Stoltenberg szerint minden NATO-tag egyetért abban, hogy Ukrajnát is fel kell venni a szövetségbe.

„Mi?!” – Orbánnak leesett az álla, olyat mondott a NATO-főtitkár

Jens Stoltenberg és Orbán Viktor. Christophe Ena / POOL / AFP

A szövetség valamennyi tagja beleegyezett, hogy Ukrajna a NATO tagja lesz

– jelentette be Jens Stoltenberg NATO-főtitkár pénteken. Stoltenberg a németországi Ramstein amerikai légi támaszponton az Ukrajna önvédelmét támogató országok tanácskozása előtt nyilatkozta ezt.

Stoltenberg kijelentése feltételezné a magyar kormány beleegyezését is, ugyanakkor ez kevéssé tűnik valószínűnek. A főtitkár nyilatkozatáról beszámoló egyik Politico-cikket ezzel osztotta meg Orbán Viktor miniszterelnök a Twitteren:

Mi?!

Stoltenberg egyébként arról beszélt még, hogy előző napi kijevi látogatásán meghívta Volodomir Zelenszkij ukrán elnököt a júliusi NATO-csúcsra, aki el is fogadta a meghívást.

Az ukrán NATO-tagságról nyilatkozva hangsúlyozta: egyelőre arra kell törekedni, hogy Ukrajna érvényesíthesse az önvédelemhez fűződő jogát az orosz támadás elleni védekezésben. A vilniusi csúcstalálkozón a szövetség tagjainak meg kell erősíteniük elkötelezettségüket az iránt, hogy ennek érdekében addig támogatják Ukraajnát, amíg csak kell.

A főtitkár a németországi támaszponton 54 ország – a 31 NATO-tag és további 23 állam – képviselőivel együtt egyeztet Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszterrel.

Forrás: MTI, Politico

88 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Lefogadom, hogy ott egyetértett, a Twitteren meg eljátssza, hogy nem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
C_3PO
@szegfue: Ha emlékszel a 20-30 évvel ezelőtti délszláv háború(k) eseményeire, megérted mi az ami ma más, mint akkor! Tudod, akkor is valami zajlott a szomszédoknál!
Vakmerők voltunk! Sőt felelőtlenek! AKKOR!
Yoda69
Mi?
Hiszen orban is tamogatta Ukrajna felvetelet a NATO-ba 2008-ban, sot szinte követelte.
szegfue
@Shikari: Hagyjál békén a hülyeségeddel! Még, hogy a sajtó járatja le O.V-t?! Hát nem! Ezt O.V. egyedül intézi!
Baromi rossz a "levezetésed" is... nehogy már azért ne tudjon O.V. "délcegen" állni, mert az ellenzéki sajtó előnytelen fotókat tesz közzé?:)))
Meg aztán milyen "társalgásról beszélsz?!, Hiszen csupán én irtam 1 mondatot a testtartásának és a nyilatkozatának ellentétéről, melyhez senki sem szólt hozzá...
Mindezek után után csak annyit: ha nem olvasod el, amit irok, akkor ne strapáld Magad ilyen ostoba "magyarázattal", főleg ugy, hogy Neked mindenki az ellenséged, aki Veled nem ért egyet.
Legyen szép napod!
szegfue
@C_3PO: 6:22 Igen emlékszem... valóban más volt! Akkor Antall volt a m.e. és nem hirdetett a háborus helyzetre való tekintettel vészhelyzetet, nem volt rendeleti kormányzás... erre gondolsz, amikor a "felelőtlenségről" irsz? Na mindegy is... a lényeg Te és én elég messze vagyunk egymástól gondolkodásban.
C_3PO
@durbincs: Van aki nem érti!!! Nem tudok vele mit kezdeni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.