Varju Lászlót a Fővárosi Törvényszék még januárban bűnösnek mondta ki első fokon választás rendje elleni bűntettben és garázdaság vétségében, amelyért őt halmazati büntetésül összesen 900 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Felfüggesztett börtönt kértek a DK politikusára – Garázdaságért ítélnék el
Kép: YouTube

Az egyik ügyben azért emelt vádat az ügyészség Varju ellen, mert a vádirat szerint a 2018-as országgyűlési választás előtt anyagi juttatást ígért egy függetlenként induló jelöltnek azért, hogy visszalépjen a javára.

A másik ügy a 2018-as, MTVA-székháznál történt tüntetéshez kapcsolódik, amikor ellenzéki képviselők egy csoportja bejutott az épületbe, a vádirat szerint ekkor a biztonsági őrökkel történt dulakodás során Varju megfogta egyikük lábát, aki elesett, és 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére a felmentő rendelkezés ellen súlyos testi sértés bűntettének a megállapításáért és súlyosításként végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés büntetés kiszabásáért is fellebbezett

– írja keddi közleményében Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

Az ügydöntő határozat ellen a vádlott és védője a tényállás téves megállapítása miatt, teljes körű felmentés érdekében éltek fellebbezési jogukkal.

Forrás: HVG

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Philip Marlowe: fideszeseket meg a diliházba! :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Vád
A Varjú +fogta a biztonsági őr lábát aki erre elesett!!
Ezért jár a börtönbüntetés!!
Na ne röhögtessenek már tisztelt bíró úr!!::
Ez még humornak is gyenge!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
@Philip Marlowe: fideszeseket meg a diliházba! :)
amortizáltok
a 6 egy ellen hát demokrácia van avagy orbán cirkusza ? mtv székház ugye ? most meg a nagyképű pintér bajtárs a szőke taxis gyerek nem szégyelli a diktátort kiszolgálni hát feleslegesek lettetek ám de NAGYON..ja mert ennek is oka van mikor is gázoltak el valakit akit máig lepleznek? mint elkövetőt ?? a kisrigók kifütyülik hamarosan aztán ???
Emmersson71
@amortizáltok: Nagyon nem a Fidesz a szívem csücske! A TV székházban történtekről is van véleményem, de most csak erre a baromságodra reagálnék, hogy " 6 egy ellen"! És nem azért, mert egyik vagy másik oldalnak igazat adok - egyszerűen az az idióta gondolkodás basz fel, amit egy intézkedés után az erkölcsi piedesztálról köpködtök.

Nincsen fair play egy intézkedésnél! Akkor sem, ha bliccelővel szemben kell eljárni és akkor sem, ha egy képviselőt kell lefogni! Az "arányosság elve" számíthat, de az egyrészt szubjektív és erősen helyzettől függ, másrészt nagyon nem mindegy, hogy együttműködő vagy ellenszegülő az intézkedés alá vont személy.
Igen, akár hatan egy ellen is fellépnek, ha úgy kisebb sérülést szenvedhet el mind az intézkedő, mind az alany. Hidd el, egy az egyben is le tudta volna verni Varju képviselőt bármelyik fegyveres őr. De a cél ilyenkor nem ez.

Képzeld el, hogy betörnek hozzád! A zsarukat hívod, majd megkérdezi a diszpécser, hogy hányan vannak. Közlöd, hogy csak egy férfi, de félted a családodat. Erre azt a választ kapnád, hogy sajnálom, de a fair play jegyében csak egy rendőrt küldhetünk önhöz.
Aztán lehet, hogy a betörő leveri...

Na..jóccakát!
csak úgy....
@Maccska: miért,0rbán kiket fizetett le? :)
amortizáltok
@Emmersson71: a te gondolatmeneted bocs de zavaros ott zárt bisztonságiak voltak 6 an egy ember ellen ha tudod az akkori eaeményeket az okfejtésed kb selejt röviden mert minden szentnek maga felé hajlik a keze Ez meg gerinc kérdése, A téma és a mentelmi jog akkor hol alkalmazták? ugyan naiv elmélet. ??ott és akkor a hatalom a bármi áront akadályozta. ETIKA? vagy barbárság ??? nézőpont kérdése.
Sakk Matt
@amortizáltok: Tettenérés esetén nem él a mentelmi jog!
jáger laszló
Még szerencse hogy a biztonsági őr a többszörös túlerőnek köszönhetően életben maradt a bokafogás LNére!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
szaboria1
@Maccska: Ezt a baromságot megint honnan vetted. Tedd közzé a hivatalos meghívót. Mert mondani mindent lehet.
balos
@sgl: 89 meghozta a feudalizmus újra megteremtését és vissza hozzák a jobbágy rendszert!Az igaz,hogy a mai "uraink" legfeljebb a gyilkolászásban versenyezhetnek a régiekkel,mert azokat még a születésük jogán ültették a nyakukba az akkori "rabszolgáknak"!
ómió
Pedig Varnyú efftárs az efftársak legmenőbb "talajtornásza"!
Pálinkás Pál
@Maccska: hol a link ahonnan idézed ezt a baromságot..?..
bence
Vajon egy jogállamban mennyire büntetnék a nyugdíjas házaspárt hasba rugdaló Habony Árpádot ?!
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: ma, 12:39
Szerintem a hírhamisító papp dániel a forrás, ezesetben viszont megkérdőjeleződik az idézet hitelessége
amortizáltok
@Maccska: ki az aki banditákkal akar egy műsorban lenni? szerinted? elég ha szétloptátok az országot mindent mégsem várjatok el szarkupac mellé én sem ülök le, ennyi sicceske egeréssz ott ahol eddig, amit ide okádtál az fideszes hazugság ha te elhiszed a nép 80% nem ám. 8999 olyan szöveg terjeng hogy 2023 ban nem lesz nyugdij ez tetszik NEKTEK UGYE? félpercenként minden reklámban???gebedjetek ebbe ...
Emmersson71
@Maccska: Ki hiszi el ezt? Csak a NER hívei nyalják be. Még azt is elhiszitek, hogy a nemzeti inzultációtok valakit érdekel :P

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.