Egy 17 éves miskolci fiú chatfórumokon értekezett arról, hogy fegyverrel fog berontani és többeket le is lő egy általános iskolában. Arra várt, hogy nagykorú legyen és fegyvert vásárolhasson.

50 diákot akart kivégezni – megszólalt a miskolci kamaszfiú anyja

Anyja szerint a fiú teljesen ártalmatlan. Forrás: Pixabay

A fiút múlt csütörtökön fogta el a TEK, azóta több dolog derült ki a tervezett lövöldözésről. A diák lövészklubba akart járni, tisztában volt a fegyvertartási- és viselési engedély megszerzésének menetével is. Rendszeresen olvasott iskolai lövöldözésről szóló tartalmakat is – írja a Life.

A két éve magántanuló diák volt általános iskolájában tervezte a lövöldözést, mivel az közel van a lakóhelyéhez és alapos helyismerettel is rendelkezik. Posztjaiban részletesen leírta, mit hogyan hajt majd végre.

A fiú édesanyja is megszólalt az ügyben:

Nem vagyok elvakult, abszolút megértem, hogy aki hallja vagy olvassa, hogy a fiam miket írt, elborzad. Én is ezt tenném, ha nem az én fiamról lenne szó. Azonban én ismerem őt a legjobban, pontosan tudom, hogy a látszat és a valóság nem is állhatna messzebb egymástól. Levente egy visszahúzódó, szerény, magának való gyerek, akinek a legjobb barátja a kutyája.

Nem egy egyszerű fiú, beilleszkedési zavarral küzdött, sok probléma volt vele. Imádott nagyszülei halála után depressziót diagnosztizáltak nála. Egy éve gyógyszert is szedett, illetve magántanuló lett. Ám az soha fel sem merült, még a szakemberekben sem, hogy agresszív, vagy másokra veszélyes lenne. Egy pofont nem adott még életében senkinek. Előbb bántaná önmagát, mint ártatlan idegeneket

- magyarázta a Blikknek Henrietta. Gyermekét még kiskorától fogva érdekelték a fegyverek, imádta a lövöldözős játékokat.

Ennél tovább azonban nem ment. Magányos gyerek volt, barátok nélkül, a netes világba menekült. Ebben az arctalan cyber-közegben megkapta az a fajta figyelmet és tiszteletet, amire nagyon vágyott. Minél hangzatosabbat írt, annál jobban figyeltek rá. Én napközben dolgoztam, egyedül volt itthon, és ebbe a furcsa, a valóságban nem létező világba menekült. Sajnos, nem mérte fel, hogy amit felelőtlenül, átgondolatlanul ír, azt valaki komolyan veszi és ennek nagyon rossz vége lesz

– mondta elkeseredetten az édesanya.

Egy nagyon különleges gyerek a fiam, sosem volt átlagos. Bármi is történt, én az édesanyja vagyok, és maradok, amíg csak élek. Most az a dolgom, hogy mellette legyek és segítsem ebben a nagyon nehéz helyzetben. Akikben pedig ijedtséget, félelmet keltett, azoktól elnézést kérek az ő nevében is

- mondta Henrietta.

Forrás: Life.hu, Blikk
Fotó: Pixabay

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Vicces ez, fegyverekről fantáziáló, zavarodott kamaszért tankkal megy egy hadosztály, a nemi erőszakolókat meg 3 év után ránk uszítják , ha egyáltalán elítélik őket. Azt hiszem itt egy kicsit túl sok a ha... majd ha, majd vesz, majd elmegy... erre kivonul egy kisebb hadsereg. Overkillnek érzem ezt. Jár a TEK-nek a jutalomcsont, pár milliárdot megszolgálták az 50-60 emberes kivonulással egy gyerekért. Jó lett volna, ha Győrkös Istvánnál ( hungarista bőnyi rendőrgyilkos) lett volna ilyen "profizmus", és nem 2-en rambóznak. “Az Interpol jelzése után csapott le a TEK arra a 17 éves fiúra, aki iskolai lövöldözésre készülhetett” Csak halkan kérdezem, mit csinál a TEK, pornó oldalakat nézeget az interneten, hogy mástól kell megtudnia, mi van itthon? Tehát a magyar rendőrség hivatalosan felhívta a tömeggyilkosságra készülők figyelmét, hogy a tervüket ne osszák meg a Facebookon, mert akkor még korábban elkapják őket, de csak akkor, ha szól nekik az Interpol.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SÍva
Azért elég érdekes, hogy a mögöttes okokat senki sem keresi! Nyolc általánost elvégzett rendesen(!?) Mi történt, hogy magántanulóvá kellett vállnia? Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy súlyos ok nélkül támadt volna ilyen ötlete!
Terminátor
Szerintem ez egy TEK talizma.
Köllött nekik egy jó zsíros bevetés.
A gyerekek között is akad egy-egy hülye.
Volt előélete, látta orvos.
Kapott gyógyszereket.
Lehet, hogy veszélyes is lett volna, de a fegyverhez jutás megoldhatósága kétséges.
A sportlövészek között kiderült volna, hogy hülye, s nem kapott volna vásárlasi es tartási engedélyeket.
Ezek után nem tudom elképzelni, hogy mi lesz belőle.
Szerintem elvesztettünk egy polgártársat örökre.
vacsi
"Minél hangzatosabbat írt, annál jobban figyeltek rá. " - sajnos, ez így van...
Csizmás Kond
Mongyuk azért az anyukát nem ártana megkérdezni, hogy ha valaki neki mondaná hogy megöllek, vagy a fiát fenyegetné meg akkor is csak legyintene vagy feljelentené ?
Emmersson71
@Terminátor: Bőven elég, ha egy nagyobb konyhakéssel ballag be az iskolába! Ha csak egy embert megölne, mindjárt nem lennél olyan nagyképű. Főleg, ha a te gyereked az áldozat!

És nagyon remélem is, hogy elvesztettünk egy polgártársat örökre!!!
Yoda69
@csak úgy...: Ebben azert nem vagyok olyan biztos. Az ilyen jellemtelen szarokbol lettek a legkegyetlenebb kisnyilasok is. Alkalmatlanok minden emberi kapcsolatra, ezert ha hatalomba kerulnek kielik allati osztoneiket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.