A 2018-as választási kampány véghajrájában néhány fideszes aktivista jobbikos plakátokra ráfújta: „Orbán vagy turbán?”. Az aktivisták vélhetően nem szimpla Fidesz-szimpatizánsok voltak, hanem a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz, valamint személyesen Szijjártó Péterhez köthető emberek.

Szíjjártóhoz köthető emberek vettek rész a jobbik plakátrongálásban

Fotó: MTI /Máthé Zoltán

A Direkt 36 cikke szerint egyikük Benkő Szilárd volt, Szijjártó Péter egykori kabinetfőnöke és futsalos csapattársa, aki az elhíresült horvátországi jachtos nyaralására is elkísérte a minisztert és családját. 

Benkő mellett aznap este a XI. kerületi Budaörsi úton ott volt Szikora Levente, Benkő és Szijjártó egykori futsalos csapattársa, egyben a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnöki tanácsadója is – számol be a 24.hu.

A csapat tagja volt még többek között a Szijjártó vezette külügy egyik korábbi helyettes államtitkárának, volt magyar nagykövetnek a fia is.

Ugyanezen az éjszakán egy másik fideszes csoport a III. kerületbe is érkezett, hogy lefújja az ellenzéki párt plakátjait. Ennek a csapatnak az egyik tagja korábban Benkő Szilárd üzlettársa volt, aki aznap éjjel telefonon tartotta a kapcsolatot a Budaörsi úton akciózó Benkőékkel. Többször is beszélt velük telefonon, nem sokkal azután, hogy kitörte egy plakátvédő szolgálatban lévő jobbikos képviselő két fogát is – derül ki a Direkt36 birtokába jutott ítéletből és nyomozati iratokból.

Mindkét csapat a fővárosi Margit körúton találkozott az akció előtt, az egyik részt vevő azt vallotta, hogy egy irodában kaptak utasításokat és festékszórókat a rongáláshoz. Az iroda abban az épületben volt, ahol Benkő egyik cégének irodája is van, és jelenleg Szijjártó Péter feleségének az alapítványa is itt működik – részletezi a 24.hu.

Az, hogy a plakátrongáló akció mennyire volt szervezett, nem derül ki pontosan a dokumentumokból, mert Benkő és társai erről nem mondtak sokat a rendőröknek. A bírósági ítélet többször is megjegyzi, hogy az aktivisták igyekeztek elhallgatni az előzményekkel és a szervezéssel kapcsolatos részleteket a hatóságok elől.

Forrás: 24.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Maffiaállam, maffia módszerek. A hülyemagyar maffiahívők legnagyobb megelégedésére...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Maffiaállam, maffia módszerek. A hülyemagyar maffiahívők legnagyobb megelégedésére...
izéke
A jobbikosokat internálták azóta? Bezzeg ha valaki csak csúnyán néz orbán tacepaoira azonnal ott a sintérség.
nemkati
@ómió: "vélhetően nem szimpla Fidesz-szimpatizánsok"
Lehet, hogy ezek az elítéltek nem Fidesz-szimpatizánsok, de egy "vélhetően" nem lehet hazugság. Az viszont tény, hogy mind Szíjjártó emberei. Ami azért VÉLHETŐEN azt jelenti, hogy egyben Fidesz-szimpatizánsok is.
ómió
@nemkati: Ami "vélhetően" valami, az ugyanúgy vélhetően hazugság is lehet! Nem olyan "bonyolult" ez! Vagy efftársilag igen!?
kulabombaafityiszre
Ime a ner ("elit keresztényi értékrendet valló") tagjainak egy része,élén a dzsudzsákot dugó,kakaduval.
Néro2
Ehhez a rohadt lélegeztetőgéptolvajhoz leginkább egy kötél lenne kötendő.
Mondjuk a lábára aztán hagy vágtasson a paripa hiszen annyira szeretik a középkort meg az ispááááánt.
Vármegyéikben.
Nem tudom , hogy fajtája közt ( várbeli desznyó főnökéhez hű legyek ) ez a mocsadék lény a vakcinával a lélegeztetőgéppel a gázzal Paksal túl van e már ezer milliárd elszórásán mint közreműködő és így milyen előkelő helyet foglal el közöttük de dobogós helye biztos van.
csak úgy....
@Maccska: jellemzöen ismét hazudsz,persze téged ezért fizetnek!
csak úgy....
@KisTehen: vélhetöen, söt biztosan szaros a nyelved!
drrotf
A Szíjgyártónak bandája van?Na hát! Ezt sose gondoltam volna.Ma még plakátrongálók, de innen lehet fejlődni!És most milyen ingesek a banda tagjai?A sárgát és a csillagot hogy viselik el?
csak úgy....
@KisTehen: boci,te egy hazudós geci! :))) az a te pofád az 0rbáni audiencia után!
Németh István
A lényeg a moslékusa azonal fizesen plakátonként 100 ezer dolláros kártérítést és fizesse mega letakarítások költségét! Az usa nagykövete azonnal takarodjon az országból! A nató-val fennálló szerződésünk azonnali felülvizsgálatát kell elrendelni és szűkíteni a nató tevékenységét hazánk területén! Az usa kérjen bocsánatot és kötelezze el magát, hogy a hadseregét mielőbb kivonja Európából! Továbbá tartózkodik, mindennemű agressziós tevékenység től!
Tehát helytálló akövetelés, hgy >> az usa-nató takarodjon Európából, és az Eu.vezetése a bitófára, az usa nagykövete a büdös kurva anyjába, a buzik faszán a bíden-soros-rocsildék pöcsére!
Lepényleső
Kizárt,ha valaki talpig korrekt,és becsületes? Aztán hogy felette milyen,akár lehet kétséges?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.