Magyarországon is megjelent egy fiókteleppel a China Construction Bank.

Kínai bank nyitott fióktelepet MagyarországonMTI/Illyés Tibor

Fióktelepet nyitott Magyarországon a China Construction Bank (Kínai Építési Bank, CCB), amely eszközállománya alapján a világ második legnagyobb hitelintézete

– jelentették be szerdán az ünnepélyes megnyitón a Pesti Vigadóban.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter gratulált a fióktelep létrejöttéhez, amelynek létrehozása reményei szerint újabb fejlesztéseknek fog teret nyitni. Nagy szerint

a China Construction Bank segíti a magyar cégek belépését kínai piacra, illetve a kínai beruházások magyarországi megjelenését. Ez jól is hangozhatna, ha nem jutna az ember eszébe azonnal a kínai Fudan Egyetem ügye, amelyet úgy tűnik a sok aggály miatt mégsem építenek meg Budapesten.

Tien Kuo-li, a CCB elnöke kiemelte: Kína és Magyarország közötti barátság hosszú múltra tekint vissza, szilárd és mély. Várakozásuk szerint a pénzintézet hozzájárulhat a kínai-magyar gazdasági, pénzügyi és kereskedelmi kapcsolatok további bővüléséhez.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Orosz ment, kínai jött. Csöbörből vödörbe.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Hova okádjak...? Shikari,,tiszta a zsebed ?
simmering73
Orosz ment, kínai jött. Csöbörből vödörbe.
namihami
Mint a Ki Mit Tud! Az IIB cseréljen helyet a CCB-vel! A pontozótáblácskák a Fidesz kezében! A régi versenyző már nem tud új műsorral előrukkolni.
simmering73
@Maccska: Mondod te, akinek hét napos munkaszünete van. Lógsz itt látástól vakulásig.
Nessy
Ócccó kínai hitelt tessék! Mindent meghitelezünk, amit helyettük, nekünk építenek, kínai ócccó munkaerővel!
szegény hazám
Elment az orosz és máris megjött kína,
Karmelita malacnak így nem lesz kínja.
Mészáros Viktor kézbe veszi a dolgokat,
Orbán Lőrinc kifizeti az adományokat.

Szegény hazám bőven sokat fizet nekik,
ők a lopott pénzt nagyon, nagyon kedvelik.
Van a lopásból részesedés jó sok nagyon,
Nem dobunk ki semmit az ablakon.

Építünk sok akkumulátor gyárat,
kit érdekel, hogy sok tó kiszáradt.
Lényeg a mani, a gazdaság, a haszon,
mocsok banda bekaphatjátok a f..szom,

de csak akkor, ha egyáltalán hagyom.
jáger laszló
Helycserés támadás
Orosz bank kivonul
kínai bank bevonul!!!
Mi ebbe a jó!!??
A fene sem tudja!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Péter2
Megint a kínai kommunista érdekek kerültek előnybe, a magyar helyett ! Jó lenne tudni , hány kínai van az országban ,. és a " kurmány " mennyire adósította el kína fele az országot !
Péter2
@KisTehen: „ " Kína kulcsfontosságú globális erővé vált, számos csúcstechnológia vezető országává" , Csak azt felejtettétek el , hogy a csúcstechnológia az az usától van , mert az usa a legnagyobb piaca Kínának , tehát odatelepített csúcstechnológiával gyártanak nyugatra a Kínaiak , tehát azok a csúcstechnológiát képviselő gépek eszközök , mihelyt nem kapnának szoftverfrissítést , azonnal eltűnne a csúcstechnológia . Kicsit olvass utána Kína jelen iparának , ezért gazdagok azok a kínai városok , ahova az usa beruházott , de a falvakba még sok helyen laknak úgy mint a rókák , befúrva magukat félig a földbe , pl a nagy szovjetunióba is mikor ment a vonat , sok helyen befüggönyözték a vasúti kocsik ablakait , hogy a nyomor ne láson, ez a mai napig így van Kínában is, és a putyin vezette oroszországban is ! Dolgozik ismerősöm kínában egy amerikai cég alkalmazásában ipari gépek számítógépeik rendszergazdája , mesélt egy 2 dolgot , meg mutatott pár videót amit maga készített kínában szörnyűek !
Macskaszem
NEM LESZÜNK GYARMAT.
Legfeljebb csak orosz meg kínai. Fő a szuverenitás, igaz gecik?
Bizonyára lesznek akik jól járnak ezzel, de azok nem a magyar emberek lesznek. Az orosz kémbankban 74 milliárdunk ragadt benn. Mi az nekünk, smafu. Az oroszoktól nem sajnáljuk, csak Karácsonytól azt az 58 milliárd adót, amit nem akar befizetni, (mellesleg orbán 6-szorosára emelte Taplópista óta) azért, hogy működjön Budapest, de az szörnyűséges. Ilyen moslék ország nincs mégegy.
balos
@Maccska: Ezek szerint,ha a feleséged félre baszik a szomszéd a híbás?nedveske nem ártana,ha a gatyádban keresnéd a baj forrását!A faszfejedet pedig ne a szar nyelésére hanem a való világra nyísd ki!
telegdilaci
@simmering73:Szerintem a Magyar kormánynak teljesen elment az esze miért jó ez mindenkivel össze akaszkodik és lejáratja az Országot!miért nem a demokratikus Országokat próbálják Magyarország mellé állítani muszály nekünk diktátorokhoz vonzódni?
Terminátor
@jáger laszló: Dehogy nem!
Ebbe is beszállunk egy kis lével, és egy várban lévő épülettel!
Az üzlet mozog!
Lassan kiderül, hogyha a kinaiakat támogatjuk, azal is az oroszokat támogassuk!
Éljen putykó!
Hajrá orbanisztán!
Terminátor
@Maccska: Az orosz bankban jópár ország pénze ragadt bent.
Köszönd meg putykónak és O1G-nek.
kereső
"Az „Egy övezet – egy út (új selyemút)” kezdeményezés mögött szakértők szerint Kína világhódító törekvései és hatalmi terjeszkedése húzódik meg. A Kína által kínált modell olyan beruházásokat jelent, amelyek révén Kína előbb gazdasági, majd politikai gyarmatosítása következik be. A kínai befektetések eladósítják az országokat, s kiszolgáltatják őket Kína számára. Nem véletlen, hogy a kínai selyemút nyomán merült fel a kínai kémegyetem és ideológiai kiképző, a Fudan Budapestre költözése is. A kínai kommunista állam áll minden ilyen törekvés mögött.

A hatalmas kínai bank magyarországi megjelenése rossz előjel, mert általa felgyorsulhatnak a Kína által Magyarországra erőltetett előnytelen, és nyilvánvalóan korrupciósnak látszó ügyletek. Az eddigi megállapodások és vásárlások tükrében a kínai gazdasági kapcsolatok erősödése és felgyorsulása a világ egyik legkorruptabb kormányának ismeretetében nem sok jót jelent. Magyarország az oroszok mellett egy másik keleti terjeszkedő hatalomnak is a politikai gyarmatává válhat a gazdasági és pénzügyi függőség nyomán, nem beszélve a konkrét veszteségekről."

A NER nobilitásai meg gazdagodnak...
kereső
Ha valakinek eszébe jutna Macron emlegetni- attól, és Macron elnöktől is megkérdezném: aláirna-e egy olyan szerződést "a franciák érdekében", mint a Bpest-Belgrád vasút épitése???, vagy mint a Fundan egyetem-és alapitványának létrehozása???
human
Egyik kémbank megy. Másik kémbank jön.
kereső
@kereső: 09:50 Lemaradt a hivatkozás, az idézettől: AN
ómió
Újabb pénzpiaci kínálat, efftársak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.