A 444.hu több, egymástól független diplomáciai forrásra hivatkozva azt írja, az Egyesült Államok új intézkedést tervezhet a magyar kormány megbüntetésére. A lap forrásai között felmerült az is, hogy a 2014-es kitiltásokhoz hasonlóan Amerika szankciót vethet ki befolyásos személyekre. A 444.hu diplomáciai forrásai szerint hiába rendszeresek az egyeztetések a magyar kormány embereivel, az USA egyre rosszabbul viseli, ahogy a magyar kormány kezeli az ukrajnai háborút.

Az Orbán-kormány megbüntetésére új intézkedést tervezhet az Egyesült Államok és szankciót vethet ki befolyásos magyar személyekre

David Pressman amerikai nagykövet beszédet mond a Szent Korona hazatérésének 45. évfordulója alkalmából. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A 444.hu kedd reggel számolt be arról, hogy több, egymástól független diplomáciai forrástól is azt hallotta a lap, hogy az amerikai kormány új intézkedést tervez a magyar kormány megbüntetésére, például felmerült, hogy szankciót vetnek ki befolyásos személyekre. A 2014-es kitiltásokhoz hasonló ügyről is lehet szó, amikor korrupció vádjával tiltottak ki hat magyar állampolgárt az USA-ból.

David Pressman amerikai nagykövet szerdára sajtótájékoztatót hívott össze. Hivatalosan nem jelölt meg semmilyen témát az eseményre, a 444 forrásokra hivatkozva azt írja, akár arról is lehet szó, hogy szankciókat jelent be rajta.

A 444 emlékeztet, hogy a

 magyar és az amerikai kormány viszonya mélyponton van.

Orbán Viktor miniszterelnök februári évértékelő beszédében amerikai diplomaták neveiből csinált viccet, a mostani nagykövetet, David Pressmant például Présembernek nevezte, és azóta sokszor elismételte, hogy Magyarországot “bele akarják préselni” a háborúba Oroszország ellen. Orbán úgy fejezte be a gondolatát az évértékelőn, hogy reméli, a következő nagykövetet nem Puccini-nak hívják majd – arra utalva, hogy az USA esetleg puccsot készíthet elő a kormányával szemben.

A 444.hu diplomáciai forrásai szerint hiába rendszeresek az egyeztetések a magyar kormány embereivel, az USA egyre rosszabbul viseli, ahogy a magyar kormány kezeli az ukrajnai háborút.

Problémásnak tartják,

Hogy a magyar kormány azért blokkolta sokáig a finn, és azért blokkolja még mindig a svéd NATO-csatlakozást, hogy pénzt csikarjon ki az EU-tól, és a két ügy összekapcsolását elfogadhatatlannak tartják.

hogy a magyar kormány egyetlenként az EU-ban alig tett valamit, hogy függetlenedjen az orosz energiától, sőt inkább a függés fenntartása érdekében igyekszik blokkolni vagy felvizezni az uniós szankciókat. Hogy a paksi orosz beruházásról még mindig nem mondtak le.

Hogy orosz diplomaták sokasága mozoghat itt szabadon, többek között a kémbanknak csúfolt IIB budapesti központja miatt, és a bank egyetlen EU-tag részvényese a magyar állam maradt.

És nem utolsó sorban, hogy a kormány és a sajtója orosz propagandát terjeszt a háborúról.

Amerika tavaly mondta fel Magyarországgal az 1979-es kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményt. Szijjártó korábban azt mondta, Amerika arra lépett válaszul, hogy a magyar kormány nem adta hozzájárulását a globális minimumadó bevezetéséhez. A magyar kormány azóta tárgyalt az OECD-vel is az ügyről: április elején azonban Washington jelezte a magyar kormánynak, egyelőre ennek ellenére sem állnak készen a kapcsolódó tárgyalások újranyitására.

Forrás: 444.hu, Telex

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Nálam jobban nem vethetik meg ezt a kormányt és holdudvarát, úgyhogy, csak tessék!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@KisTehen: Minek az Eu-nak ellenség, hiszen itt vagyunk mimagyarok ! "szövetségesként". Ez ugyanúgy igaz a NATO-ra is!
Mindkét szervezethez önként és dalolva csatlakozott az ország, és az akkori kormányok képviselői az ország nevében irták alá a szerződéseket, amelyeket az orbán fülkeforradalmi kormány semmibe vesz, és az árulásba magával rántja az országot.
Nem az "életmódunkat" szabják-akarják megszabni, hanem az aláirt-és ratifikált szerződésekben foglaltrakat kérik számon az országon. Tőlük mi mimagyarokk, akár egész nap is nyelhetjük az orbán/fideSS szájunkig érő sz@rát- és tapsolhatunk a lopűsnak, a magyar és egyetem történelem meghamisitásnak, és az árulásnak, a demokrácia felszámolásának, a jogállam leépitésének, kisajátiitásának, a vallás erőltetésének, a szekurális állam megszüntetésének, az oktatás lebutitásának, az egészségügy üzletté tevésének.Mi , mimagyarok ezt igy szeretjük- akkor legyen!, és ha ez azzal jár- hogy az aláirt szerződéseket nem tartjuk.be, és emiatt vizummal és útlevéllel fogunk utazni (ha kapunk vizumot) Európába- a horvát tengerpertra, az olasz Lidóra...akkor legyen igy. Ők nem szólnak bele- de azt sem túrhetik tovább, hogy a Pentagon iratok kiszivárogtatásának vannak magyar szálai- a,mely árulás.
Nyírfa
@kereső: " a Pentagon iratok kiszivárogtatásának vannak magyar szálai- a,mely árulás. "

Hoppá! Reggel átfutottam a híreket, de nem találkoztam ezzel az információval.
A nyomába eredek, mert ez annyira súlyos, hogy a következményei mindannyiunkat érinteni fognak.
Clavigo
@KisTehen: Mekkora csapás lesz az,,mikor számodra is kiderül,,hogy mekkora barom vagy..(?)
vacsi
Hogy a magyar kormány mit, hogyan kezel, ahhoz Amerikának semmi köze! Mellesleg, másnak sem...
csak úgy....
@vacsi: te leszoptad a @KisTehen: t ? mellesleg a te dógod...,apjuk tudja?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.