A 444.hu több, egymástól független diplomáciai forrásra hivatkozva azt írja, az Egyesült Államok új intézkedést tervezhet a magyar kormány megbüntetésére. A lap forrásai között felmerült az is, hogy a 2014-es kitiltásokhoz hasonlóan Amerika szankciót vethet ki befolyásos személyekre. A 444.hu diplomáciai forrásai szerint hiába rendszeresek az egyeztetések a magyar kormány embereivel, az USA egyre rosszabbul viseli, ahogy a magyar kormány kezeli az ukrajnai háborút.

Az Orbán-kormány megbüntetésére új intézkedést tervezhet az Egyesült Államok és szankciót vethet ki befolyásos magyar személyekre

David Pressman amerikai nagykövet beszédet mond a Szent Korona hazatérésének 45. évfordulója alkalmából. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A 444.hu kedd reggel számolt be arról, hogy több, egymástól független diplomáciai forrástól is azt hallotta a lap, hogy az amerikai kormány új intézkedést tervez a magyar kormány megbüntetésére, például felmerült, hogy szankciót vetnek ki befolyásos személyekre. A 2014-es kitiltásokhoz hasonló ügyről is lehet szó, amikor korrupció vádjával tiltottak ki hat magyar állampolgárt az USA-ból.

David Pressman amerikai nagykövet szerdára sajtótájékoztatót hívott össze. Hivatalosan nem jelölt meg semmilyen témát az eseményre, a 444 forrásokra hivatkozva azt írja, akár arról is lehet szó, hogy szankciókat jelent be rajta.

A 444 emlékeztet, hogy a

 magyar és az amerikai kormány viszonya mélyponton van.

Orbán Viktor miniszterelnök februári évértékelő beszédében amerikai diplomaták neveiből csinált viccet, a mostani nagykövetet, David Pressmant például Présembernek nevezte, és azóta sokszor elismételte, hogy Magyarországot “bele akarják préselni” a háborúba Oroszország ellen. Orbán úgy fejezte be a gondolatát az évértékelőn, hogy reméli, a következő nagykövetet nem Puccini-nak hívják majd – arra utalva, hogy az USA esetleg puccsot készíthet elő a kormányával szemben.

A 444.hu diplomáciai forrásai szerint hiába rendszeresek az egyeztetések a magyar kormány embereivel, az USA egyre rosszabbul viseli, ahogy a magyar kormány kezeli az ukrajnai háborút.

Problémásnak tartják,

Hogy a magyar kormány azért blokkolta sokáig a finn, és azért blokkolja még mindig a svéd NATO-csatlakozást, hogy pénzt csikarjon ki az EU-tól, és a két ügy összekapcsolását elfogadhatatlannak tartják.

hogy a magyar kormány egyetlenként az EU-ban alig tett valamit, hogy függetlenedjen az orosz energiától, sőt inkább a függés fenntartása érdekében igyekszik blokkolni vagy felvizezni az uniós szankciókat. Hogy a paksi orosz beruházásról még mindig nem mondtak le.

Hogy orosz diplomaták sokasága mozoghat itt szabadon, többek között a kémbanknak csúfolt IIB budapesti központja miatt, és a bank egyetlen EU-tag részvényese a magyar állam maradt.

És nem utolsó sorban, hogy a kormány és a sajtója orosz propagandát terjeszt a háborúról.

Amerika tavaly mondta fel Magyarországgal az 1979-es kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményt. Szijjártó korábban azt mondta, Amerika arra lépett válaszul, hogy a magyar kormány nem adta hozzájárulását a globális minimumadó bevezetéséhez. A magyar kormány azóta tárgyalt az OECD-vel is az ügyről: április elején azonban Washington jelezte a magyar kormánynak, egyelőre ennek ellenére sem állnak készen a kapcsolódó tárgyalások újranyitására.

Forrás: 444.hu, Telex

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Nálam jobban nem vethetik meg ezt a kormányt és holdudvarát, úgyhogy, csak tessék!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Nálam jobban nem vethetik meg ezt a kormányt és holdudvarát, úgyhogy, csak tessék!
Béla333
A maffiavezér szereti a sallerokat és a kokikat! Ja? Hogy ő csak adni szereti, kapni nem?
Hát most így jártak!
Mocskos hazaáruló maffiózók!
Alfa
orbán és a fidesz-ner nevü szektája az EU-NATO ÁRULÓJA, minden büntit megérdemel
frank
Jó lenne ha a tengeren túl játszanák a csendőrt. Lassan az egész világ megutálja a jenkiket.
drrotf
Az emberek nem jutottak még el odáig, hogy bárki jobb lehet mint a FIDESZ, mert ilyen káoszt az ügyekben miben a FIDESZ intézkedett mindenki tud okozni!Azt előre senkire sincs ráírva, hogy én jobban tudom csinálni mint az előző, de szerintem már az is elég, hogy ezt ami most van bárki megtudja csinálni!Az is biztos, hogy az emberek a régi biztoshoz még ha az sokkal rosszabb is ragaszkodnak a régihez, az újtól félnek az emberek!
Clavigo
@frank: " lassan "... Viszont minket már az egész világ utál...
jáger laszló
Éljen a magyar -amerikai barátság
amely permanens nem röghöz kötött!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 08:49
Az ide írók szeretik ha demokrácia van,nem lopják el az adófizetők pénzét.Na,az ilyen kis putyint,orbánt szopó fidernyák trollocskáknak,mint amilyen te is vagy ez nem tetszik.Ja most látom te vagy itt egyedül a trollok közül.Miért nem vagy eligazításon,hiszen eléggé sok minden történt az ünnepek alatt?
Te kis hazudozós trollocska.
Alfa
a kecskebaszók,a fidesz-ner szekta és orbán a háborús bűnös terrorista orosz seggnyaló és az USA... az EU...és a NATO...szövetség árulója ...
minden büntetést megérdemel a híveivel egyetemben
Clavigo
@KisTehen: Putyler like- olná a búrádat,Böcce . Szerencsére,,( és remélem,,) dögrováson van az kgb- s Görény..
csak úgy....
@KisTehen: baxhatod ha 0rbánra már mindenki köp európában, mehettek vele a gecibe! :)))
Csizmás Kond
Amikor egy állam ilyen nyíltan beleavatkozik egy másik állam belügyeibe onnan már csak az ágyuk hiányoznak...és amennyire ismert az amerikai gőg biztosra vehetjük, hogy erőszakot is fog alkalmazni ellenünk, hogy a pénzmágnásai keleti terjeszkedési terveit véghezvihesse.
Clavigo
@KisTehen: Te Böcce... Nem létezik,hogy ilyen buta vagy. ( vagy a fidesz székházban születtél ,tegnap ). Mi(!!) akartunk belépni az EU-ba,Nato- ba.. Többek között azért,,hogy megszabaduljunk a falhuggyozó ruszkiktól ! Vagy tévedek ??? Vazzze,,kívánok neked lezárt határokat Nyugatra,,meg azt,,hogy kölyködet Zaporozseccel vigyed minden nap a suliba.. ( vagy muttert kórházba,,ha kapsz időpontot ) Ne fárasszál már Böcce..!
Clavigo
@KisTehen: Te Böcce... A magyar,,,határon belüli , választókért nem aggódsz ?
hit and run
Magyarországot is be kell vonni az oroszok elleni szankciókba!
csak úgy....
@KisTehen: hiába erölködsz ökröcske, mentek 0rbánostu a gecibe! :)))
még az európai neonácik is rühellik 0rbánék módszeres lopásaikat , földughassátok magatoknak a szélkakasotokat!
hit and run
Magyarország számára nincs bocsánat !!!
csak úgy....
@KisTehen: a vágyaidat a nejeddel beszéld meg,te kis eszetlen álomodozó seggnyaló! :))) 0rbánnak bukta, ö már a kutyának se köll,csak 1-2 hozzád hasonló idiótának!
hit and run
Magyorszég egy kis geci ország - teletómve kis gecikkel!
Magyar zsidók, cigányok, parasztok tették azzá, ami!
csak úgy....
@KisTehen: 0rbán döntötte be magyarországot te seggfej, ill. szana-szét lopták!
Clavigo
@Maccska: Megjöttél te is,Emese ? Köszönjük.
csak úgy....
@KisTehen: ezt te mint naponta átbaxott állítod? :) -te egy unalmas,buta senki!
ómió
És Trianon 2.0-t még "nem vázolták a szövetségeseink"!?
Clavigo
@KisTehen: Te Böcce... ruszkiszopó .. " Belső útlevélről " hallottál már ? Mikor majd útlevéllel közlekedhetsz ( zaporozseccel ) a Putris privát " vármegyéi "között .?? Ruszki felügyelet mellett... (?)
Clavigo
@ómió: Te is megjöttél,,harmadik hülye ?
csak úgy....
@KisTehen: ti a magyarokat használjátok ki és öket baxxátok át, ti alja népség!
Clavigo
@KisTehen: Nem fosok,,Böcce.. Münsterben nincs sok fosni valóm.. 1 év alatt 100 km. ? Szegény orbán meg rojtosra szopja magát,,,moszkvában,,értetek...?
Eladott Ország
A bűnöző , szélhámos román cigány gecit és politikai (bárca nélküli) kurvát, továbbá kleptokratrikus maffiakormányát gazdaságilag és nemzetközileg kell megfojtani, még akkor is ha ideiglendesen azt a magyar nép szenvedi meg. Az Unió a fidesz nevű bűnszervezetnek egy eurócentet se adjon!
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 09:52 ♣ A ruszkik mindent visznek ki ukrajnából ami mozdítható, nyesanyagot, terményt, élelmiszert műkincseket, gyerekeket etc...
Putyin elvette Ukrajnától a Zaporizzsja Atomerőművet is, mely Európa legnagyobb atomerőműve...
Menőmanó
Nagyon helyes, szankciózzák rommá ezt a mocskos rohadék bandát. Legalább nem ok nélkül óbégatnak, hogy szankció, szankció, szankció.
Nyírfa
Az Orbán-híveknek és a kisnyilasoknak mondhattok bármit, azon a véleményen vannak, hogy inkább pusztuljon az ország, semmint szabadság, demokrácia legyen , értelmes döntésekkel, fenntartható gazdasággal, jogállamisággal. Ezekkel az izékkel ugyanis nem tudnak mit kezdeni. A szabad embernek felelősséget vállani, napi szinten, rövid- és hosszútávú döntéseket hozni, természetes, az élet velejárója. Csakúgy mint a szolidaritás, az együttérzés, az elfogadás.
Na, most képzeljétek, ha nem tudnának kiket gyűlölni, köpködni, fenyegetni, kiközösíteni, bűnbakolni. Vége is lenne a világnak. Számukra. Nekik magyarázni, várni, hogy szárba szökkenjen egy valamire való gondolat? Majd, ha fagy.
Majd, ha egymást kell bemószerolniuk a túlélésért, úgy tesznek, mintha kezesbárányok lennének, ők mindig is jó emberek akartak lenni, de megtévesztették őket, zsarolták a munkahelyükkel, a gyerekükkel i ták dálse.
Ismerjük. '45 után itt mindenki partizán volt.Ez egy ilyen nép.
A világlátott, tanult fiatalok majd más szellemiséget hoznak, ha egyszer megtisztelik a szülőföldjüket azzal, hogy új társadalmi rendet építenek. Ha.
Menőmanó
@sgl: Karácsony egy demokratikus jogállamban kiváló polgimester lenne, de ilyen elvadult sakál-maffia hordával szemben csak egy nyulambulam.
Eladott Ország
@frank: ma, 08:33 ♦ A fidesz nevű bűnszervezet miatt a világban szégyen lett magyarnak, lenni, lassan le is fognak köpni bennünket! A rendszerváltáskor nem ezt a posztkommunista tolvaj csűrhét akartuk 33 évvel ezelőtt. A fidesz nevű bűnbanda 56' eszményét , a jogálamot, demokráciát telibeszarta! Rohadjanak meg!
ómió
@Clavigo: Bolsiék fajkreténje! Felébredtél?!
Nyírfa
@sgl: 10.28

Ez már érthetetlen, elfogadhatatlan. Bőszen készülnek a jövő évi választásokra, mintha ezen múlna az életük, miközben gőzerővel tesz mindent tönkre ez a horda. Tényleg azt csinálják, amit a Kárpát-medencébe bezúduló ősök: dúlnak, pusztítanak, gyilkolnak. A különbség csak annyi, hogy nem lóról, és nem nyillal. De, könyörgöm, azóta eltelt ezer év, az állandóan emlegetett ezer év, mintha az idő önmagában dicsőség lenne. Hát, nem az. Nemhogy nem tudták dicsővé tenni, de még azt is elcseszték, amire ma valóban büszkék lehetnének.
csak úgy....
nincs véletlenül 1-2 használaton kívüli villanyos szék? -csak úgy "próbaülésre"
valamikor a szövetségesek elárulásáért ,aláásásáért, róluk hazugságok terjesztéséért komoly bünti járt..
kereső
@KisTehen: Minek az Eu-nak ellenség, hiszen itt vagyunk mimagyarok ! "szövetségesként". Ez ugyanúgy igaz a NATO-ra is!
Mindkét szervezethez önként és dalolva csatlakozott az ország, és az akkori kormányok képviselői az ország nevében irták alá a szerződéseket, amelyeket az orbán fülkeforradalmi kormány semmibe vesz, és az árulásba magával rántja az országot.
Nem az "életmódunkat" szabják-akarják megszabni, hanem az aláirt-és ratifikált szerződésekben foglaltrakat kérik számon az országon. Tőlük mi mimagyarokk, akár egész nap is nyelhetjük az orbán/fideSS szájunkig érő sz@rát- és tapsolhatunk a lopűsnak, a magyar és egyetem történelem meghamisitásnak, és az árulásnak, a demokrácia felszámolásának, a jogállam leépitésének, kisajátiitásának, a vallás erőltetésének, a szekurális állam megszüntetésének, az oktatás lebutitásának, az egészségügy üzletté tevésének.Mi , mimagyarok ezt igy szeretjük- akkor legyen!, és ha ez azzal jár- hogy az aláirt szerződéseket nem tartjuk.be, és emiatt vizummal és útlevéllel fogunk utazni (ha kapunk vizumot) Európába- a horvát tengerpertra, az olasz Lidóra...akkor legyen igy. Ők nem szólnak bele- de azt sem túrhetik tovább, hogy a Pentagon iratok kiszivárogtatásának vannak magyar szálai- a,mely árulás.
Nyírfa
@kereső: " a Pentagon iratok kiszivárogtatásának vannak magyar szálai- a,mely árulás. "

Hoppá! Reggel átfutottam a híreket, de nem találkoztam ezzel az információval.
A nyomába eredek, mert ez annyira súlyos, hogy a következményei mindannyiunkat érinteni fognak.
Clavigo
@KisTehen: Mekkora csapás lesz az,,mikor számodra is kiderül,,hogy mekkora barom vagy..(?)
vacsi
Hogy a magyar kormány mit, hogyan kezel, ahhoz Amerikának semmi köze! Mellesleg, másnak sem...
csak úgy....
@vacsi: te leszoptad a @KisTehen: t ? mellesleg a te dógod...,apjuk tudja?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.