Legyetek nyitott kapuk! – kérte Ferenc pápa a híveket, majd a béke építésére kérte a világ vezetőit Ferenc pápa a budapesti Kossuth Lajos téren vasárnap bemutatott szentmiséjén, egy bölcsőkkel és nem sírokkal teli jövőért fohászkodva.

Ez Ferenc pápa legfőbb üzenete: legyetek nyitott kapuk! Béke kell, bölcsőkkel és nem sírokkal teli jövő!

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A katolikus egyházfő arra buzdította az egybegyűlteket, próbáljanak olyanok lenni, mint Jézus, nyitott kapuk, olyan kapuk, amelyeket senki előtt nem csapnak be, amelyeken mindenki beléphet és megtapasztalhatja az Úr szeretetének és megbocsátásának szépségét.

Arra kérte a híveket, engedjék be szívükbe az élet Urát, aki vigasztal és gyógyít, utána pedig lépjenek ki, és váljanak maguk is nyitott kapukká a társadalomban.

Úgy fogalmazott: "Legyünk nyitottak egymás iránt és befogadóak, hogy segítsük Magyarországot a testvériség és a béke útján növekedni!"

Ferenc pápa Szűz Máriára, a Magyarok Nagyasszonyára bízott minden magyart, az európai kontinens hitét és jövőjét és a béke ügyét. A szentmise végén, a Regina caeli ima előtt azért fohászkodott Szűz Máriához, hogy tekintsen a sokat szenvedő népekre, különösen a "szomszédos, meggyötört ukrán és az orosz népre, neked szentelt népeidre".

Arra kérte a "béke királynőjét", öntse az "emberek és a népek vezetőinek szívébe a vágyat, hogy a békét építsék, hogy a következő nemzedékeknek a remény jövőjét nyújtsák, ne a háborút; egy bölcsőkkel és nem sírokkal teli jövőt, egy testvérekkel és nem falakkal teli világot".

Azért is imádkozott a Szűzanyához, hogy az egyház Európában újra megtalálja az imádság erejét, újra felfedezze Mária alázatát és engedelmességét, a tanúságtétel lelkesedését és az igehirdetés szépségét.

Ferenc pápa köszönetet mondott az egész magyar népnek azért a fogadtatásért és szeretetért, amit magyarországi látogatása során megtapasztalt.

"Hálás vagyok nektek ezekért a napokért, a szívemben hordozlak benneteket, és kérlek, hogy imádkozzatok értem" – mondta, beszédét magyarul zárva: "Isten, áldd meg a magyart!"

Beszédét a hívek tapssal fogadták.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
legyetek nyitott kapuk! Béke kell, bölcsőkkel és nem sírokkal teli jövő!
A várbeli desznyó fityma népe vajon értett belőle bármit is ?
Kötve hiszem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro2
legyetek nyitott kapuk! Béke kell, bölcsőkkel és nem sírokkal teli jövő!
A várbeli desznyó fityma népe vajon értett belőle bármit is ?
Kötve hiszem.
Péter2
@Néro2: Semmit nem értettek belőle ez 100% , mert le vannak szedálva , Gyurcsány , Soros , Brüsszel , Amerika , NATO , ha nem így kezdődött , vagy pár szónál több volt ,és a kulcsszavak nem voltak benne akkor annyi mintha egy száraz fának mondták volna !
Menőmanó
@Maccska: Mi ez ahhoz képest, hogy nálunk határontúli halottak is szavaznak a fideszre.
Eladott Ország
Itt nekünk kell rendszert váltanunk mert sem Biden sem a Ferenc pápa sem senki más nem fogja ezt a munkát elvégezni helyettünk. És különben is, miért is tennék? Ha ez a nép egy buta középkort akar magának, akkor legyen, éljen abban. Majd ha megunja akkor felemeli a seggét. Addig meg ez van. Lehet, hogy Ferenc pápa nem akar "politikai üzenetet" átadni, de a NER-nek átminősített magyar állam vezetése kizárólag politikai PROPAGANDÁRA használja a pápalátogatást, azt mindenki a saját szemével láthatja! Pávatáncos Orbán: bármikor megfordulok. Uram, ha létezel, kérlek adj reményt, és sújts le a gecire, de izomból, hogy a többiek is értsék. Közben a csicska sajtójuk a ruszkik igazságáról fröcsög. Hányás az egész NER, ahogy van, az utolsó szögig, az utolsó rohadék NER-csicskáig.
uploads.disquscdn.com/images/8cb525f884870b992ffc4b663e2ed9bfc17f8d5a50c1c691cbcdd0c906373c54.jpg?w=800&h=329
Néro2
@Péter2: Szedálva ? Lobotómizált mindegyik. Az M1-M15 tövöjük távműti őket a KESMÁ-jukkal karöltve.
Csak vegetatív idegrendszerük maradt , hogy xarni azért tudjanak.
De hát jó van ez így, nekik.
gina
Érthetetlenül nézek, mire fel jött ide a pápa?? ment volna Moszkvába vagy Kijevbe. és ott szórta volna a béke szövegét, ez a fidesz maffia banda még ebböl is elönyt húz,, verik a mellüket a patkányok hogy a pápa ide jött hozzájuk,,,, beteg világ ez !!
Péter2
@Maccska: Putyinisták kerültek fel a listára , azok akik valamilyen formában a médiába dicsőítették putyin személyét , hogy a listát nem frissítették , és olyan személyek vannak rajta, akik nem élnek , ez csak egyet jelent , sok vizet nem zavarnak , azok már semmi formában nem tudnak ártania Ukrajnának . De ha már olyanok is vannak a listán akik nem élnek , akkor ott van mindjárt a fidesz erdélyi szavazói , még a halott is szavaz , nem egy elhunyt voksát találták meg egy újraszámlálásnál , ez már viszont nagy baj , mert megkérdőjelezhető a szavazás tisztasága, és ez ártalmas az országnak .
Juhász István
Az orosz- ukrán BÉKÉNEK mindösszesen 2 / kettő... / útja LEHETSÉGES. 1. Az oroszok szépen visszamennek a 2014.- ben általuk is legradált OROSZORSZÁGI TERÜLETÜKRE, és elkezdik Ukrajna újjáépitését anyagilag kárpótolni.
2. Ukrajna feladja területének 20 %- át kitevő, Putyinék által elfoglalt területeiket, ezzel elveszitenek egy cirka Magyarországnyi darabot. / Utánna jöhet a többi posztszovjet terület visszaszerzése az oroszok részéről...BÉKE KELL... megy a csapból is. De MELYIK ÚTON ? No erről nem szól egy szót sem OV. és csapapta. Az út kijelölése nélkül pedig... csak egy nagy LÓZUNG.
ómió
Hát, akkor, efftársak, ennyit a "mi háborúnkról"! Mármint a tiétekről!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.