüsszeli megbeszélésen, úgy fogalmazott:
az EU Green Deal nem igazán tart sehol, mivel hiányoznak belőle a konkrét számok és intézkedések.
A Volkswagen kijózanító pofonja mindenesetre felgyorsíthatja a csigalassú brüsszeli tempót. A vállalat szerint nem tettek le az európai akkumulátorgyárak építéséről, de ehhez egy nagyon pontos, ösztönzőkkel...
Németh István
@Edebácsi: @verőce21: @m73: @surdilloFUJT: @csak úgy...: TI TÖK HÜLYÉK > veletek értelmesen beszélgetni sem lehet! az agytok elszállt, repked az űrben az ionoszférában, várja az atomháborút > tehát a "légbe" bármit mondani csak szó cséplés!
A lényeg az usa-nató armada takarodjon Európából és az Eu. vezetése a börtönbe - akasztásilag!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.