A Demokratikus Koalíció képviselője, Vadai Ágnes kérdezte arról Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy hol tart a szolnoki katonanők állítólagos bántalmazási ügye.

Polt Péter a megszólalt a katonanők bántalmazási ügyéről

Polt Péter választ adott, már, amire. Forrás: Ügyészség

Vadai a 24.hu által feltárt eset rövidebb ismertetése után hosszan idézte, hogy a törvények alapján mi lenne a vádhatóság feladata. Vadai szerint Polt az ügyészség munkáját értékelve mindig

harsányan gátlástalan hivalkodó büszkeséggel hangoztatja, hogy az ügyészség az igazságszolgáltatás pártatlan szereplőjeként és az Alaptörvényben írtak szerint közvádlóként, mint az igazságszolgáltatás független közreműködője minden ügyben mindig törvényesen, szakszerűen, megalapozottan és »világszínvonalú« hatékonysággal, minden évben legalább 98%-osan tévedhetetlen váderedményességgel jár el és példaszerű gyorsasággal, az érdemi döntések meghozatala során mindig az időszerűség kiemelt szem előtt tartásával intézkedve a lehető leghamarabban meghozza a szükséges érdemi szakmai döntéseit.

Vadai Ágnes több kérdésre várt választ.

· Hol tart a szolnoki ügyben a vizsgálat, a nyomozás milyen konkrét eredménnyel járt?

· Kihallgattak-e már gyanúsítottat, hányat, milyen jogi minősítés alapján, mikor?

· Ha nem, miért nem?

· Mi az ön érdemi szakmai álláspontja?

· Az ügyben mikorra várható érdemi ügyészségi szakmai döntés?

· Az ügyben milyen konkrét technikai akadályok, eljárásjogi, szakmai problémák akasztják meg, hátráltatják, késleltetik az ön által egyszemélyi teljhatalommal, korlátlan személyzeti, szervezeti és szakmai utasítási joggal irányított és vezetett, nem mellesleg közpénzből működtetett és ennek megfelelően a közvélemény és az állampolgárok részéről jogosan eredményeket elvárt ügyészségi szervezet eljárásának a szomorú valóságtól eltérően ténylegesen is hatékony, gyors, és valóban világszínvonalúan eredményes lefolytatását?

Polt Péter válaszában megerősítette, a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség több katona előtt és több alárendelt sérelmére elkövetett alárendelt megsértésének bűntette miatt december 5-én rendelt el nyomozást.

Tavaly október 24-27. között a Magyar Honvédség 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisán egy foglalkozás keretében a csoportos tömegkezelési eljárásokat gyakorolta.

Ennek részét képezte a gyakorlatot vezető kiképző utasításai alapján szimulációs feladatok teljesítése – tárggyal testre mért ütés kivédése, eldobott tárgyak kivédését szolgáló technikák, alakzatok alkalmazása – mellyel összefüggésben két altiszt a felsőtest, illetve a térd sérülését szenvedte el.

A nyomozás során eddig okirati bizonyítékok beszerzésére, adatelemzésre, a tanúként kihallgatandó személyek azonosítására és idézésére került sor. A nyomozás felderítési szakban van, a bűncselekmény megalapozott gyanújához bizonyítékok még nincsenek. Vadai kritikáira Polt nem reagált

Forrás: 24.hu
Fotó: Ügyészség

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@Shikari: Azért, mert neked nem sikerült kielégíteni, attól még nem kielégítetlen.
justhpeter
Polt Pot maga a tisztesség és az erény a NER-ben.
vacsi
Én egyetlen feltett kérdésre sem találtam meg a választ. Furcsa.
nemkati
@vacsi: Pedig élőszóban biztos elhangzott volna.
- Öööööööööööööööö... ööööö ... ööööööö
Csizmás Kond
...nadekéremszépen, egy feltételezhető bántalmazási izé, amiről feltételezhetően kiderült hogy gyakorlati baleset mi a lószart kéne róla vitázni !...amúgy egy katonai gyakorlótéren történt akármiről mióta is kéne ilyen ugrabugri malackákat érdekeljen az eset ?...hogy lehet hogy feltételezhetően katonai titkok csak amúgy röpködnek a kéklára árnyékában ?
csak úgy....
@Shikari: tibim , aki a pasikat szereti az ne nézegesse a nöket mert fölösleges! :)
neked az. sz. józsi félék a zsánereid..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.