Karácsony Gergely a Népszavának adott interjút, amelyben többek között arról is beszélt, hogy nem viszi harcba Budapestet, de megharcol érte.

Karácsony Gergely szerint a Fidesz már menekül a fővárosból: "Túl kell végre lépni ezen a szánalmas játszmázáson"
Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond az új MOL Bubi gyűjtőállomás átadóján a Szentlélek téren 2023. március 31-én. Újabb hét gyűjtőállomással bővült a Mol Bubi közbringarendszer hálózata Budapest III. kerületében. MTI/Lakatos Péter

Karácsony Gergely elmondta, minden 14 évnél idősebb fővárosi lakcímmel rendelkező lakos kap egy levelet az első budapesti lakógyűlés elindításáról. Fontosnak tartja, hogy nemcsak a választójoggal rendelkezőket, hanem a fiatalabbakat is bevonják, hisznek a demokrácia elmélyítésében, amelyhez minél több embert kell bevonni a döntésekbe. Abba is, hogy vagy felfüggesztik a kormány finanszírozását és akkor biztosítani tudják a közszolgáltatásokat, vagy korlátozzák ezeket – írja a népszava.hu.

Ez elsősorban a közösségi közlekedést érintené, hiszen ez adja a kiadások javát. Ez nagyon jelentős korlátozásokkal járna. Vannak városok, amelyek ezt az utat választották. De mi a fővárosiak véleményének ismeretében döntünk erről

- fogalmazott Karácsony. Arról is beszélt, hogy a szolidaritási hozzájárulás mértéke miért sérti az Alaptörvény és az önkormányzati törvény rendelkezéseit.

Karácsony Gergely szerint "a kormány Budapest-ellenes politikájára a Budapest-pártiság a válasz, ez pedig független attól, ki melyik párttal szimpatizál, elég, ha a várossal teszi. Hatalmas különbség van aközött, hogy háborúba visszük a budapestieket, vagy háborúba megyünk értük".

Karácsony hangsúlyozta, Budapest az önkormányzati választásokig folyamatosan a fizetőképesség határán fog billegni. Mint mondta, stabilizálni lehetne a várost pénzügyileg, de "csak súlyos társadalmi veszteségek árán és ezt az itt élők fizetnék meg". Hozzátette: Neki viszont az a dolga, hogy megóvja a fővárosban élőket a kormányzati sarcok hatásaitól. 

A főpolgármester úgy látja, "a Fidesz már menekül a fővárosból, némi túlzással minden hónapban lemond egy közgyűlési képviselő".

Karácsony szerint "Budapest az ország szíve, ha ez leáll, akkor a tönkretételét kiötlő agy is elpusztul". Mint mondta, nem akarja egy rájuk erőltetett pénzügyi kényszerzubbony miatt tönkretenni a várost.

2024-ig nem számítok javulásra, de az önkormányzati választásokat a korábbinál is nagyobb arányban fogjuk megnyerni

- fogalmazott Karácsony.

Egy magabiztos győzelem után sem leszünk barátok a kormánnyal, de túl kell végre lépni ezen a szánalmas játszmázáson, hogy a fontosabb dolgokkal, mint például Budapest versenyképességének javításával, hogy a lakhatási válság kezelésével vagy éppen a klíma adaptációval foglalkozhassunk.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: népszava

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@KisTehen: „Vajon milyen felkészítés eredménye, az a tévedhetetlen érzék, amellyel az Orbán rezsim csukott szemmel is magabiztosan talál rá az összes elmeháborodotra. Nincs ezzel semmi baj, elvégre meg kell mutatni a világnak, hogy a multilaterális embertípus nem ért véget Nicolae és Elena Ceaușescuval, hiszen a NER-világ megannyi hozzájuk hasonlót tud produkálni.” ( Gábor György filozófus, egyetemi tanár)
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/300830947_3214601082134837_4077284574466145061_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=Jq9aeeRPMuEAX_lc6Ca&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfAUe9hz_FHQTJYYEk7gna3JBN0qxcqe8fgWzESb1vcDEA&oe=6448E37F
„ A magyar történelem egyeik lagaljasabb, legkártékonyabb és legcinikusabb kormányáról van szó” ( Gábor György filiozófus, egyetemi tanár)
twitter.com/csorike1520/status/1594608562608771109/photo/1
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Nyírfa: akkor ti menthetetlenek ! -ugyanis ti más malomban örültködtök..
nektek 0rbán és a kuka bandája ellenfél,nekem nem!
én lenézem öket mert aljas módszerekkel tartják fönt magukat, ugyan úgy mint valamikor azok,akiket elötted nem szidhatok!
Nyírfa
@csak úgy...: 17,56

Nem is tagadom: tényleg más malomban őrölünk. :)
csak úgy....
@Nyírfa: ennek fölöttébb örül a viktor ! :) - mi vagyunk neki a hogyismodjákjai...
ómió
Ne kapkodd el, Mutyigeri efftárs! Szánalmas vagy anélkül is!
FLETÓ
@KisTehen: Rá se retyetye! @Eladott Ország: már régen kifogyott az ész - érvekből...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.