Novák Katalin nem írta alá, megfontolásra visszaküldte az országgyűlésnek.

Novák Katalin nem írta alá az új panasztörvényt, ezzel indokolta
Fotó: Novák Katalin köztársasági elnök beszél a Turisztikai Központ avatásán Barcson Somogy vármegyei látogatásának második napján, 2023. március 24-én. MTI/Bruzák Noém

A döntést azzal indokolta, hogy a nemrég elfogadott panasztörvény egyik fejezete idegen test a jogszabályban, „nem erősíti, inkább gyengíti az alaptörvényi értékek védelmét”.

A parlament április 11-én fogadta el a panaszokról, a közérdekű bejelentésekről, valamint a visszaélések bejelentésével összefüggő szabályokról szóló törvényt, amelybe az Európai Bizottság által kívánt bejelentővédelmi intézkedések mellé bekerült egy rész a „genderpropaganda" ellen és „a magyar életmód" védelmében – írja a hvg.hu.

Ezek alapján azok ellen is panasszal lehet élni az állami és önkormányzati szerveknél, akik kétségbe vonják

a házasság és család alkotmányjogilag elismert szerepét. 

Novák Katalin kemény hangvételű visszaküldő levele pénteken jelent meg az országgyűlés honlapján. 

A köztársasági elnök szerint e fejezet "az elnevezésével szemben nem erősíti, inkább gyengíti az alaptörvényi értékek védelmét".

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: hvg.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Majd a dridok mindent meggondolnak, mindent megfontolnak, aztán megint megszavazzák! Legföljebb egy kötőszót kicserélnek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@KisTakony: Neked a nyelved a geci seggében ezerrel!Csak hogy örülj bazd meg!
balos
@KisTehen: Nem mondanám ezt,miután megtudtam,hogy anyáddal élsz sexuális életet!
Eladott Ország
Erre a vétó az egyetlen szó, ami nem illik. Ugyanis, ha vétózhatna, akkor nem mehetne vissza pontosan ugyanígy és akkor már köteles lenne aláírni. Szóval megint csak szerepet játszik. Eleged van a szomszédból? Rád dudált egy köcsög az úton? Megoldás: névtelen feljelentés, géppel írva! Még pár év, és gettóba zárják őket, deportálás előtt. A buzulás az új zsidó. Most Katika a jó zsarut játsza, de a kapanyél kilóg a seggéből. Eljátszák a működő demokráciát. Az lenne inkább a gyanúm, hogy Viktor odaszólt, "ezt most visszaküldheted"
Eladott Ország
Magyar életmód. Akkor az ellen kell tenni a bejelentést, aki már korán reggel nem veszi magához az alapvető élelmiszert mint vezénylőnk? Ha valaki nem iszik eleget?
uploads.disquscdn.com/images/7a5df6cc988909c4dbace7c29720898071b60dc9c16d74d7edee7259178a2c6f.jpg?w=800&h=480
Jogos a vétó, ugyanis a legfontosabb kimaradt a törvényből: ha valaki szóvá teszi a lopást, azzal súlyosan sérti a "magyar életmód"-ot. Azt viszont felettébb érdekesnek tartom, hogy jogalkotók megszüntették annak a lehetőségét, hogy a kézzel fogható, szemmel láthatóan fedezet nélkül, szemérmetlen vagyonosodást, és a kirívó, ezzel járó luxus életmódot folytatókra valamilyen formában fel lehessen hívni a NAV figyelmét, míg az ostoba, megfoghatatlan, és eleve légből kapott magyar életmód ügyében simán feljelentgethet bárki, de főleg a 2 millió Orbán fan, és fidesz hívő azt, aki szabadon akar gondolkodni, és élni ebben az országban. Tessék mondani, a lopás a hazaárulás és a cinikus képmutatás is a magyar életmód jellemzője?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.