Ahogy már arról beszámoltunk, az Orbán-kormány a tervek szerint görög és francia mintára kötelezi a legnagyobb élelmiszerláncokat, hogy több termékkategóriában akciós termékeket áruljanak.

"Hát rohadj meg Orbán" – Kiakadtak a kisboltosok, a maradék forgalmukat is elveheti a kormány
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A kormány terve szerint a kereskedelmi üzleteknek hetente kell meghirdetniük az akciókat. Az alapvető élelmiszerek 20 kategóriába sorolandók be például:

baromfihús, sajt, kenyér, zöldség-gyümölcs.

Valamennyi kategóriában egy-egy szabadon választott terméket kell az akciót megelőző 30 napon belüli legalacsonyabb árnál legalább 10 százalékkal olcsóbban kínálni.

Ugyan az akció nem vonatkozhat árstopos termékekre, és az intézkedés a jelentős árbevétellel rendelkező élelmiszerláncokat fogja érinteni, a legkisebb boltokat nem.

Azonban egy kisboltos rávilágított arra, hogy ezekkel pont őket hozza még nehezebb helyzetbe a kormány.

Pontosan ez a baj, hogy nem gondolkoznak, csak úgy agyba főbe beszélnek hülyeségeket 

- írta levelében a boltos, aki szinte előre látja mi lesz ennek a következménye. 

El fognak menni hetente a nagyobb boltokba és a multikhoz, mert tudják azt, hogy ott valami akciós, és akkor nem nálunk fognak vásárolni, hanem ott elintézik az egészet egyben.

- folytatta felháborodva és azt is hozzátette, hogy több kisboltos már így is bezárt, hiszen nem tudott versenyezni a nagyobb áruházakkal.

Hát, rohadj meg Orbán, pont velünk b.szatok ki megint, azokkal akik próbálnak életbe maradni, azokkal akiknek így is terhet és problémát jelent a megélhetés. Hát mit gondoltatok? Hogy ott megveszi az akciós húst, aztán mást nem? Azért meg majd lejön hozzánk? Nem, ha már ott van, akkor mindent ott fog megvenni, ezzel konkrétan kivégeztek minket. Köszönjük.

Ahogy arról ma már beszámoltunk az Orbán Viktor vezette kabinet várhatóan július előtt indítja a kötelező kedvezményrendszert, melyet a francia és görög intézkedések mintájára hozzák meg, és nem az alapélelmiszereknél bevezetett árstop helyett vezetik be, hanem amellett alkalmazzák majd a szabályozást.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Tökéletesen igaza van a levélírónak! A szakértelem bolsevik huncutság, ergo az Orbán kormányban szigorúan tilos! Nem ez az első, és félő nem is az utolsó átgondolatlan, szakmaiatlan inkább káros, mint hasznos rendelet, törvény!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sakk Matt
Jaj..csak a nyavalygás megy! Hát akciózzanak a kisboltosok is ;)
Ha pedig nem tetszik, lehet elmenni kasszásnak a CBA-ba!
Nessy
Tökéletesen igaza van a levélírónak! A szakértelem bolsevik huncutság, ergo az Orbán kormányban szigorúan tilos! Nem ez az első, és félő nem is az utolsó átgondolatlan, szakmaiatlan inkább káros, mint hasznos rendelet, törvény!
justhpeter
@Horizont: 2026-ban nem lehet majd rájuk szavazni a kisboltosoknak, mert kisboltosok akkor már nem lesznek. Úgyhogy a kolostormalacnak tőlük már nem kell tartani.
Már ha egyáltalán lesz választás. 2026-ban már a sokadik vészhelyzet után leszünk, minek akkor a választás ?
simmering73
Az Idea szerint a zemberek újra boldogan választanák meg ezt a maffia kormányt. Akkor tessenek tapsolni nekik.
nejlontacskó
@Shikari: a tiszteletlen mocskolódás az lenne, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy éppen kivégzés alatt állnak?
Mit kellene tenniük?
Könyörögni, hogy mélyen tisztelt Orbán Viktor miniszterelnök úr, ne tessék már minket kellemetlen helyzetbe hozni?
Így már megfelelne?
drrotf
Mi történt, hogy mint egy Csekonics báró lemondtunk az egyharmadnyi eus pénzünkről, akkor amikor mi lettünk Európa szegényei?Volt arról konzultáció hogy nem kell nekünk a teljes összeg ami jár nekünk, mert ugye jár, hiszen ezt hallottuk a bölcs doktorminiszterenökúrtól.Lehet hogy nem is jár csak a kétharmada?Nem tudok eligazodni Ó.Viktoron!
csizkiv
Aki tehette eddig is elment nem a kisboltban vásárolt.
drrotf
Na de ilyent!Ilyen "áldás"kívánni a" jóságos, az embere érdekeit védő doktorminiszterelnökúrnak"?Lehet hogy azért mondják ezt a kiskereskedők meg már megint nem a kormánynak kell viselni a többletköltségeket, hanem más f.szával veri a csalánt Ó.Viktor?
nejlontacskó
@Shikari: akkor, most úgy, ahogy megérdemli(tek)!
Orbán Viktor és nyüves vazallusai!
Te miniszterelnökök szégyene, követőiddel együtt, tolvajoknak is, a legallja, a ravatalon basszátok szájba, a retkes kurva anyátokat, a Shikari féle férgekkel együtt!!!
A kiskereskedők nevében!
lupilui
Ez egy marhaság. Aki mondta az is tudja az emberek nem ezért fognak kevesebbet járni a kisboltokba hanem azért mert amúgy is lerabolják az embereket.
Nessy
@lupilui: Aztán a csak itt, csak nekünk, csak most 45 % élelmiszer infláció, + a magas ÁFA, azt minek méltóztatik becézni?? Ugyanis, ahol nem becézik az inflációt, hanem tesznek ellene, ott a fele sincs!
Az, hogy kire szavaz, szíve joga ! A kutyát sem érdekli, elvégre titkos.
gina
Már régen megrohadhatna ez a népszeretö szemét cigány, amit müvel az már népellenes, egy mocskos beteg patkány,,,remélem elöbb utóbb a fübe harap ez az alja
jáger laszló
Orbán akciózása miatt az emberek kevesebbet fognak a kisboltokba járni!!
Mondhatni +szívják Viktor győztes akcióját!!
csak ennyi
barátilag
verőce21
Hát ez azért van így kéremszépen, hogy az itt hőbörgő nyugdíjasoknak, tudjon a kormány nyugdíjat fizetni...!
Sakk Matt
@KisTehen: A magas árakat az ilyen dilettáns akciók gerjesztik!
Menőmanó
Ebből az lesz, hogy akció előtt 30 nappal jól megemelik az árát, tehát egy hónapig jóval drágábban vehetjük meg, aztán az előzőleg megemelt árat viszik le, tehát erre is mi b@szunk rá.
Magyarországon az infláció ma már 4,5-5-szöröse az uniós átlagnak, s a régiósnak is több mint a duplája. Ehhez képest az ömlik a kormánypropagandából, hogy megállítottuk az inflációt, működik a szankciós infláció elleni „magyar vakcina”. De a valóság, még a saját tapasztalat is teljesen mindegy a hívőknek a Fidesz által felépített virtuális Magyarországon. Az emberek nem fogják fel, hogy a 25 százalékos inflációnak (nem szólva a 45 százalékos élelmiszer-inflációról) köszönhetően, ma a negyedével kevesebbet ér a fizetésük, mint ért egy évvel ezelőtt. A valóság nem érinti meg a Fidesz szavazóbázisát, nem kérdőjelezik meg a hazugságáradatot még abban a kérdésben sem, ahol a saját tapasztalataik ellentmondanak a propagandának
dr. prédikátor
@Shikari: sikari tibi te himringyó!!! K U S S O L J M Á R TE PATKÁNY!!!
Eladott Ország
Jóreggelt magyarok! A bűnöző, szélhámos és politikai prostituált román cigány gecinek és szektájának a börtönben van a helye!
balos
@Eladott Ország: Nono! A kötél az humánusabb!A lényeg,hogy sokáig éljenek a végén lógva!Ha már a feudalizmusra szavaztak!
Toller Béla
Az egész, hozzá nem értő politika a kisvállalkozások ellen hat. A kormány abból indul ki, hogy egy vállalkozás feltétlenül nyereséges, tévedni, rosszat húzni csak milliárdos határ felett lehet és megengedett. Egy vidéki, faluszéli gyerek fixa ideái ezek, akinek a cipészmester már egy biztos anyagi alapon álló hatalmasság lehetett! Így aztán, amikor a falusi tahó botot kapott a kezébe, akkor rákapott arra, hogy aki kicsi, az vesszen, az nem érdekes, az nem számít, majd megél a jég hátán. Legyen az milliók megélhetése is, akár !
Nessy
@Horizont: Ami szomorú, hogy L.Ritók Nóra minden mondata igaz! Hiszen itt is, ebben a kis csoportban is nap, mint nap találkozni a kirekesztéssel, gyűlölettel,empátia hiánnyal, stb.
frank
Én soha nem járok kisboltba. Rohadt árut,amit hetekig tartogatnak a pultban,a hülye sem veszi meg tőlük.
Szembekerülnek a kishúsboltok,zödségesek a valósággal.
Mással kell vállalkozást csinálni,nem árfelverő üzleteléssel.
Most meg egyes politikusok kérésére ajvékolnak.
frank
@Horizont: Ebbe a kutya globális világban rend és rend kell.
Vagy tanít az a magát tanárnak nevező valaki vagy akkor menjen, de csak tüntetni.
Csizmás Kond
...legtöbb kisboltos éppen azért lett kisboltos mert látta hogy a szomszédja nyitott egy kisboltot és már a második autót veszi...tehát a megélhetését féltő szorgalmas ember nem a másikat hibáztatja hanem keres egy megfelelőbb lehetőséget.
Az üzletláncoknál pedig kötelezni kéne hogy a saját profiljában csak akkor árulhatna külföldi dolgot ha azt itt nem tudná beszerezni...ugyanis NEM AZ ÜZLETES MEGÉLHETÉSE A CSÚCSPONTJA EGY GAZDASÁGNAK HANEM A TERMELŐÉ.
ómió
Szóval, a "kisboltosok" közt se ritka az idióta!
kulabombaafityiszre
@KisTehen: tegnap, 21:39
A szezont megint összetévesztetted orbán faszával,te kis hazudós tollocska.
Te csak egy szardarabja vagy az emberiségnek.
Apropó,orbán hibázott valamiben 2010 óta?
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 09:59
Urbán hibázott valamiben 2010 óta?
kulabombaafityiszre
@KisTehen: Jav:
Orbán hibázott valamiben 2010 óta?
kulabombaafityiszre
@Horizont: Azt viszont leszögezik a elején tömjénfüst nem lehet.:))
frank
Kis bolt-egyéb kivállalkozó vállalkozó !
Kétszintes ház-Két kocsi-3 év.
"Öcsééém , ha ezt nem tudod megcsinálni ne vállalkozz,menj gyárba a szalagra"
Ennyit a "védett" rétegről.
Havanagi
@Nessy: Szerintem nagyon is tisztában van a potrohos az intézkedés további infláció gerjesztésével.Nem azért fizeti a a tanácsadókat ,világosan lát mindent.Ezt akarja.Dőljön a pénz ,tudjon minél többet lopni és fizessenek a magyarok.Ennek a gecinek világos a célja:tönkretenni az országot.Aki ezt nem látja,az vak!
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 11:21
Ez tipikusan semmitmondó szánalmas válasz egy olyan csicska hazudós trolltól,mint amilyen te vagy.
Nem etetlek tovább,remélem előbb-utóbb mások is így tesznek akkor beszélgethetsz magaddal.
Na pá csicska.
vacsi
@Horizont: Ne aggódj, sokan fogunk! Vagy van jobb ötleted?
24
Orbán, állapota egyre súllyosbodik. Végül meg fog bolondulni teljesen. És akkor jön el a vég.
Nem tüntetni kell Orbán ellen, hanem az őrületbe kergetni. Minél előbb kergetitek az őrületbe, annál előbb jön el a felszabadulás számotokra. Mert Orbánból fel kell szabadulni. Akkor új időszámítás kezdődik Magyarországon: O.e. (Orbán előtt) ill. O.u. (Orbán után)
Nessy
@Horizont: Nyugalom. Majd a határon túli, halott nagypapa helyett is voksoló ellenőrizetlen levelezőtagozatosok besegítenek! Legutóbb is félmillió szavazatot kapott a fidesz tőlük. Kormányunknak megérte az a pár milliárd közpénz!
Nessy
@sgl: De amikor az összes szavazóból hány százalék szavazott a fideszre, ott darab, darab! És lehet az 51 - 52% "elsöprő fölényre hivatkozni! Hogy aztán 52%-ból hogy lesz 2/3, az már a csodás saját választási törvényük eredménye! A képviselőjük, meg garantáltan a droidokkal szavaz.
Nanya
@Shikari: rohadva dögöljön meg veled együtt !
Nanya
@sgl: Igazad van,de a két képviselő is túl sok ezekből !
koszpeko
@Shikari: @Liberálkiller: csínáljatok magatoknak kis testvért és kapjatok aidset a kurva anyátoktól
koszpeko
@Shikari: Tudod mi lehet a rossz?
Törött kézzel össze szedni kihullott szét rohadt fogaid.
Ha egyszer találkozunk bebizonyitom neked kullancs.
A tetves kurva anyád nem nyelt ezért vagy itt.
nejlontacskó
@Shikari: " Mi Hazánk meg nem erősödik annyira, hogy Toroczkai legyen a miniszterelnök! Akkor viszont nem kell majd két hét a rendhez! :-)))))))))) "
Látom, nem vagy menthetetlen! :)))))
CsipkeRózsa
@Liberálkiller: tegnap 7:12

Hogy beszélsz egy nővel?! Ezért kár volt ide tévedned!
Nanya
@Shikari: MEGTÁBOROZNÁLAK ÉN TÉGED ÚGY ,HOGY NEM ENNÉL TÖBB MAGYAR CIPÓT !
Nanya
@Liberálkiller: a bárcás útszéli qrvq anyád baszd ki a koporsóból ! te idióta buzernyák köcsög !
hány apától van ilyen kevés eszed ?
Aki Én
@Liberálkiller: @Shikari: @KisTehen: @ómió: @verőce21: valami félelmetes buta agyhalottak vagytok.
Aki Én
@Liberálkiller: ez van baszod, ha apu és anyu tesók.
division
@Aki Én: @Horizont: Nálunk van két kisbolt, mindkettő éppen most terjeszkedik, folyamatosan növelik az áraikat, már-már pofátlanul. Szerintem ez sincsen azért rendben.A sajt például még mindig 5000ft/kg, míg máshol 2500 - ért is van ugyanaz. Két irányból is meg lehet közelíteni ezt az egészet.
Aki Én
@KisTehen: tudod a faszt. Te magaddal sem vagy tisztában, elmebeteg.
Aki Én
@division: nyilván vannak pofátlan kereskedők, de ez az egészről szól.
Egyébként cba 3,6 os tej, 670,-
Elájultam.
Juhász István
Meg aztán : hozza az áruteritő pl. az " X " terméket, és kifizeti a kisboltos az árát, mondjuk 200 ft.- ot. Eddig minden érthető...Itt jön a CSAVAR, ő már viszont KOTELEZVE VAN, hogy OLCSÓBBAN , pl. 160 ft.- ért adja el a boltjában, tehát darabonként veszit - a példánál maradva, 40 ft.- ot. Beállit az ELLENŐR, nem látja a polcon az árut, és már irja is a büntetőcetlit 100.00 / SZÁZEZER / forintról...Tiszta ÉLVEZET most kisboltot vezetni...
division
@Aki Én: Persze, tudom, távol álljon tőlem a Fidesz egyre nagyobb méreteket öltő aljasságainak a védelme. Nem véletlen nem is írok már ide szinte soha, nincs kit védenem:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok