Magyarországon is megjelent egy fiókteleppel a China Construction Bank.

Kínai bank nyitott fióktelepet MagyarországonMTI/Illyés Tibor

Fióktelepet nyitott Magyarországon a China Construction Bank (Kínai Építési Bank, CCB), amely eszközállománya alapján a világ második legnagyobb hitelintézete

– jelentették be szerdán az ünnepélyes megnyitón a Pesti Vigadóban.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter gratulált a fióktelep létrejöttéhez, amelynek létrehozása reményei szerint újabb fejlesztéseknek fog teret nyitni. Nagy szerint

a China Construction Bank segíti a magyar cégek belépését kínai piacra, illetve a kínai beruházások magyarországi megjelenését. Ez jól is hangozhatna, ha nem jutna az ember eszébe azonnal a kínai Fudan Egyetem ügye, amelyet úgy tűnik a sok aggály miatt mégsem építenek meg Budapesten.

Tien Kuo-li, a CCB elnöke kiemelte: Kína és Magyarország közötti barátság hosszú múltra tekint vissza, szilárd és mély. Várakozásuk szerint a pénzintézet hozzájárulhat a kínai-magyar gazdasági, pénzügyi és kereskedelmi kapcsolatok további bővüléséhez.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Orosz ment, kínai jött. Csöbörből vödörbe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Terminátor
@Maccska: Az orosz bankban jópár ország pénze ragadt bent.
Köszönd meg putykónak és O1G-nek.
kereső
"Az „Egy övezet – egy út (új selyemút)” kezdeményezés mögött szakértők szerint Kína világhódító törekvései és hatalmi terjeszkedése húzódik meg. A Kína által kínált modell olyan beruházásokat jelent, amelyek révén Kína előbb gazdasági, majd politikai gyarmatosítása következik be. A kínai befektetések eladósítják az országokat, s kiszolgáltatják őket Kína számára. Nem véletlen, hogy a kínai selyemút nyomán merült fel a kínai kémegyetem és ideológiai kiképző, a Fudan Budapestre költözése is. A kínai kommunista állam áll minden ilyen törekvés mögött.

A hatalmas kínai bank magyarországi megjelenése rossz előjel, mert általa felgyorsulhatnak a Kína által Magyarországra erőltetett előnytelen, és nyilvánvalóan korrupciósnak látszó ügyletek. Az eddigi megállapodások és vásárlások tükrében a kínai gazdasági kapcsolatok erősödése és felgyorsulása a világ egyik legkorruptabb kormányának ismeretetében nem sok jót jelent. Magyarország az oroszok mellett egy másik keleti terjeszkedő hatalomnak is a politikai gyarmatává válhat a gazdasági és pénzügyi függőség nyomán, nem beszélve a konkrét veszteségekről."

A NER nobilitásai meg gazdagodnak...
kereső
Ha valakinek eszébe jutna Macron emlegetni- attól, és Macron elnöktől is megkérdezném: aláirna-e egy olyan szerződést "a franciák érdekében", mint a Bpest-Belgrád vasút épitése???, vagy mint a Fundan egyetem-és alapitványának létrehozása???
human
Egyik kémbank megy. Másik kémbank jön.
kereső
@kereső: 09:50 Lemaradt a hivatkozás, az idézettől: AN
ómió
Újabb pénzpiaci kínálat, efftársak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.