Az azeri baltás gyilkos ügye óta nagyon érzékeny a magyar-örmény viszony.

Orbán volt angoltanára lesz az örményországi nagykövet

Illusztráció: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Újra képviseli Magyarországot nagykövet Örményországban, még ha nagykövetség nem is nyílik – számol be a hvg.hu. A történetben van egy csavar is:

Orbán Viktor diplomatává avanzsált egykori angoltanára lesz az a bizonyos nagykövet.

A köztársasági elnök most Sikó Anna Mária tbiliszi nagykövetet bízta meg Magyarország képviseletével az Örmény Köztársaságban a most közzétett határozat szerint, amire a lap hivatkozik.

A Grúziában 2021 óta szolgáló magyar diplomata korábban nyelviskolákat irányított – és a jelenlegi kormányfőt is okította –, több éven át arab országokban is dolgozott. A Fidesz kormányra kerülése után – diplomáciai múlt nélkül – ausztráliai nagykövet lett, 2019-ben pedig Oslóba került a magyar nagykövetség élére.

Magyarország és Örményország diplomáciai kapcsolata az azeri baltás gyilkos, Ramil Safarov ügye miatt szakadt meg. Safarov Magyarországon meggyilkolta egy örmény katonatársát, amiért itt életfogytiglani börtönre ítélték. Az akkor Orbán-kormány viszont kiadta a gyilkost Azerbajdzsánnak, ahol azóta is hősként ünneplik.

Forrás: hvg.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A kedvenc sarki zödségeséből meg legyen mezőgazdaságért felelős államtitkár! Vicc ez a kormány.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
az egyik legjobb munkakör nagykövetnek lenni...bárhol is...pénz számolatlan.
simmering73
korábban nyelviskolákat irányított – és a jelenlegi kormányfőt is okította Mint látjuk nem túl sok sikerrel.
Eladott Ország
@sgl: ma, 06:46 ♦ Annyira tud azeriül Orbán angol nyelvtanára, mint ahogy a csuti geci tud angolul. Orbán Viktot dallasi beszédét hallgatva a nézők elismerően bologattak és meg is jegyezték: de szép nyelv ez a magyar és hogy hasonlít az angolra. A pillanat, amikor Orbán jól odamondott a világnak. És ami nem érdekelt egyetlen józan amerikait sem! Elég nehéz lesz ezek után meghallgatni röhögés nélkül a fideszesek ömlengését, miszerint állva tapsolták több ezren Orbánt! Szégyen, hogy ilyen vezetője van az országnak! Jól tele volt üres székkel. Csak arra leszek kíváncsi, hogy az Orbán tv2, a közszolgálatinak mondott M1, Duna world, a Duna tv, a hír tv, hogy adja le, hogy mennyien voltak kiváncsiak Texasban a felesleges propaganda zagyvaságot!? Az a pár ember is rácsodálkozott hogy tényleg ez az elmeroggyant Magyarország miniszterelnöke?! Ez a felvételt a kormánymédiában kellene mutogatni! USA-ig szaladt egy ilyen pofonért, egyszer majd itthon is megkapja, az lesz a legnagyobb. Óriási ováció lehetett, tapsviharban tört ki mind a 200 ember. A teremnek pedig jó lehetett az akusztikája, mert szinte kongott az ürességtől. Innen (lenne) szép győzni. És mindezt szabadsága alatt, magánúton, honvédségi nem kormánygéppel, a mi pénzünkön. Orbán főispán elvtárs meglátogatott néhány műfogsorral rágógumizó nyugdíjas rednecks (bunkó) nácit, akiknek elmagyarázta, hogy Hungary sokkal jobb hely, mint az USA. Orbánt meg sem hívták, fizetett érte (mármint a magyar adófizetők pénzéből): George Lazar : Berkeley, California
A magyar dakota eljött Dallasba? Ez akart USA elnök lenni?!
www.facebook.com/2190230634567958/photos/a.2190293427895012/3165835347007477/
csipetke
Világos.-, fidesznyákéknál mindenkinek kerítenek valami jó kis zsíros állást...
Terminátor
B+!
Mióta mögtanította anglionárisul , azóta emelkedik O1G csillaga!
Mögértette magát Soros támogatójaval, bár ő magyarul is jó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.