Matovič az orosz-ukrán konfliktust a magyarokkal fenyegetve magyarázza a szavazóinak.

Mit tennél, ha támadnának a magyarok? –  Így kampányol a volt szlovák kormányfő

Igor Matovič. Kép: VLADIMIR SIMICEK / AFP

Igor Matovič volt szlovákiai kormányfő, az OĽaNO elnöke március közepe óta járja az országot, a közönségtalálkozókon pedig különös dolgokat mond  – írja a Paraméter.sk. Az ukrán háborúról ugyanis rendszeresen úgy beszél, hogy Ukrajnát Szlovákiával, az azt megtámadó Oroszországot pedig Magyarországgal helyettesíti a szemléltető példáiban.

Egy helyszínen, Čadcán például arról kérdezték a volt kormányfőt, miért gondolja, hogy ukrajnai fegyverszállítással véget érhet a háború. Matovič így válaszolt a lap tudósítása szerint:

Most akkor képzeljük el hogy a magyarok azt mondanák, hogy elveszik a mi Dél-Szlovákiánkat. Ön, vagy bárki más, aki hazafinak érzi magát, nem kérnénk meg a lengyeleket, hogy adjanak fegyvereket? Vagy a cseheket, hogy védekezni tudjunk? Hogy a határok mögé szorítsuk a magyarokat, mert ez a mi hazánk? Ilyen helyzetben vannak az ukránok is, ha tetszik, ha nem. Az oroszok azt veszik most el, ami nem az övék, és ha a magyarok ugyanígy elvennék az ország déli részét, védekeznénk.

Hasonló felvetés hangzott el Žarnovicán is, ahol Matovič ezt kérdezte a közönségétől:

Hogyan viselkednél, ha – és egyáltalán nem mondom, hogy ilyen fenyegetne, ahogy azt Rastislav Káčer mondja, – de mégis, mit tennél, ha egy reggel bekapcsolnád a híreket, és azt hallanád, hogy Magyarország rárontott Dél-Szlovákiára? Fegyvert ragadnál, hogy megvédd az országot? Vagy azt mondanád, hogy vigyék csak, hiszen ott úgyis magyarul beszélnek?

Forrás: Paraméter.sk

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
@KisTehen: Biztos nem fosnak tőletek a szlovákok , sokkal beváltabb fegyvereik vannak , és több, van még 1 rakéta tüzér osztályuk is ami nektek már nincs , és nem olyan osztott a társadalom mint itt , mert itt sokan nem mennének ezért az országért harcba a kormány miatt , erre mérget vehettek , inkább elmennének külföldre , mint menekült stb, van pár aktív katona ismerősöm !
Menőmanó
Nem kell ezen csodálkozni, Orbán Nagy-Magyarország sállal pózol, a csicskák meg Nagy-Magyarország térkép előtt pofáznak, miközben katonákat toboroznak rendületlenül.
Menőmanó
@KisTehen: Én Gecisztánban élek, és a Geci nem sajátmagától akar területet rabolni.
24
"Az igazsággal szemben minden hasonlat sántít."
/Mikszáth Kálmán/

Nos, ez a hasonlat nem megy szembe az igazsággal...
ómió
Ne szarj be, Pubi! "Antant garanciátok" van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.