Európa legtöbb országából kitiltják a kémkedéssel gyanúsított orosz diplomatákat, a budapesti orosz nagykövetségen viszont nincs hiány ilyenekből. A rezidentúrán nemrég gyorsan megnőtt, majd ugyanilyen gyorsan vissza is csökkent a diplomaták száma.

Kémközpont lett a budapesti orosz nagykövetség, innen indultak robbantani is

Telepakolták a nagykövetségük tetejét antennákkal. Forrás: Facebook

Az ukrajnai orosz agresszió előtt 46 fős orosz nagykövetség létszáma tavaly októberre 59 fősre duzzadt. Idén tavaszra viszont már a háború előtti szint alá, 42 főre esett – írja a Szabad Európa. Több orosz diplomata van most Budapesten, mint a többi visegrádi országban összesen.

Becslések szerint az európai orosz nagykövetségeken dolgozó diplomaták 30-70 százaléka valójában titkosügynök. A 2014-es csehországi, vrběticei robbantást végrehajtó GRU-ügynökök közül például ketten is megfordultak a Bajza utcai követségen, ahová elvileg hivatalos diplomáciai postát szállítva érkeztek, és innen utaztak autóval Csehországba, felrobbantani a lőszerraktárat

- írja a 444.

A kémbankként emlegetett Nemzetközi Beruházási Bank itt lévő orosz dolgozói szintén diplomáciai mentességgel élnek nálunk. A VSquare cikke szerint

a Bajza utcai követség tetejére olyan antennák és egyéb rendszerek kerültek föl amelyek képesek begyűjteni a közeli mobiltelefonok azonosítóit és nagy hatósugárban le is tudják hallgatni a GSM hálózaton folyó beszélgetéseket. Az újságírók Európa-szerte 182 ilyen létesítményt számoltak össze.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@icegygenabro: ...csak mert én igen...és rádioantennák...
jáger laszló
Közlemény
A magyar titkosszolgálat mindig becsületes úton szerzi + a titkos információkat!! Soha a büdös életben nem kémkedett!!
Aki mást állít az hazudik illetve nem mond igazat!!??
Erre mindig figyelünk!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Hát, ha azt modjátok, hogy így píszí hazudni, efftársak...!
qunta
@Sámannus: bizonyíték a lehallgatásra? ilyen alapon akinek ájfonja, vindóza, mekje stb van azt az cusákok automatikusan lehallgatják ?
Sámannus
@qunta: Bizonyíték az emberi kiváncsiság és a hatalomféltés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.