A kormány legújabb döntése szigorúan tiltja az ukrán gabonaimportot, amivel rosszabbul járhatunk, mint azt elsőre feltételeznénk.

Áruhiány és elhúzódó infláció – Ide vezethet a Fidesz legújabb döntése a szakértő szerintMTI/Kovács Tamás

Ahogyan mi is megírtuk, a kormány a magyar gazdák és fogyasztók védelme érdekében szerdai hatállyal átmeneti tilalmat rendelt el az Ukrajnából származó fontosabb gabonafélék, valamint azon mezőgazdasági termékek importjára, amelyek esetében az uniós lépések hiánya kiszolgáltatta a magyar gazdálkodókat egy általuk kivédhetetlen piaci helyzetnek. A korlátozás június 30-ig tart.

Ezzel kapcsolatban szólalt meg most egy szakértő, Raskó György az RTL Klubnak, és szerinte a kilátások nem túl biztatóak. A közgazdász szerint az intézkedés veszélyezteti a kormány célját, hogy év végére 10 százalék alatt legyen az infláció. Raskó György szerint egyes árstopos termékeknél pedig akár átmeneti hiányt is okozhat. 

További részletek az RTL Híradójában ide kattintva elérhetők. 

Forrás: rtl.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@jáger laszló: 20.52: Vajon mi okozza benned a törést, hogy nem vehetsz kenyeret ezerért, csak(!!) hatszázért? Az olcsóbb búzának pedig ugyancsak lehet a lánckereskedőit (melyik párt emberi kezében van a termelés és a kereskedés), a behozott áru minőségellenőrzése, a készárura dettó.
Ahogy a többire is ugyanez áll. Persze, ne fideszes legyen a fideszes ellenőre. Mert akkor és addig...
szegény hazám
Már nem először írom le. Az inflációt mindig egy-egy ország gazdaság politikája, kormányának döntése határozza meg. Ez egy olyan eszköz a kormány kezében amivel tetszőlegesen nyúlja le a nép pénzét, és fogja másra azt. Utána elkezd harcolni a saját maga által hozott döntések ellen, és mire eljön a választás, lás csodát csatát nyer. A malac kiszórta a pénzt a választás előtt. A hülye magyar választott, most fizet az inflációval, meg a világbajnok áfával. Mire választani kell, addigra eredményeink csodálatosak lesznek, a zsírosbödön csatát nyer mindenki felett, a hülye magyar újra választ, utána ismét fizet, mert nem ismeri fel a periódust amivel a karmelita disznó kábítja birka szavazóit.
NAGYON FÁJ A NÉP BUTASÁGA!
Sajnos ez van!!!
Péter2
@KisTehen: Nem látom a magyar megegyezést , a Lengyelek megoldották a dolgot harag nélkül , a magyar kormánnyal nem tárgyalnak , meg is értem , gondolom mikor majd szükség lesz behozatalra ez az út kilőve , majd más országból ugyan ezt 2-3x áron !
ómió
Hát, ha más nincs, hazudjatok áruhiányt, efftársak!
gina
Amihez ez a beteg maffia banda nyúl az csak rossz a népnek, nekik persze pénzt hoz a házhoz, rohadékok...
jáger laszló
Ettől aztán nem várom,hogy csökkenjen az infláció,vagy olcsóbb lesz a kenyér,sőt...
Na majd +látjuk,vagy nem!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.