Pénzügyi beszámolók alapján 2 milliárdnál is többet kerestek a megvádolt végrehajtók, de a nyomozati iratok csak nagyjából egymilliárd forint sorsát követik.

Völner-Schadl-ügy: Nyoma veszhetett 1,4 milliárd forintnak

Illusztráció: Propeller.hu

A 24.hu összesítése szerint a Völner-Schadl-ügyben érintett végrehajtói irodák a megalakulásuk óta összesen 2 milliárd 319 millió profitot termeltek, vagyis több mint kétszer annyit, mint amennyit a vád szerint a kinevezésükért kifizettek.

Várhatóan május 4-én hoz döntést a Fővárosi Törvényszék annak a hat végrehajtóknak a sorsáról, akik beismerték, hogy kinevezésükért cserébe nagy összegeket fizettek Schadl Györgynek, a végrehajtói kar elnökének. Az ügyészség szerint Schadl a befolyására, valamint a Völner Pál volt igazságügyi államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolatára hivatkozva állapodott meg előzetesen hét társával arról, hogy elintézi a végrehajtói kinevezésüket, cserébe az irodák osztalékát részben vagy egészében visszakérte.

A vádak szerint a hét végrehajtó – akik közül hatan ismerték be bűnösségüket – 924 millió forintot juttatott a végrehajtói kar elnökének. A két összeg különbsége 1,4 milliárd forint.

A nyomozati iratok között a 24.hu nem talált utalást arra, hogy a vádhatóság vizsgálta volna, mi lett a pénz sorsa.

A bűnösségüket beismerő végrehajtók közül ugyanakkor ketten is arról vallottak a lap szerint, hogy a terhükre rótt összegeknél jóval többet fizettek ki Schadl György bizalmi emberének. A 24.hu védőiken keresztül kereste a két említett végrehajtót, Sz.B.-t és F. M.-et is, ám nem kívántak nyilatkozni.

A beismerő vallomást tett végrehajtók ellen hivatali vesztegetés a vád, és az ügyészség indítványa alapján négyen 3 év, ketten 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kapnának, továbbá ötmillió forint pénzbüntetést, és öt évre eltiltanák őket a jogi végzettséghez kötött foglalkozástól.

A Völner-Schadl-ügy további részleteiről itt írtunk.

Forrás: 24.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
Na és ez kinek meglepő? Fideszéknél röpködnek a milliók-milliárdok, itt-ott eltűnik pár millió,vagy miliárd, ezeknél nem nagy ügy..Ezek csak azon tudnak rugózni,ha az ellenzék kap támogatást bárhonnan, a töredékét annak,amit pl a hazug plakátkampányokra sz@rnak el. Hogy évente hány milliárdot költenek az agyament szintén hazug you tube-os, fészbukos, ilyen olyan médiákban megjelenő szarságaikra, azt valaki egyszer összeszámolhatná. Ez a két ócska csaló,tolvaj,völNER,és schadl pedig sztem már maguk se tudják,hogy mennyi pénz fordult meg a kezükben.
csipetke
@Toller Béla: 10:59 Oszt ki nyomozna? Mikor az elsikálásügyi főügyész azt mondta,hogy nincs itt miért nyomozni. (tóni,barbara,ádám) Azért remélem,hogy egyszer valamelyik seggfej, /völNER,vagy schadl elkezd beszélni, mert akkor dőlne a dominó
Havanagi
@csipetke: Nem fog dőlni a dominó.Addig legalábbis,ameddig ilyen tohonya ,birka a nép.Addig még újra fogják választani mindkét bűnözőt és megy az élet tovább.Borkai ügy?Hát nem újraválasztották a dilinós,alulképzett ,seggfej győriek? Itt nem veri ki semmi a biztosítékot. Legfeljebb az ,ha a kornyikálási versenyen(a világon nincs annyi énekes,mint nálunk) nem az jut tovább,akinek kellene.Az igen!Ez egy elfuserált ország,amiről bizony 100%-ig a lakosság tehet.
human
Ezek mind jó esetben ülnek pár évet. A lenyúlt pénzeknek csak egy töredékét taláják meg a hatóságok. Szabaduás után pedig a külföldi, rokonoknak, strómanoknak nyitott bankszámlákról pedig élhetik tovább luxusban az életüket. Nekik így is megérte.
Az a baj, hogy a hatóságok nem nagoyn járnak utána az ilyen ügyeknek. Vagy tényleg nincs rá kapacitásuk, vagy tudásuk és rosszabb esetben azért, mert attól tartanak magasabbra is nyúlhatnak a szálak. Én általában ezt látom olyan ügyekben ahol millárdokról van már szó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.