Ahogy már arról beszámoltunk, az Orbán-kormány a tervek szerint görög és francia mintára kötelezi a legnagyobb élelmiszerláncokat, hogy több termékkategóriában akciós termékeket áruljanak.

"Hát rohadj meg Orbán" – Kiakadtak a kisboltosok, a maradék forgalmukat is elveheti a kormány
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A kormány terve szerint a kereskedelmi üzleteknek hetente kell meghirdetniük az akciókat. Az alapvető élelmiszerek 20 kategóriába sorolandók be például:

baromfihús, sajt, kenyér, zöldség-gyümölcs.

Valamennyi kategóriában egy-egy szabadon választott terméket kell az akciót megelőző 30 napon belüli legalacsonyabb árnál legalább 10 százalékkal olcsóbban kínálni.

Ugyan az akció nem vonatkozhat árstopos termékekre, és az intézkedés a jelentős árbevétellel rendelkező élelmiszerláncokat fogja érinteni, a legkisebb boltokat nem.

Azonban egy kisboltos rávilágított arra, hogy ezekkel pont őket hozza még nehezebb helyzetbe a kormány.

Pontosan ez a baj, hogy nem gondolkoznak, csak úgy agyba főbe beszélnek hülyeségeket 

- írta levelében a boltos, aki szinte előre látja mi lesz ennek a következménye. 

El fognak menni hetente a nagyobb boltokba és a multikhoz, mert tudják azt, hogy ott valami akciós, és akkor nem nálunk fognak vásárolni, hanem ott elintézik az egészet egyben.

- folytatta felháborodva és azt is hozzátette, hogy több kisboltos már így is bezárt, hiszen nem tudott versenyezni a nagyobb áruházakkal.

Hát, rohadj meg Orbán, pont velünk b.szatok ki megint, azokkal akik próbálnak életbe maradni, azokkal akiknek így is terhet és problémát jelent a megélhetés. Hát mit gondoltatok? Hogy ott megveszi az akciós húst, aztán mást nem? Azért meg majd lejön hozzánk? Nem, ha már ott van, akkor mindent ott fog megvenni, ezzel konkrétan kivégeztek minket. Köszönjük.

Ahogy arról ma már beszámoltunk az Orbán Viktor vezette kabinet várhatóan július előtt indítja a kötelező kedvezményrendszert, melyet a francia és görög intézkedések mintájára hozzák meg, és nem az alapélelmiszereknél bevezetett árstop helyett vezetik be, hanem amellett alkalmazzák majd a szabályozást.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Tökéletesen igaza van a levélírónak! A szakértelem bolsevik huncutság, ergo az Orbán kormányban szigorúan tilos! Nem ez az első, és félő nem is az utolsó átgondolatlan, szakmaiatlan inkább káros, mint hasznos rendelet, törvény!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Aki Én: @Horizont: Nálunk van két kisbolt, mindkettő éppen most terjeszkedik, folyamatosan növelik az áraikat, már-már pofátlanul. Szerintem ez sincsen azért rendben.A sajt például még mindig 5000ft/kg, míg máshol 2500 - ért is van ugyanaz. Két irányból is meg lehet közelíteni ezt az egészet.
Aki Én
@KisTehen: tudod a faszt. Te magaddal sem vagy tisztában, elmebeteg.
Aki Én
@division: nyilván vannak pofátlan kereskedők, de ez az egészről szól.
Egyébként cba 3,6 os tej, 670,-
Elájultam.
Juhász István
Meg aztán : hozza az áruteritő pl. az " X " terméket, és kifizeti a kisboltos az árát, mondjuk 200 ft.- ot. Eddig minden érthető...Itt jön a CSAVAR, ő már viszont KOTELEZVE VAN, hogy OLCSÓBBAN , pl. 160 ft.- ért adja el a boltjában, tehát darabonként veszit - a példánál maradva, 40 ft.- ot. Beállit az ELLENŐR, nem látja a polcon az árut, és már irja is a büntetőcetlit 100.00 / SZÁZEZER / forintról...Tiszta ÉLVEZET most kisboltot vezetni...
division
@Aki Én: Persze, tudom, távol álljon tőlem a Fidesz egyre nagyobb méreteket öltő aljasságainak a védelme. Nem véletlen nem is írok már ide szinte soha, nincs kit védenem:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.