Az oktatásnak és a köznevelésnek a "szíve-lelke" a pedagógus, hogy milyen felnőtté válnak gyermekeink, az a pedagógusoktól is függ – jelentette ki a köztársasági elnök szombaton a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Tolcsván.

Novák Katalin kiállt a tanárok mellett: az oktatásnak a "szíve-lelke" a pedagógus
Kép: Facebook/Novák Katalin

Novák Katalin Kovács Béla, Tolcsva díszpolgára, az államfő egykori gimnáziumi tanára születésének 106. évfordulóján emelt emléktábla avatásán arról beszélt, a gyermekek nevelése a családban kezdődik és zajlik, a családon kívüli idő legnagyobb részét azonban az iskolában töltik el, ahol a pedagógusok segítik őket a tapasztalatok és tudás megszerzésében.

Ezért fontos, hogyan tudjuk ezt a hivatást minél inkább vonzóvá és megbecsültté tenni, hiszen azt szeretnénk, ha a legjobbak választanák a pedagógushivatást, azt szeretnénk, ha a legelhivatottabbak lennének azok, akik gyermekeink nevelését mellettünk, szülők mellett a hétköznapokban teljesítik

- fogalmazott az államfő.

Elmondta, mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a fiatalokat megszólítsa a pedagógusszakma, valamint vissza lehessen hívni a pályára azokat, akik valami miatt elhagyták ezt a hivatást.

Jó pedagógusokra van szükségünk, elhivatott pedagógusokra van szükségünk, olyan nagybetűs pedagógusokra, akik nyomot tudnak hagyni egy életen keresztül a gyermekeinkben

- erősítette meg Novák Katalin.

A francia-magyar-latin szakos tanár életművét, oktató-nevelő munkáját méltatva Novák Katalin azt mondta, Kovács Béla példája jól mutatja, hogy egy-egy pedagógus képes lehet generációkon átívelő módon meghatározó lenni, ezt a tudást és tapasztalatot pedig nem lehet mással pótolni.

Kifejtette, egy-egy mondat, tekintet vagy tanítás képes maradandó nyomot hagyni a tanítványokban és majd később azok gyerekeiben is; erről a pedagógusi erőről sosem szabad elfeledkezni.

Az ünnepségen Kovács Béla egykori tanítványai jelenlétében leplezték le a pedagógus emléktábláját szülővárosában, Tolcsván, az általános iskola falán. Beszédet mondott Csoma Ernő, a település Fidesz-KDNP-s polgármestere, a Szegeden és Gödöllőn is oktató tanár fia, Rásonyi-Kovács Péter, az egykori diákok nevében pedig Balogh László, a Pénzügyminisztérium makrogazdasági és európai ügyekért felelős helyettes államtitkára emlékezett.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Havanagi
Nocsak! Új parancsot kapott a gazdától?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Havanagi
Nocsak! Új parancsot kapott a gazdától?
Péter2
Szegény fideszeseknél most zavar keletkezhetett , de ha a pedagógusokat nem fizetik meg , el fogják tömegesen hagyni a pályát , és akkor ki fog tanítani ? Majd a szakképzetlen nevelők akik már most is " tanítanak " ahol a felmondások miatt, tanárhiány van ? Mert az biztos nyomot fog hagyni , a tudatlanság nyomát !
csak úgy....
kár,hogy katinak több van a melltartóba mint oda fönt...
justhpeter
Szégyentelenül primitív háziszárnyasa a fideSSnek !!!
Clavigo
@csak úgy...: Eltüntél...Azt hittem ,valami gáz van Veled .. Akkor semmi gond .:):):)
Nessy
@justhpeter: De ha a droidok megszavazzák (miért ne szavaznák meg?) az új státusz törvényt, Novák Katalin pillanatok alatt aláírja egy bájos mosoly kíséretébe a kamerák előtt!
Béla333
Hazudik a némber, hiszen ő is csak egy maffiózó(lány)!
csak úgy....
@Clavigo: kibaszarintottak pár napra, bizonygatom kellett, hogy nem vagyok gép, mint a szovjet tehen...
Clavigo
@csak úgy...: DDDXDX... : ):) Ennél nagyobb baj sose legyen..:)')'):):)
csak úgy....
@Clavigo: hidd el,hogy kibírtam volna a propeller nélkül is, valami ösztönszerü vezetett vissza,- most még keményebb leszek a taplókkal szemben! -míg megint ki nem rúgnak! (mert mi nem halgattatunk el senkit...,blab,blab,bla) 01g
Eladott Ország
Katika, te csak egy rohadt fideszes politikai kurva maradsz életed végéig! Novák Katalin,a fidesz államfőjelöltje hazug, képmutató, szervilis, így remek, a sorba makulátlanul illő, hithű katonája Orbánnak.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/272776591_2006561532881904_6318057899615119033_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=D7EAnSA1V9MAX-Cqh9r&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfCj5-Tmbyfdw6KRvpK5F0hBvMOPrEpj_CJFwvHFlItr6w&oe=6448775D
❗A fidesz bűnözők segédletével választották meg Novák Katalint köztársasági elnöknek. Boldog István és Simonka György is szavaztak, akik ellen még Polt Péter is nyomoz, 8 év fegyházbüntetést kért rájuk költségvetési csalás miatt. De besomfordált Völner "papírzacskó" Pál is, hogy meglegyen a kétharmad.❗ Na, ezek köztársasági elnöke Novák. Szégyen! Aki korpa közé keveredik… Nos, már meg is ették a disznók.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/275556608_529091095239453_9004623889647173608_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=_hfE6t5Vq_oAX-ImusC&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfB8aB6q5-Kdbg3CcPPuAz1Tpw9_jSOrMypqJWYuy4ODcQ&oe=64498698
Remélem nem kell neked is nyugbíjbavonulásod tiszteletére közpénzmilliárdokból lakást építeni, mint a bajszos szarnak!
Ilyen rohadt mocskos kormánya ennek a szerencsétlen jobb sorsra érdemes népnek Trianon óta nem volt! B@sszátok meg a kurva anyátokat!
nejlontacskó
" Ezért fontos, hogyan tudjuk ezt a hivatást minél inkább vonzóvá és megbecsültté tenni, hiszen azt szeretnénk, ha a legjobbak választanák a pedagógushivatást, azt szeretnénk, ha a legelhivatottabbak lennének azok, akik gyermekeink nevelését mellettünk, szülők mellett a hétköznapokban teljesítik. "
Az a baj Kati, hogy ez a magyar oktatáspolitikán, egyáltalán nem látszik, sőt, pont ezzel ellentétes!
Egyébként mi ez a hirtelen pálfordulás?
Rájöttetek, hogy szarba nyúltatok, vagy csak a szokásos porhintés?
Gyanús vagy te nekem, mint Moszkvában a horogkereszt!!!
kereső
Na, majd meglátjuk: aláirod-e a "státusz törvényt". Mert ha igen, akkor nem vagy egyéb ténylegesen, mint egy hazug, szófosó fideSS csicska.
.
Törölt Nick
Katyi, aztán hogy akarjátok a tanári hivatást vonzóvá és megbecsültté tenni?
Úgy, hogy az általad is röhelyesnek nevezett fizetésért szívatjátok őket orrba, szájba?
Gauntlet
nem vagytok őszinték !
és akkor finoman fejeztem ki magam !
ómió
És ők, "hálából", efftársiasan "tünciznek" is ezért egyet!
Designer
Mindenképpen!

Csak a tavalyi + tavalyelőtti ígéretből 5 + 10 % lépcsőzetesen kimaradt!!!

Mondom tavalyi! Mondom tavalyelőtti...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.